cruises | middellandse zee

Cruises Middellandse zee

De Middellandse Zee is gelegen tussen Zuid-Europa, West-Azië en Noord-Afrika. Het gebied is 3850 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 600 km, de gemiddelde diepte van de zee is ongeveer 1430 m. De totale oppervlakte van de zee is ongeveer 2.5 miljoen km². De Middellandse Zee is een intercontinentale middellandse zee of middelzee, die tevens de grens vormt tussen Europa en Afrika en gedeeltelijk ook die tussen Europa en Azië. De zee is via de Straat van Gibraltar (tussen Spanje en Marokko) verbonden met de Atlantische Oceaan en via de Bosporus met de Zwarte Zee. De verbinding met de Rode Zee is een kunstmatige en verloopt via het Suezkanaal dat in Egypte ligt.

Tot de Middellandse Zee behoren ook de Adriatische Zee ten oosten van Italië, de Egeïsche Zee tussen Griekenland en Aziatisch Turkije, de Ionische Zee tussen Italië en Griekenland, de Tyrreense Zee ten westen van Italië, de Ligurische Zee ten noorden van Corsica, de Levantijnse Zee ten oosten van Cyprus, de Zee van Alborán tussen Spanje en Marokko, de Balearische Zee tussen Spanje en de Balearen en de Libische Zee tussen Libië en Kreta.

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
cruises, middellandse, zeede, middellandse, gelegen, tussen, zuideuropa, westazi, noordafrika., gebied, heeft, gemiddelde, breedte, gemiddelde, diepte, ongeveer, totale, oppervlakte, ongeveer, miljoen, middellandse, intercontinentale, middellandse, middelzee, tevens, grens, vormt, tussen, europa, afrika, gedeeltelijk, tussen, europa, straat, gibraltar, tussen, spanje, marokko, verbonden, atlantische, oceaan, bosporus, zwarte, verbinding, kunstmatige, verloopt, suezkanaal, egypte, ligt.tot, middellandse, behoren, adriatische, oosten, itali, tussen, griekenland, aziatisch, turkije, ionische, tussen, itali, griekenland, tyrreense, westen, itali, ligurische, noorden, corsica, levantijnse, oosten, cyprus, albor, tussen, spanje, marokko, balearische, tussen, spanje, balearen, libische, tussen,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties