azie | vietnam

Vakantieland Vietnam

Vietnam , officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Het bevindt zich op het Indochina-schiereiland en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten. Met 86.967.524 (2009) inwoners behoort Vietnam anno 2011 tot de dertien meestbevolkte landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà N?i) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Ph? H? Chí Minh), het vroegere Saigon.

Klimaat
Vietnam heeft drie klimaten. Het zuiden van Vietnam heeft een tropisch klimaat. Het is daar gemiddeld 32 °C. Vanaf juni tot en met september is het regenseizoen. Meestal vallen er in de namiddag zware regenbuien. De rest van de dag is het daar droog. In het midden van het land begint het regenseizoen in september en eindigt eind november. Vietnam wordt in één jaar een keer of acht getroffen door een tyfoon. Een tyfoon duurt meestal twee tot vier dagen. Ze komen meestal voor in juni tot oktober. In het noorden is het koeler. In de berggebieden vriest het zelfs in de herfst. In de zomermaanden is het warm en vallen er zware regenbuien.

Bezienswaardigheden
Complex van Huémonumenten
Ha Long Baai (uitgebreid in 2000)
Oude stad Hoi An
Heiligdom My Son
Nationaal Park Phong Nha-Ke Bang
Centrale Sector van de Keizerlijke Citadel van Thang Long - Hanoi
Citadel van de Ho-dynastie
Koninklijke tijden in Hué

Op de fiets door de oude koningsstad Hué. Ontdek de enorme citadel die vierkant ommuurd is met tien kilometer lange muren.

vanaf EUR: 58.00


Beleef Luang Prabang

Volgens veel reizigers is Luang Prabang een van de leukste plaatsen in Laos, door de ligging aan de legendarische Mekong rivier, de Laotiaanse gastvrijheid en gezellige straatjes.

vanaf EUR: 64.00

Ho Chi Minh City skyline van het zuiden

Zwoele avonden, druk verkeer en groene parken waar mensen flaneren en sporten na een lange werkdag, dat is HCMC, oftewel Saigon: een stad in ontwikkeling. Een lokale bewoner neemt je mee in het dagelijks leven.

vanaf EUR: 99.00

Hallo Hanoi!

Welkom in Vietnam, welkom in Hanoi. Nadat je bijgekomen bent van je vlucht in het vriendelijkste hotel van de stad, midden in het Frans-koloniale centrum, is het tijd voor je eerste kennismaking.

vanaf EUR: 115.00

Klassiek Hoi An

De voormalige handelspost Hoi An is een stad met sfeer en geschiedenis en volgens ons een relaxte uitvalsbasis in het midden van je reis. Dwaal door de kleine straatjes met originele pakhuizen en leuke boetiekjes en restaurants.

vanaf EUR: 117.00

Mui Ne duinstranden

Vanuit Ho Chi Minh City reis je in vier uur per trein naar het strand van de levendige badplaats Mui Ne. Ga je iets de binnenlanden in, dan bevind je je in een zandduin dat je een gevoel geeft midden in een woestijn te staan.

vanaf EUR: 131.00

Vive Vientiane

Vientiane is een slaperig stadje, gelegen aan de immense Mekong rivier. Je kunt hier heerlijk slenteren door de beboomde, wat rommelige straten, zonder het gevoel te hebben dat je in de hoofdstad verblijft.

vanaf EUR: 155.00

Indrukwekkend Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, is een drukke verzameling van typisch Aziatische kleurrijke markten,  boeddhistische tempels en rondracende tuktuks, maar ook van café's en terrassen met een Franse sfeer.

vanaf EUR: 163.00

Even zen aan zee..

Voor wie de drukkere steden en ontwikkelde badplaatsen even achter zich wil laten, hebben wij het eiland Koh Rong Samloem gevonden.

vanaf EUR: 164.00

1 2 3 4 5 6  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, vietnamvietnam, officieel, socialistische, republiek, vietnam, zuidoostazi, bevindt, indochinaschiereiland, wordt, begrensd, china, noorden, tonkin, daarin, gelegen, chinese, eiland, hainan, noordoosten, zuidchinese, zuidoosten, cambodja, zuidwesten, noordwesten., 86.967.524, inwoners, behoort, vietnam, dertien, meestbevolkte, landen, wereld., hoofdstad, noordelijke, hanoi, grootste, zuidelijke, minhstad, vroegere, saigon.klimaatvietnam, heeft, klimaten., zuiden, vietnam, heeft, tropisch, klimaat., gemiddeld, vanaf, september, regenseizoen., meestal, vallen, namiddag, zware, regenbuien., droog., midden, begint, regenseizoen, september, eindigt, november., vietnam, wordt, getroffen, tyfoon., tyfoon, duurt, meestal, dagen., komen, meestal, oktober., noorden, koeler., berggebieden, vriest, zelfs, herfst., zomermaanden, vallen, zware, regenbuien.bezienswaardighedencomplex, monumentenha, uitgebreid, 2000oude, anheiligdom, sonnationaal, phong, nhake, bangcentrale, sector, keizerlijke, citadel, thang, hanoicitadel,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties