zuid europa | portugal

Vakantieland Portugal

Portugal heeft slechts één buurland, Spanje, waarmee het een 1214 km lange landgrens deelt. Het westen en zuiden van Portugal hebben een kustlijn van 832 km aan de Atlantische Oceaan.

De ligging van Portugal en haar verleden hebben ertoe geleid dat in de Portugese keuken veel vis wordt gebruikt. Er wordt wel eens gezegd dat er voor elke dag van het jaar wel een bacalhau-recept is. Ook varkensvlees is een favoriet ingrediënt in de Portugese keuken. Portugezen behoren tot de grootste rijsteters in Europa. Portugal is het enige Europese land waar koriander van oudsher onderdeel is van de keuken.

Portugese wijnen zijn erg bekend. Buiten Portugal zijn vooral bekend de port, vinho verde en madeira. De drie belangrijkste wijnregio's zijn Dão, Alentejo en Estremadura. Queijo da Serra, Azeitão en Serpa zijn populaire kazen.
Portugal heeft een mediterraan klimaat. Het noorden van Portugal is frisser en vochtiger dan het zuiden. Daar is het meestal het hele jaar door droog en zonnig. Naarmate men van de kust weggaat en de Spaanse grens nadert, stijgt de temperatuur. Portugal kent geregeld lange, droge periodes.

Walhalla voor levensgenieters

De Douro vallei is het perfecte plaatje: een groene vallei met eindeloze wijnranken. Hier is het op en top genieten van de couleur locale. Je logeert in een wijnhuis met uitzicht op de vallei.

vanaf EUR: 80.00


Tussendoortje aan de kust

Deze bouwsteen is de ideale tussenstop tijdens je rondreis door Portugal: je ontspant een paar dagen in Nazaré aan de Atlantische kust. Met een kustlijn van zo'n achthonderd kilometer lang mag een strandplek dan ook niet overgeslagen worden.

vanaf EUR: 85.00

Je pensão in fadostad

Portugese tradities en legendes, dé plek om er kennis mee te maken is in de universiteitsstad Coimbra. Ooit de hoofdstad van het land. Logeer in een eenvoudig maar sfeervol pension in de smalle herenhuis-straten middenin de stad.

vanaf EUR: 90.00

De paden op, de levadas in

Madeira staat bekend als een wandelwalhalla voor senioren. Maar dit vulkanische eiland kent ook duizelingwekkende kliffen en extreme sports als canyoning.

vanaf EUR: 98.00

Natuur en cultuur in Serra da Estrela

De Serra da Estrela…. voor natuurliefhebbers en wandelaars is dit de plek om naartoe te gaan. Grillige rotsen en frisse berglucht. Waar grote kuddes schapen grazen die belangrijk zijn voor de streekproducten van de regio. Melk, kaas en Burel wol.

vanaf EUR: 107.00

n Landelijk sprookje

Het pareltje in ons programma. Je logeert twee nachten in een traditioneel ingericht Portugees huisje. Wit geschilderd met azuurblauwe of zongele kozijnen en een gietijzeren zitje op je eigen terras.

vanaf EUR: 114.00

Food & Fun(chal)

Struin door eeuwenoude straatjes in de gezellige hoofdstad Funchal. Proef de Portugese sfeer en maak kennis met Madeira's lokale gastronomie.

vanaf EUR: 114.00

Het pure platteland

De Alentejo lijkt in eerste instantie wat droog en dor, maar als je hier doorheen prikt voel je een warm welkom en proef je de meest pure ingrediënten. Deze regio lijkt misschien nog wel het meest op Toscane.

vanaf EUR: 118.00

Sunset aan de zuidkust

Tropisch Madeira op z'n best. Slaap in een traditionele quinta tussen bananenplantages aan de zonnige zuidkust. Deze bouwsteen is ideaal als de 'r' in de maand is.

vanaf EUR: 135.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 19 volgende
Vakantiehuis in Baillestavy

vakantieland, portugalportugal, heeft, slechts, buurland, spanje, waarmee, lange, landgrens, deelt., westen, zuiden, portugal, hebben, kustlijn, atlantische, oceaan.de, ligging, portugal, verleden, hebben, ertoe, geleid, portugese, keuken, wordt, gebruikt., wordt, gezegd, bacalhaurecept, varkensvlees, favoriet, ingredi, portugese, keuken., portugezen, behoren, grootste, rijsteters, europa., portugal, enige, europese, koriander, oudsher, onderdeel, keuken.portugese, wijnen, bekend., buiten, portugal, vooral, bekend, vinho, verde, madeira., belangrijkste, wijnregios, alentejo, estremadura., queijo, serra, azeit, serpa, populaire, kazen.portugal, heeft, mediterraan, klimaat., noorden, portugal, frisser, vochtiger, zuiden., meestal, droog, zonnig., naarmate, weggaat, spaanse, grens, nadert, stijgt, temperatuur., portugal, geregeld, lange, droge,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties