noord afrika | marokko

Vakantieland Marokko

Marokko, officieel het Koninkrijk Marokko, is een land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan, grenzend aan Algerije en de (betwiste) Westelijke Sahara. Het behoort tot de Maghreb-landen, waar ook Tunesië, Mauritanië, Algerije en Libië toe worden gerekend. Het land behoort verder tot de Arabische Liga.

De staat Marokko is ontstaan toen het land zich onafhankelijk verklaarde van Frankrijk op 2 maart 1956. De hoofdstad van Marokko is Rabat en de grootste stad is Casablanca. Andere belangrijke steden zijn Fez, Marrakesh, Agadir, Tanger en Oujda. De overheersende godsdienst is de islam, maar het land telt ook een klein percentage christenen en joden. De officiële taal is Arabisch en het Frans geldt als tweede taal. Ongeveer 40% van de bevolking heeft een van de Berbertalen als moedertaal. In het noorden spreekt een deel van de bevolking Spaans als tweede taal.

Bezienswaardigheden
Asilah
Essaouira
Fez
Marrakesh
Meknes
Ouzoud
Tétouan
Volubilis

Keuken
Couscous is een bekend gerecht uit de Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken heeft vele invloeden ondergaan en is het resultaat van eeuwenlange interactie met de buitenwereld. De keuken is een mengeling van invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Midden-Oosterse, mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse keukens. Al deze keukens hebben in meer of mindere mate bijgedragen aan de diversiteit van de Marokkaanse keuken. Daarnaast werd deze verder verfijnd door de koks in de koninklijke keukens in de Marokkaanse koningssteden.

Kruiden worden op grote schaal in het Marokkaanse eten gebruikt. Ondanks dat Marokko al duizenden jaren kruiden importeert, komen vele ingrediënten uit Marokko zelf, zoals saffraan, munt en olijven, sinaasappelen en limoenen. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma. Kip is het meest gegeten vlees in Marokko. Het meest gegeten rode vlees is rundvlees, ook al wordt de voorkeur gegeven aan lamsvlees, dat echter relatief duur is. Couscous is de bekendste Marokkaanse maaltijd en wordt traditioneel met de hele familie genuttigd na het vrijdagse moskeebezoek. Andere belangrijke gerechten zijn tajine, pastila (hartige taart met duif of kip) en harira (soep). Het laatste wordt met name tijdens de ramadan gegeten. De populairste drank is groene thee met munt. De lokale Berberse keuken is vergelijkbaar met de rest van de Marokkaanse keuken, maar heeft veel minder externe invloeden.
Petit Marrakech

Taroudant, ook wel bekend als klein Marrakech, is een leuke tussenstop op deze route. Ontdek hier hoe Marrakech er zo'n 50 jaar geleden uit zag, zonder de grote groepen toeristen die je er nu vindt.

vanaf EUR: 46.00


Kasbahs en dadelvalleien

Deze bouwsteen voert je over het Atlasgebergte richting bizarre rotspartijen en vruchtbare palmvalleien. Je bezoekt één van Marokko's mooiste kasbahs waar je dwaalt door smalle steegjes. Even ben je terug in de tijd.

vanaf EUR: 95.00

Karavaan naar de woestijnduinen

Met je huurauto rijd je richting kameel en woestijn. Je overnacht eerst in het woestijnstadje Erfoud en stapt de volgende dag op de rug van een kameel. Op je gemak slof je de oranje duinen in.

vanaf EUR: 99.00

Uitwaaien aan zee

Essaouira is een authentieke vissersplaats aan de Marokkaanse kust waar de wind altijd waait. Het is een plek voor zonliefhebbers, een walhalla voor shop-aholics en een paradijs voor wind- en kitesurfers.

vanaf EUR: 105.00

In de verborgen palmvallei

Neem de afslag naar een verborgen palmvallei. Je rijdt door immense kloven en wandelt door palmoases waar de rust uitgevonden lijkt te zijn.

vanaf EUR: 123.00

Lekker luieren in Agadir

Zon, zee, strand… Met 300 dagen zon per jaar, zorgt Agadir voor een (meestal) zonnig einde van je Marokko-reis. Agadir is dé badplaats van Marokko met een Europese uitstraling.

vanaf EUR: 124.00

Couscous bij berbers

Stap eens het lokale berberleven binnen. Tijdens deze bouwsteen ga je van de gebaande paden en ervaar je de gastvrijheid van de berbers in de bergen. Je verblijft in een eigen kamer bij een familie thuis.

vanaf EUR: 135.00

Zoeven door de souks

Kleurrijke potten vol met kruiden, winkeltjes vol met glinsterende lampen, slangenbezweerders op het Djemaa El Fna plein en geurige eetkraampjes: Dit is Marrakech. Ontdek de mysterieuze stad per fiets samen met een gids.

vanaf EUR: 162.00

Dwalen over ambachtspad

Heb je weinig tijd en wil je naast de binnenlanden een koningsstad zien? Ga dan in ieder geval naar Fes. Wat ons betreft is dit de leukste koningsstad waarin je het pure Marokko leert kennen.

vanaf EUR: 179.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 15 volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, marokkomarokko, officieel, koninkrijk, marokko, noordelijk, afrika, middellandse, straat, gibraltar, atlantische, oceaan, grenzend, algerije, betwiste, westelijke, sahara., behoort, maghreblanden, tunesi, mauritani, algerije, worden, gerekend., behoort, verder, arabische, liga.de, staat, marokko, ontstaan, onafhankelijk, verklaarde, frankrijk, maart, 1956., hoofdstad, marokko, rabat, grootste, casablanca., andere, belangrijke, steden, marrakesh, agadir, tanger, oujda., overheersende, godsdienst, islam, klein, percentage, christenen, joden., offici, arabisch, frans, geldt, tweede, taal., ongeveer, bevolking, heeft, berbertalen, moedertaal., noorden, spreekt, bevolking, spaans, tweede, taal.bezienswaardighedenasilahessaouirafezmarrakeshmeknesouzoudt, touanvolubiliskeukencouscous, bekend, gerecht, marokkaanse, keukende, marokkaanse, keuken, heeft, invloeden, ondergaan, resultaat, eeuwenlange, interactie, buitenwereld., keuken, mengeling, invloeden, arabische, berberse, spaanse, corsicaanse, portugese, moorse, middenoosterse, mediterrane, afrikaanse, turkse, joodse, keukens.,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties