azie | nepal

Vakantieland Nepal

Nepal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal is een land in Azië, gelegen in de Himalaya tussen India en China (Tibet). Het zuidelijke gedeelte van Nepal ligt op het Indische subcontinent.

Geografie
Een groot gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de tien hoogste bergen in de wereld liggen er acht in Nepal, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, die aan de grens met China (Tibet) ligt. In het zuiden van het land langs de grens met India zijn lager gelegen gebieden. Ongeveer 20% van de oppervlakte is bruikbaar voor de landbouw. Van het zuiden naar het noorden kent Nepal drie zones, het laagland (Terai-regio) in het zuiden, heuvels en lage bergen in het centrum, en de Himalaya in het noorden.

Enkele andere hoge bergen en ruggen in Nepal zijn de Dhaulagiri, Kangchenjunga, Lhotse en Annapurna Himal.

Klimaat
Door de grote hoogteverschillen kent het land veel uiteenlopende klimaatgebieden, van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India.

In het oosten van Nepal valt er ongeveer 2500 mm regen per jaar, in het midden rond Kathmandu ongeveer 1420 mm en in het westen ongeveer 1000 mm.

Bezienswaardigheden
Nationaal park Sagarmatha
Kathmandu-vallei
Nationaal park Royal Chitwan
Lumbini, de geboorteplaats van Gautama Boeddha
Raften op de Trisuli rivier

Jungle en snelstromende rivieren, misschien niet direct de belevenissen die je te binnen schieten als je aan Nepal denkt.

vanaf EUR: 39.00


Monniken van Neydo

Slapen in een boeddhistisch klooster tussen de groene heuvels met uitzicht over vallei van Pharping. Je komt hier om kennis te maken met de boeddhistische monniken en te leren over hun leven.

vanaf EUR: 69.00

Easy Going Pokhara

Pokhara is volgens ons het ideale uitgangspunt voor een trekking door het Annapurna-gebergte. De stad kent een gezellig centrum met (trekking-)winkels en restaurants.

vanaf EUR: 72.00

Easy Going Kathmandu

Bij aankomst in Kathmandu is het een lekker gevoel dat je transfer naar je hotel en de eerste twee overnachtingen alvast geregeld zijn. Met een Easy Going startpakket regelen we dit Kathmandu verblijf voor je. Wel zo makkelijk.

vanaf EUR: 84.00

Thuis bij de Tibetanen

Tijdens een verblijf in de Tibetaanse homestay Nepal van Jampaling leer je alles over het leven van Tibetanen in Nepal. Vanwege de politieke situatie in Tibet zijn veel Tibetanen genoodzaakt elders te gaan wonen.

vanaf EUR: 146.00

Wandelen naar oude Newari dorpen

Tussen Kathmandu en Pokhara ligt het schilderachtige plaatsje Bandipur een plek waar je even tot rust komt tijdens je reis. In dit authentieke bergdorp waan je je honderd jaar terug in de tijd en koml je weinig andere toeristen tegen.

vanaf EUR: 168.00

Goden en Koningen in de Vallei

Een relaxte en bijzondere start van je Nepal reis. Om een goed beeld van Kathmandu en de regio te krijgen zou je deze 'basis'-bouwsteen niet mogen missen.

vanaf EUR: 219.00

Chitwan jungle en neushoorns

Het Royal Chitwan National Park ligt in de Terai, het subtropische laagland van Nepal. Hier vind je uitgestrekte rijstvelden en authentieke boerendorpjes én een enorm nationaal park.

vanaf EUR: 229.00

Vliegen naar het dak

Je kunt uiteraard de machtige Mount Everest beklimmen om van haar schoonheid te genieten. Maar het kan ook anders: een spectaculaire vlucht rond de top van de Everest en over het indrukwekkende berglandschap.

vanaf EUR: 232.00

1 2 3 4  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, nepalnepal, officieel, federale, democratische, republiek, nepal, gelegen, himalaya, tussen, india, china, tibet., zuidelijke, gedeelte, nepal, indische, subcontinent.geografieeen, groot, gedeelte, nepal, bergachtig., hoogste, bergen, wereld, liggen, nepal, waaronder, hoogste, wereld, mount, everest, grens, china, tibet, ligt., zuiden, langs, grens, india, lager, gelegen, gebieden., ongeveer, oppervlakte, bruikbaar, landbouw., zuiden, noorden, nepal, zones, laagland, terairegio, zuiden, heuvels, bergen, centrum, himalaya, noorden.enkele, andere, bergen, ruggen, nepal, dhaulagiri, kangchenjunga, lhotse, annapurna, himal.klimaatdoor, grote, hoogteverschillen, uiteenlopende, klimaatgebieden, hooggebergteklimaat, himalaya, subtropisch, klimaat, langs, grens, india.in, oosten, nepal, ongeveer, regen, midden, kathmandu, ongeveer, westen, ongeveer, mm.bezienswaardighedennationaal, sagarmathakathmanduvalleinationaal, royal, chitwanlumbini, geboorteplaats, gautama,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties