midden america | cuba

Vakantieland Cuba

Cuba, formeel de Republiek Cuba, is een land in het Caribisch Gebied, bestaande uit het eiland Cuba, Isla de la Juventud en ruim 4000 kleinere eilanden. Cuba wordt in het noorden begrensd door de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan, in het oosten door de Windward Passage, in het zuiden door de Caribische Zee en in het westen door de Straat Yucatan.

Het land is sinds 1959 officieel een socialistische republiek en wordt sinds 2008 bestuurd door Raúl Castro, vice-secretaris-generaal van de Communistische Partij van Cuba - de enige legale politieke partij. Het land is opgedeeld in vijftien provincies en één speciale gemeente: het eiland Isla de la Juventud.

Toerisme
Toerisme is uitermate belangrijk voor de economie en vormt de grootste bron van harde deviezen. De belangrijkste twee toeristische kernen zijn Varadero en Havana. Varadero is gebouwd op een 20 km lange landtong van slechts 0.5 à 2.29 km breed en is een van de grootste badplaatsen van het Caribisch gebied. Hier staan de meest luxueuze hotels van het land. Het gebied was tot februari 2008 afgesloten van de gewone Cubaan. De Cubanen die er werken hebben het veel beter dan de gewone Cubanen (onder andere door de fooien in harde deviezen).

Havana ligt niet zo ver van Varadero en er is georganiseerd transport van en naar Varadero. In de stad zijn er ook zeer goede hotels en de stad is goed afgestemd op het ontvangen van de toeristen. De andere belangrijke steden hebben ook wel accommodaties maar zijn veel minder goed afgestemd op het toerisme en het comfortniveau van de hotels ligt er stukken lager. Ook de keuken is er meer "Cubaans" geïnspireerd (kip met rijst en zwarte bonen is een typisch gerecht). Een rondreis maken is zeer eenvoudig door middel van busrondrit met gids. De organisatie van de busrondrit gebeurt door overheidsbedrijven. De uitleg van de gids moet dus altijd kritisch en met een korreltje zout genomen worden. Tevens is het heel goed mogelijk om een auto te huren en op eigen initiatief Cuba te verkennen.

Het is niet verplicht om met overheidsbedrijven rond te reizen en ook zijn niet alle restaurants en hotels meer in overheidshanden. In het hele land kan geslapen worden in 'casas particulares'. Dit zijn kamers in huizen van particulieren, die sinds enkele jaren officieel toestemming hebben om op deze wijze geld te verdienen. Het overnachten in 'casas particulares' kost ongeveer 25 tot 35 CUC per kamer per nacht. Daarnaast mogen particulieren kleine huiskamerrestaurants, paladares, hebben. Ook onder onafhankelijke toeristen en rugzaktoeristen blijft Cuba daarom een populaire bestemming.
Dichter bij je passie

Laat ons weten wat je hobby is, dan gaan wij op zoek naar iemand in Cuba die deze passie met je deelt. Of je nu graag gitaar speelt, geregeld gaat hardlopen of een passie voor schilderen hebt, wij zoeken de ultieme match voor je.

vanaf EUR: 12.00


Geheime remedie

Remedios is misschien wel dé verrassing van je Cuba reis. Het pastelkleurige stadje ademt dezelfde koloniale sfeer als Trinidad, maar is nog lang niet zo bekend en de helft kleiner.

vanaf EUR: 83.00

Buena Vista Santiago

Santiago staat bekend als de bakermat van de Cubaanse muziek. Andere steden blijven volgens ons wat betreft muziek echter niet achter.

vanaf EUR: 95.00

Mañana, mañana in bananenjungle

Baracoa ligt zo afgelegen dat een onbekommerd en ontspannen sfeertje behouden is gebleven.

vanaf EUR: 98.00

Easy Going: de pleintjes in Havana

Havana, het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan. Felgekleurde oldtimers passeren, op de hoek van de straat klinkt de salsa en je ziet koloniale gebouwen met afgebladderde verf.

vanaf EUR: 115.00

Moeras bij snorkelbaai

In het water pal voor de kust, maar ook in het heldere water van de verscholen grotten zijn hier de mooiste snorkelplekken van Cuba. Wij regelen een snorkelset en een casa dicht bij zee in het vissersdorp Playa Larga.

vanaf EUR: 115.00

Ranchos van Camaguey

In het hart van Cuba vind je Camaguey. Het stadje ligt midden in veeteeltgebied en is een plek met charme. Deze bouwsteen verbindt het westen en oosten met elkaar.

vanaf EUR: 115.00

Tussen de tabaksheuvels

Grillige karstbergen, afgewisseld met tabaksvelden en boerderijen: welkom in Viñales. Hier, ten westen van hoofdstad Havana, worden al eeuwenlang Cubaanse sigaren gemaakt.

vanaf EUR: 117.00

In de voetsporen van Che en Fidel

Viva la revoluçion! Diep in de bossen van de Sierra Maestra ligt het voormalige hoofdkwartier waar de rebellenleiders de revolutie voorbereidden. In de hutten liggen nog tal van voorwerpen en gereedschap.

vanaf EUR: 128.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 12 volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, cubacuba, formeel, republiek, caribisch, gebied, bestaande, eiland, juventud, kleinere, eilanden., wordt, noorden, begrensd, mexico, atlantische, oceaan, oosten, windward, passage, zuiden, caribische, westen, straat, yucatan.het, sinds, officieel, socialistische, republiek, wordt, sinds, bestuurd, castro, vicesecretarisgeneraal, communistische, partij, enige, legale, politieke, partij., opgedeeld, vijftien, provincies, speciale, gemeente, eiland, juventud.toerismetoerisme, uitermate, belangrijk, economie, vormt, grootste, harde, deviezen., belangrijkste, toeristische, kernen, varadero, havana., varadero, gebouwd, lange, landtong, slechts, breed, grootste, badplaatsen, caribisch, gebied., staan, meest, luxueuze, hotels, land., gebied, februari, afgesloten, gewone, cubaan., cubanen, werken, hebben, beter, gewone, cubanen, onder, andere, fooien, harde, deviezen.havana, varadero, georganiseerd, transport, varadero., goede, hotels, afgestemd, ontvangen, toeristen., andere, belangrijke,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties