tropische eilanden | caribisch gebied

Tropisch eilanden: Caribisch gebied

De Caraïben (of: Caraïbisch/Caribisch gebied) is een gebied bestaande uit de Caraïbische Zee, de zeeën rond de Bahama's en haar eilanden (Caraïbische eilanden). De Caraïben maken deel uit van Midden-Amerika.

Het gebied komt aan zijn naam door de Cariben, een indianenstam die in het gebied leefde ten tijde van de komst van de Europeanen. Het gebied werd in de koloniale tijd aangeduid met West-Indië of De West, een naam die nog altijd slaat op Christoffel Columbus' verkeerde opvatting dat hij India bereikt had. Het gebied maakt deel uit van Noord-Amerika, behalve de eilanden behorend bij Venezuela en Colombia, en de drie Guyana's: die worden tot Zuid-Amerika gerekend.

De kusten rond het Caraïbisch gebied worden aangeduid als de Caraïbische kust; de kust van de drie Guyana's is in de koloniale tijd de "Wilde Kust" genoemd en wordt tegenwoordig de Atlantische Kust genoemd.
Vakantiehuis in Baillestavy
tropisch, eilanden, caribisch, gebiedde, bischcaribisch, gebied, gebied, bestaande, bische, bahamas, eilanden, bische, eilanden., maken, middenamerika.het, gebied, cariben, indianenstam, gebied, leefde, tijde, komst, europeanen., gebied, koloniale, aangeduid, westindi, altijd, slaat, christoffel, columbus, verkeerde, opvatting, india, bereikt, gebied, maakt, noordamerika, behalve, eilanden, behorend, venezuela, colombia, guyanas, worden, zuidamerika, gerekend.de, kusten, bisch, gebied, worden, aangeduid, bische, guyanas, koloniale, wilde, genoemd, wordt, tegenwoordig, atlantische,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties