midden america | costa rica

Vakantieland Costa Rica

De Republiek Costa Rica is een land in Centraal-Amerika dat in het noorden door Nicaragua en in het zuiden door Panama wordt begrensd. In het westen en het oosten wordt het respectievelijk begrensd door de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. Costa Rica, wat letterlijk Rijke kust betekent, ontbond zijn leger in 1949. Costa Rica stond in 2010 als 62ste gerangschikt in de Index van menselijke ontwikkeling en is op dat vlak een van de toplanden in Latijns-Amerika.

Geografie
Costa Rica ligt op de landengte van Centraal-Amerika. Ten westen van Costa Rica ligt de Grote Oceaan en ten oosten ligt de Caribische Zee. Ook Cocoseiland behoort tot Costa Rica. Het terrein is overwegend vlak, maar in het midden loopt een bergketen, die deel uitmaakt van de Centraal-Amerikaanse cordilleras.

Het hoogste punt is de Cerro Chirripó (3810 meter) in de Cordillera de Talamanca. In het land bevinden zich uitgestrekte nationale parken en reservaten (25% van het land is beschermd). Veel daarvan bestaan uit tropisch regenwoud. Daarnaast komen ook andere typen natuur voor in Costa Rica. De provincie Guanacaste was oorspronkelijk begroeid met droogbossen en graslanden, terwijl mangrovebossen op verschillende plaatsen langs de kust te vinden zijn.

Natuur
De dierenwereld van Costa Rica is zeer rijk en bevat zowel Noord-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse als typisch Centraal-Amerikaanse componenten.

Tot de eerste groep zijn bijvoorbeeld de wasbeer en de prairiewolf te rekenen, onder andere de apen en de miereneters behoren tot de tweede groep en tenslotte maken onder meer de quetzal en de aardbeigifkikker deel uit van de derde groep.

De meeste landdiersoorten leven in de regenwouden, terwijl koraalriffen de grootste soortenrijkdom hebben van de mariene biotopen.

In totaal leven er in Costa Rica duizenden soorten ongewervelde dieren, circa 150 soorten amfibieën, ongeveer 215 reptielensoorten, rond de 865 soorten vogels (10% van het totale aantal vogels en meer soorten dan in heel Noord-Amerika!) waarvan 75 roofvogelsoorten en meer dan 240 zoogdiersoorten.
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, costa, ricade, republiek, costa, centraalamerika, noorden, nicaragua, zuiden, panama, wordt, begrensd., westen, oosten, wordt, respectievelijk, begrensd, grote, oceaan, bische, costa, letterlijk, rijke, betekent, ontbond, leger, 1949., costa, stond, 62ste, gerangschikt, index, menselijke, ontwikkeling, toplanden, latijnsamerika.geografiecosta, landengte, centraalamerika., westen, costa, grote, oceaan, oosten, caribische, cocoseiland, behoort, costa, rica., terrein, overwegend, midden, loopt, bergketen, uitmaakt, centraalamerikaanse, cordilleras.het, hoogste, cerro, chirrip, meter, cordillera, talamanca., bevinden, uitgestrekte, nationale, parken, reservaten, beschermd., daarvan, bestaan, tropisch, regenwoud., daarnaast, komen, andere, typen, natuur, costa, rica., provincie, guanacaste, oorspronkelijk, begroeid, droogbossen, graslanden, terwijl, mangrovebossen, verschillende, plaatsen, langs, vinden, zijn.natuurde, dierenwereld, costa, bevat, zowel, noordamerikaanse, zuidamerikaanse, typisch, centraalamerikaanse, componenten.tot,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties