noord afrika | algerije

Vakantieland Algerije

Algerije, officieel de Democratische Volksrepubliek Algerije, is een land in Noord-Afrika. Het ligt tussen Marokko en Tunesië, en vormt samen met deze landen de Maghreb. Verder behoort ze tot de Arabische Liga. In het zuiden grenst het van west naar oost aan de Westelijke Sahara, Mauritanië, Mali, Niger en Libië. De Middellandse Zee vormt de noordgrens. De hoofdstad en grootste stad van het land is Algiers. De meeste mensen wonen in de brede, bergachtige kuststrook. In het zuiden ligt een deel van de noordelijke Sahara. De overheersende godsdienst is de islam, maar het land telt ook een klein percentage christenen. Sinds het uiteenvallen van Soedan op 9 juli 2011 is Algerije het grootste land van Afrika.

Bezienswaardigheden
Sahara
Tassili n'Ajjer
Timgad

Klimaat
Algerije heeft een subtropisch klimaat aan de kust (milde, natte winters en hete droge zomers). De Hoge Plateaus tot aan de Sahara-Atlas hebben een steppeklimaat, met in de zomer kans op een hete en verstikkende sirocco vanuit de Sahara. Ten zuiden hiervan bevindt zich een woestijnklimaat. De woestijn is het heetst in de maand mei; de temperaturen kunnen dan oplopen tot 55 °C.

Gebergten
In Algerije zijn twee belangrijke gebergten:
Atlasgebergte
Ahaggar Gebergte
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, algerijealgerije, officieel, democratische, volksrepubliek, algerije, noordafrika., tussen, marokko, tunesi, vormt, samen, landen, maghreb., verder, behoort, arabische, liga., zuiden, grenst, westelijke, sahara, mauritani, niger, middellandse, vormt, noordgrens., hoofdstad, grootste, algiers., meeste, mensen, wonen, brede, bergachtige, kuststrook., zuiden, noordelijke, sahara., overheersende, godsdienst, islam, klein, percentage, christenen., sinds, uiteenvallen, soedan, algerije, grootste, afrika.bezienswaardighedensaharatassili, najjertimgadklimaatalgerije, heeft, subtropisch, klimaat, milde, natte, winters, droge, zomers., plateaus, saharaatlas, hebben, steppeklimaat, zomer, verstikkende, sirocco, vanuit, sahara., zuiden, hiervan, bevindt, woestijnklimaat., woestijn, heetst, maand, temperaturen, kunnen, oplopen, c.gebergtenin, algerije, belangrijke, gebergtenatlasgebergteahaggar,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties