noord europa | denemarken

Vakantieland Denemarken

Denemarken bestaat uit Jutland en de eilanden Seeland, Lolland, Mon, Bornhom en Funen. Het landschap van Denemarken is zeer afwisselend. Het landschap kenmerkt zich door mooie heuvels met uitgestrekte bossen, helderblauwe meren, een kustlijn met mooie stranden, fjorden en duinen. Uit de tijd van de Vikingen stammen veel nederzettingen. Je vindt in Denemarken veel oude kastelen en landgoederen. Het is een fijn land om met kinderen op vakantie te gaan, ook omdat het niet al te ver rijden is.

Kopenhagen
De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Kopenhagen ligt op het eiland Seeland. Tegenwoordig is Kopenhagen door middel van een brug en tunnel verbonden met de Zweedse stad Malmö en kan met zo binnen drie kwartier Malmö binnen rijden. Kopenhagen is tevens de grootste stad van heel Scandinavië. Het heeft een gezellig centrum met grote brede winkelstraten. Er zijn heel veel restaurants en uitgaansgelegenheden zoals disco’s, barretjes en theaters. Bezienswaardigheden zijn er genoeg in Kopenhagen. Iedereen kent toch de Kleine Zeemeermin, het beroemde beeldje in de haven van Kopenhagen. Dit beeldje trekt jaarlijks dan ook vele bezoekers. Maar er is veel meer te zien in Kopenhagen. Wat te denken van: de mooie gekleurde huisjes; de gezellige haven; Tivoli, het bekende pretpark; Paleis Amalienborg met het wisselen van de wacht

Ribe
Het plaatsje Ribe is de oudste stad van Denemarken. Ribe ligt in Zuid-Jutland. Het plaatsje zelf kent vele musea en ademt nog de sfeer uit van lang vervlogen tijden. Een aanrader om te bezoeken is het Vikingencentrum. In dit centrum kun je zien hoe de Vikingen hebben geleefd in een compleet nagemaakte Vikingstad. Niet alleen het stadje zelf maar ook de natuur rondom Ribe met weidse vergezichten is prachtig. Ribe is ook een prima plek om te verblijven om verschillende uitstapjes in de omgeving te maken, zoals Legoland dat niet al te ver weg ligt.

Legoland
Het pretpark Legoland ligt in West-Jutland in Denemarken en is een waar paradijs voor kinderen maar ook volwassenen vinden het leuk. Het park is opgebouwd uit 50 miljoen Lego steentjes en Legoland is ongeveer zo groot als 15 voetbalvelden bij elkaar. Je vindt in Legoland niet alleen legobouwwerken die over Denemarken gaan, maar ook van andere dingen uit de wereld, bijvoorbeeld Mount Rushmore. Je kan niet alleen lego bewonderen in Legoland maar je kunt ook zelf met lego spelen. Tevens is het mogelijk om in Legoland te overnachten.

Denemarken heeft eigenlijk te veel om op te noemen en er is zoveel om naar toe te gaan. Bijvoorbeeld

Het plaatsje Esjberg met de langste winkelstraat van Denemarken
De burcht van Koning Blauwtand in Trellerborg
Het plaatsje Jelling met al zijn historie
Het leeuwenpark in het plaatsje Givskud
Kalkgrotten van Daugbjerg
Natuurpark Kongenshus Midepark bij het plaatsje Viborg
Dyrehavsbakken, het oudste pretpark van Europa
Joboland in Bornholm, een pretpark en dierentuin en waterspeelpark in één.

Accommodaties
Er zijn genoeg accomodaties in Denemarken. Te denken valt aan hotels, campings, jeugdherbergen en vakantieparken. De meeste toeristen in Denemarken verblijven echter in vakantiehuizen. Daar zijn er echt duizenden van in Denemarken. Denemarken is te bereiken per vliegtuig maar is ook goed aan te rijden.
Bønnerup Strand

Een mooi vakantiepark met tal van faciliteiten. Het heeft een ideale ligging voor het beoefenen van watersporten. Het vakantiecomplex ligt rustig en het kindvriendelijke strand bevind zich slechts 200 meter afstand.

EUR: 102.00


Blokhus

In het noorden van Jutland, in de toeristische badplaats Blokhus ligt direct aan de duinen en het strand vakantiepark Blokhus. Het strand van Blokhus heeft een blauwe vlag en wordt gezien als één van de beste stranden van Scandinavië.

EUR: 107.00

Marielyst

Gelegen in een rustige en bosrijke omgeving, aan een prachtig 20 kilometer lang schoon zandstrand, welke al jaren verkozen wordt tot één van de mooiste in Denemarken. Circa 2 kilometer van het centrum van Marielyst met tal van restaurants en winkels.

EUR: 110.00

Bork Havn

Dit vakantiepark ligt in het vissersplaatsje Bork Havn. De perfecte locatie voor watersportliefhebbers, zo kun je hier prima windsurfen en kanoën. Op enkele kilometers van het park ligt het brede zandstrand.

EUR: 115.00

Bogense Strand

Vakantiepark Bogense Strand ligt in het 'echte' Denemarken aan de noordkant van Funen. Op weg naar het verzorgde vakantiepark zie je langs de weg de typische, houten stalletjes vaak versierd met Deense vlaggetjes.

EUR: 122.00

Riis Feriepark

Riis Feriepark in Give is een super gezellige camping voor families en ligt heerlijk verscholen in een bosrijke omgeving. Vlakbij ligt het bij kinderen geliefde safaripark GIVSKUD ZOO.

EUR: 125.00

Holiday Homes North Sea

Net achter de duinen van de westkust zijn deze gloednieuwe vakantiewoningen gebouwd. Deze comfortabele huizen zijn van alle gemakken voorzien en sfeervol ingericht.

EUR: 130.00

Skallerup Seaside Resort

In het noordelijkste puntje van Jutland kun je bij Skallerup Seaside Resort afvinken waarom je naar Denemarken op vakantie zou gaan. Rust en ruimte, check. Eindeloze kustlijnen met prachtig duinlandschap, check.

EUR: 134.00

Nørre Vinkel

's Ochtends wakker worden in een Deense boerderij en uitkijken op de Limfjorden. Het is mogelijk in Hotel Nørre Vinkel. Dit hotel was oorspronkelijk een grote boerderij.

EUR: 138.00

1 2 3 4 5 6  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, denemarkendenemarken, bestaat, jutland, eilanden, seeland, lolland, bornhom, funen., landschap, denemarken, afwisselend., landschap, kenmerkt, mooie, heuvels, uitgestrekte, bossen, helderblauwe, meren, kustlijn, mooie, stranden, fjorden, duinen., vikingen, stammen, nederzettingen., vindt, denemarken, kastelen, landgoederen., kinderen, vakantie, omdat, rijden, kopenhagende, hoofdstad, denemarken, kopenhagen., kopenhagen, eiland, seeland., tegenwoordig, kopenhagen, middel, tunnel, verbonden, zweedse, binnen, kwartier, binnen, rijden., kopenhagen, tevens, grootste, scandinavi, heeft, gezellig, centrum, grote, brede, winkelstraten., restaurants, uitgaansgelegenheden, zoals, disco, barretjes, theaters., bezienswaardigheden, genoeg, kopenhagen., iedereen, kleine, zeemeermin, beroemde, beeldje, haven, kopenhagen., beeldje, trekt, jaarlijks, bezoekers., kopenhagen., denken, mooie, gekleurde, huisjes, gezellige, haven, tivoli, bekende, pretpark, paleis, amalienborg, wisselen, wacht, ribehet, plaatsje, oudste, denemarken.,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties