zuid america | bolivia

Vakantieland Bolivia

Bolivi) is een republiek in Zuid-Amerika die grenst aan Peru, Brazilië, Paraguay, Argentinië en Chili.
De meest gesproken taal is Spaans, gesproken door ongeveer veertig procent van de bevolking. Verder worden 36 inheemse talen gesproken, waarvan Aymara, Quechua en Guaraní het talrijkste zijn. Alle talen die in Bolivia gesproken worden hebben een officiële status Destijds was de lingua franca van het Incarijk (Tawantinsuyu) het Quechua, dat door iedereen gesproken moest worden.

In het noordelijk gelegen Amazonebekken is het klimaat tropisch en vochtig, in het zuidoosten is het droog en heet, in de valleien is het vrij koel en in het hoogland is het koud.
In de dalen van de Andes is het tropisch warm. In de laaglanden heerst een tropisch, vochtig klimaat. De surazo is een koele zuidenwind. Het regenseizoen valt in de zomer, van december tot april. De winter, die van mei tot augustus duurt, vormt het droge seizoen.

De invloed van de Aymara's en andere indiaanse tradities is diep geworteld in zowel religie, muziek als kleding. De Boliviaanse muziek is beïnvloed door Inca's, Amazone-indianen, Spanjaarden en Afrikanen. Plattelandsorkesten van de Aymará bestaan vaak volledig uit panfluiten, de chuqui. Andere instrumenten zijn trommels, fluiten en de phututu, een koehoorn.

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, boliviabolivi, republiek, zuidamerika, grenst, brazili, paraguay, argentini, chili.de, meest, gesproken, spaans, gesproken, ongeveer, veertig, procent, bevolking., verder, worden, inheemse, talen, gesproken, waarvan, aymara, quechua, guaran, talrijkste, zijn., talen, bolivia, gesproken, worden, hebben, offici, status, destijds, lingua, franca, incarijk, tawantinsuyu, quechua, iedereen, gesproken, moest, worden.in, noordelijk, gelegen, amazonebekken, klimaat, tropisch, vochtig, zuidoosten, droog, valleien, hoogland, koud.in, dalen, andes, tropisch, warm., laaglanden, heerst, tropisch, vochtig, klimaat., surazo, koele, zuidenwind., regenseizoen, zomer, december, april., winter, augustus, duurt, vormt, droge, seizoen.de, invloed, aymaras, andere, indiaanse, tradities, geworteld, zowel, religie, muziek, kleding., boliviaanse, muziek, nvloed, incas, amazoneindianen, spanjaarden, afrikanen., plattelandsorkesten, aymar, bestaan, volledig, panfluiten, chuqui.,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties