midden america | costa rica

Vakantieland Costa Rica

De Republiek Costa Rica is een land in Centraal-Amerika dat in het noorden door Nicaragua en in het zuiden door Panama wordt begrensd. In het westen en het oosten wordt het respectievelijk begrensd door de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. Costa Rica, wat letterlijk Rijke kust betekent, ontbond zijn leger in 1949. Costa Rica stond in 2010 als 62ste gerangschikt in de Index van menselijke ontwikkeling en is op dat vlak een van de toplanden in Latijns-Amerika.

Geografie
Costa Rica ligt op de landengte van Centraal-Amerika. Ten westen van Costa Rica ligt de Grote Oceaan en ten oosten ligt de Caribische Zee. Ook Cocoseiland behoort tot Costa Rica. Het terrein is overwegend vlak, maar in het midden loopt een bergketen, die deel uitmaakt van de Centraal-Amerikaanse cordilleras.

Het hoogste punt is de Cerro Chirripó (3810 meter) in de Cordillera de Talamanca. In het land bevinden zich uitgestrekte nationale parken en reservaten (25% van het land is beschermd). Veel daarvan bestaan uit tropisch regenwoud. Daarnaast komen ook andere typen natuur voor in Costa Rica. De provincie Guanacaste was oorspronkelijk begroeid met droogbossen en graslanden, terwijl mangrovebossen op verschillende plaatsen langs de kust te vinden zijn.

Natuur
De dierenwereld van Costa Rica is zeer rijk en bevat zowel Noord-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse als typisch Centraal-Amerikaanse componenten.

Tot de eerste groep zijn bijvoorbeeld de wasbeer en de prairiewolf te rekenen, onder andere de apen en de miereneters behoren tot de tweede groep en tenslotte maken onder meer de quetzal en de aardbeigifkikker deel uit van de derde groep.

De meeste landdiersoorten leven in de regenwouden, terwijl koraalriffen de grootste soortenrijkdom hebben van de mariene biotopen.

In totaal leven er in Costa Rica duizenden soorten ongewervelde dieren, circa 150 soorten amfibieën, ongeveer 215 reptielensoorten, rond de 865 soorten vogels (10% van het totale aantal vogels en meer soorten dan in heel Noord-Amerika!) waarvan 75 roofvogelsoorten en meer dan 240 zoogdiersoorten.
Onthaasten op San Blas eilanden

Verblijf op het eiland Yandup dat beheerd wordt door een Kuna familie. Het eiland met wit zand en palmbomen is onderdeel van de San Blas archipel. De Kuna zijn trots op hun afkomst en dat zie je aan hun traditionele sieraden en geborduurde kleding.

vanaf EUR: 1.00


Palmenstrand Samara

Samara is een heerlijk, nog niet zo toeristisch, stranddorpje om even helemaal niets te moeten. Langs de Pacifische kust van Costa Rica kun je je op talloze stranden, zoals Buena Vista of Playa Carillo genieten van zon, zee en strand.

vanaf EUR: 96.00

Rincon de la Vieja: Woudreuzen en zwavelmeren

Iets minder bekend dan de buurparken, maar zeker zo indrukwekkend, juist omdat het wat rustiger en minder toeristisch is: Rincon de la Vieja.

vanaf EUR: 102.00

Mi casa es tu casa

Je logeert bij een familie in de Juanilama gemeenschap. Je wandelt naar een waterval in de omgeving of plukt bananen en kookt je eigen maaltijd met verse ingrediënten uit de tuin.

vanaf EUR: 107.00

Caño Negro: varen door vogelparadijs

Een bouwsteen voor reizigers die 'off the beaten track' willen gaan. De meeste dagjesmensen uit La Fortuna komen niet zo ver. De Caño Negro rivier trekt vogels aan uit heel Midden-Amerika.

vanaf EUR: 120.00

Wandelen naar de waterval

Het nationale park Tenorio wordt nog maar door weinig toeristen bezocht. Je loopt over smalle paden langs de turquoise Rio Celeste rivier aan de voet van de Tenorio vulkaan. Je beloning is een prachtige waterval verborgen in de jungle.

vanaf EUR: 140.00

Gloriedagen van Granada

Reis vanuit Costa Rica, of bij aankomst in Managua, meteen door naar Granada. De oudste en volgens ons leukste stad van Nicaragua. Met een lokale gids beleef je de gloriedagen van Granada tijdens een stadstour.

vanaf EUR: 144.00

Manuel Antonio: Natuurstrand en apenheuvel

Manuel Antonio is een compact nationaal park dat direct aan zee ligt. Zwem en snorkel in zee en stap vanaf het strand zo het groene natuurpark in. Je spot er apen, neusbeertjes, luiaarden en leguanen. Het is een populaire afsluiting van de reis.

vanaf EUR: 148.00

Kikkers bij de Arenal vulkaan

De Arenalvulkaan is een perfect gevormde vulkaan, waar je er ook nog eens dichtbij kunt komen. 's Avonds regelen we een kikkerexcursie waarbij je opzoek gaat naar de beroemde roodoogmakikikker.

vanaf EUR: 149.00

1 2 3 4 5  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, costa, ricade, republiek, costa, centraalamerika, noorden, nicaragua, zuiden, panama, wordt, begrensd., westen, oosten, wordt, respectievelijk, begrensd, grote, oceaan, bische, costa, letterlijk, rijke, betekent, ontbond, leger, 1949., costa, stond, 62ste, gerangschikt, index, menselijke, ontwikkeling, toplanden, latijnsamerika.geografiecosta, landengte, centraalamerika., westen, costa, grote, oceaan, oosten, caribische, cocoseiland, behoort, costa, rica., terrein, overwegend, midden, loopt, bergketen, uitmaakt, centraalamerikaanse, cordilleras.het, hoogste, cerro, chirrip, meter, cordillera, talamanca., bevinden, uitgestrekte, nationale, parken, reservaten, beschermd., daarvan, bestaan, tropisch, regenwoud., daarnaast, komen, andere, typen, natuur, costa, rica., provincie, guanacaste, oorspronkelijk, begroeid, droogbossen, graslanden, terwijl, mangrovebossen, verschillende, plaatsen, langs, vinden, zijn.natuurde, dierenwereld, costa, bevat, zowel, noordamerikaanse, zuidamerikaanse, typisch, centraalamerikaanse, componenten.tot,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties