azie | thailand

Vakantieland Thailand

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus letterlijk "vrij land". Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Landschap
Het noorden van Thailand is uitgebreid bebost met een geheel ander bostype dan de rest van Thailand. Deze bossen worden voornamelijk gevormd door bladverliezende bomen zoals de teakboom. Het noorden heeft ook veel bergen, waar de bergvolkeren hun verblijfplaats vinden. De hoogste berg in Thailand is de Doi Inthanon (2590 m.). In dit gebied lopen vele riviertjes door diepe valleien naar een centraal vruchtbaar gebied.

In het noordoosten bevindt zich het droge en onherbergzame Khorat Plateau dat gemiddeld 250 meter boven zeeniveau ligt. Delen ervan zijn zo onvruchtbaar en ogen zo schraal dat het gebied ook wel de Huilende Vlakte wordt genoemd.

Verder naar het zuiden ligt het rivierengebied. De Thaise hoofdstad Bangkok ligt aan de Chao Phraya-rivier waar die uitmondt in de Golf van Thailand.

Het zuiden van Thailand ligt op het smalle schiereiland Malakka, tussen de Golf en de Andamanse Zee. Dit deel van het land bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Opmerkelijk hier zijn de kaarsrecht omhoog rijzende kalksteenrotsen.

Voor de kust liggen honderden eilandjes, elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen geschiedenis.

Klimaat
Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van Thailand is er een tropisch savanneklimaat, in het zuiden een tropisch moessonklimaat. Het moessonklimaat houdt in dat er een regenseizoen is (de moesson), en een lange droge periode. Het savanneklimaat houdt in dat zomers nat zijn, en winters droog, Sommige gebieden in Thailand vallen onder het tropisch regenwoudklimaat, dan is er geen droge periode.

Het regenseizoen in Thailand kenmerkt zich niet door dagenlange regen. Er vinden echter korte hevige regenbuien plaats, ongeveer een à twee keer per dag.

Thailand is groot en uitgestrekt, het Noorden en Zuiden zijn daardoor niet gelijk qua klimaat. Het Noorden is in de zomer warmer, en in de winter kouder dan het Zuiden. De gemiddelde temperatuur in Thailand is zo'n 27 graden.

Badplaatsen
Hua Hin
Cha-am
Pattaya
Phuket
Kom je bij mij eten in Chiang Mai?

Geniet van een met zorg bereide maaltijd, thuis bij een gezin in Chiang Mai. Deze culinaire ervaring geeft jou de mogelijkheid écht contact te maken met een lokale familie en om te proeven van de pure Thaise keuken.

vanaf EUR: 18.00


Kom je bij mij eten in Sukhothai?

Schuif aan voor een versbereide maaltijd bij een Thais gezin. Dat geeft jou de mogelijkheid om écht contact te maken en te genieten van de smakelijke Thaise keuken bij het gezin thuis.

vanaf EUR: 18.00

Tempels en tuktuks in Ayutthaya

Op weg naar Chiang Mai is een tussenstop bij koningsstad Ayutthaya een aanrader. Honderden kleurrijke paleizen geven je een beeld van de Khmer-koninkrijken van eeuwen geleden.

vanaf EUR: 36.00

Ontdek Chiang Mai

Het gebied rondom Chiang Mai is vooral populair om een trekking te maken, maar ook de stad zelf is een bezoek meer dan waard.

vanaf EUR: 58.00

Bangkok your own way

Vrijwel elke Thailand-reis start in Bangkok. Onze chauffeur pikt je op op de luchthaven om je naar je hotel te brengen. We regelen een hotel nabij het Hua Lamphong station, hét treinstation van Bangkok.

vanaf EUR: 92.00

Watervallen van Bolavenplateau

Midden op het Bolaven plateau, in het zuiden van Laos, bevindt zich een oase van watervallen die zich tussen de frisgroene bomen in het regenwoud een weg naar beneden werken. Je kunt hier prachtig wandelen.

vanaf EUR: 113.00

Soezen op Koh Samui

Het is wellicht het bekendste eiland in de Golf van Thailand: Koh Samui. De combinatie van maanvormige, witte stranden en tropisch binnenland maken het dan ook een heerlijke plek.

vanaf EUR: 118.00

Laidback Laos in Vang Vieng

Het sfeervolle plaatelandsplaatsje Vang Vieng ligt in een vallei omringd door indrukwekkende kalksteenformaties. Het trekt vooral avontuurlijke reizigers maar ook veel jonge backpackers.

vanaf EUR: 119.00

Slapen bij de Khmu: trekking Laos

Deze trekking in Laos brengt je via groen berggebied naar een authentiek bergdorpje ten noorden van Luang Prabang. Onderweg kun je je gids alles vragen over de flora en fauna word je enthousiast begroet door kinderen in de dorpjes.

vanaf EUR: 142.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 16 volgende

vakantieland, thailandthailand, officieel, koninkrijk, thailand, koninkrijk, zuidoostazi, hoofdstad, thailand, bangkok., heette, siam., thaise, prathet, waarbij, prathet, betekent, woord, betekent., thailand, betekent, letterlijk, thailand, wordt, oosten, begrensd, cambodja, westen, myanmar, andamanse, uiterste, zuiden, maleisi, zuidoosten, thailand, onderdeel, zuidchinese, zee.landschaphet, noorden, thailand, uitgebreid, bebost, geheel, ander, bostype, thailand., bossen, worden, voornamelijk, gevormd, bladverliezende, bomen, zoals, teakboom., noorden, heeft, bergen, bergvolkeren, verblijfplaats, vinden., hoogste, thailand, inthanon, gebied, lopen, riviertjes, diepe, valleien, centraal, vruchtbaar, gebied.in, noordoosten, bevindt, droge, onherbergzame, khorat, plateau, gemiddeld, meter, boven, zeeniveau, ligt., delen, ervan, onvruchtbaar, schraal, gebied, huilende, vlakte, wordt, genoemd.verder, zuiden, rivierengebied., thaise, hoofdstad, bangkok, phrayarivier, uitmondt, thailand.het, zuiden, thailand,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties