zuid europa | andorra

Vakantieland Andorra

Het Vorstendom Andorra is een klein, ingesloten vorstendom en tevens dwergstaat in het zuidwesten van Europa, in de oostelijke Pyreneeën en begrensd door Frankrijk en Spanje. Het geïsoleerde land is tegenwoordig vooral afhankelijk van toerisme en zijn status als belastingparadijs. Andorra is geen lid van de Europese Unie. De officiële taal van de Andorrezen is Catalaans. De hoofdstad Andorra la Vella is met 24.574 inwoners (2007) ook de grootste stad van het land. Daarna volgen Escaldes-Engordany (16.475 inwoners) en Encamp (14.029).

Het klimaat van Andorra komt grotendeels overeen met het gematigde klimaat van de buurlanden, maar vanwege zijn hogere ligging is er gemiddeld meer sneeuw in de winter en is het iets koeler in de zomer. De hoogste toppen van het land zijn in de zomer zelden met sneeuw bedekt.

Andorra's keuken is een natuurlijke keuken die hoofdzakelijk werkt met producten afkomstig van de zelfvoorzienende economieën van de drie valleien, zoals spek, vis, vlees (met name konijn, lam en geitenlam), groenten, graangewassen en bosvruchten.

Babot

Op zoek naar een gemoedelijk hotel in de prachtige omgeving van Ordino? Dan is Hotel Babot precies wat je zoekt. Dit 35 jaar oude familiehotel heeft een fantastisch panoramisch uitzicht, ook vanaf het zwembad en enkele hotelkamers.

EUR: 115.00

Andorra Alba El Tarter

Het appartementencomplex van Alba El Tarter bevindt zich in het dorp El Tarter.

EUR: 117.00

Bordes dEnvalira

Op 5 minuten van het centrum van Soldeu vind je de appartementen van Bordes d'Envalira die uitkijken over glooiende heuvels. Deze moderne appartementen hebben alle faciliteiten zodat jij kan genieten van een onbezorgde vakantie.

EUR: 121.00

Andorra el Tarter

De moderne appartementen van El Tarter brengen je echt een heerlijk vakantiegevoel. Hier in de omgeving zijn genoeg outdoor activiteiten die je kan doen, alleen of met het hele gezin. Fietsen, wandelen en hiken.

EUR: 137.00

Andorra Sunari Peretol

In een bergrijke omgeving vind je de moderne appartementen van Sunari Peretol. De moderne faciliteiten zullen ervoor zorgen dat je in alle rust kan genieten van je welverdiende vakantie.

EUR: 141.00


noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname

vakantieland, andorrahet, vorstendom, andorra, klein, ingesloten, vorstendom, tevens, dwergstaat, zuidwesten, europa, oostelijke, pyrenee, begrensd, frankrijk, spanje., soleerde, tegenwoordig, vooral, afhankelijk, toerisme, status, belastingparadijs., andorra, europese, unie., offici, andorrezen, catalaans., hoofdstad, andorra, vella, 24.574, inwoners, grootste, land., daarna, volgen, escaldesengordany, 16.475, inwoners, encamp, 14.029.het, klimaat, andorra, grotendeels, overeen, gematigde, klimaat, buurlanden, vanwege, hogere, ligging, gemiddeld, sneeuw, winter, koeler, zomer., hoogste, toppen, zomer, zelden, sneeuw, bedekt.andorras, keuken, natuurlijke, keuken, hoofdzakelijk, werkt, producten, afkomstig, zelfvoorzienende, economie, valleien, zoals, vlees, konijn, geitenlam, groenten, graangewassen,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties