azie | japan

Vakantieland Japan

Japan is een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent. Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan. De de facto hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio.

Klimaat
Japan ligt tussen de 20° en 40° NB over een afstand van circa 3.200 kilometer. Het langgerekte karakter - in noord-zuid richting - leidt tot verschillen klimaten. Het varieert van een koel en vochtig continentaal klimaat in het noorden met vrieskoude winters en warme zomers tot een vochtig subtropisch klimaat in het zuiden. Het weer op de hoofdeilanden wordt bepaald door de landmassa Siberië en de Stille Oceaan. In de winter waait de koude lucht van Siberie over de warmere Japanse Zee en zorgt voor metershoge sneeuw in Noordwest-Japan. In de zomer komt er een warme vochtige lucht van de Stille Oceaan en dit zorgt voor hoge temperaturen in Midden- en Zuid-Japan. In augustus ligt de gemiddelde temperatuur in Tokio op zo'n 27 °C; in Nederland ligt het gemiddelde op 18°C in de warmste maand. De regenval is overvloedig - tussen de 1.000 en 2.500 millimeter - met name in de zomer, en natuurgeweld, zoals tyfoons en aardbevingen, treedt frequent op.

Bezienswaardigheden
Boeddhistische monumenten in het Horyuji-gebied
Kasteel Himeji
Yakushima
Shirakami Sanchi
Historische monumenten van oud-Kioto (Kioto, Uji en Otsu)
Historische dorpen van Shirakawago en Gokayama
Vredesmonument van Hiroshima (Genbaku Dome)
Itsukushima-schrijn
Historische monumenten van oud-Nara
Schrijnen en tempels van Nikko
Gusuku-locatie en gerelateerde plaatsen van het Koninkrijk Riukiu
Drie heilige plaatsen en de pelgrimsroute in het Kii-gebergte
Nationaal park Shiretoko
Uitwaaien op kunsteiland

Een frisse eilandbries en een enorme gele pompoen met zwarte stippen heten je welkom op het kunsteiland Naoshima. Ooit een slaperig eiland, nu een populaire bestemming voor liefhebbers van moderne kunst en architectuur.

vanaf EUR: 129.00

Sushi van de lopende band

Osaka, één van de metropolen van Japan is net iets anders dan de rest. Osaka staat bekend om zijn vriendelijke en tikje eigenwijze bevolking die wel van een grapje houdt en ook van haar culinaire versnaperingen.

vanaf EUR: 139.00

Indrukwekkend Hiroshima

Hiroshima, bekend om zijn tragische verleden, maar tegenwoordig vooral een bruisende kosmopolitische stad met een vriendelijke en positieve sfeer. Flaneer over lommerrijke boulevards vol hippe eettentjes.

vanaf EUR: 212.00

Luchtkasteel in de Japanse Alpen

Genesteld tussen de bergen van de Japanse Alpen ligt het kosmopolitische stadje Matsumoto. Geflankeerd door imposante bergtoppen, is Matsumoto de thuisbasis van Japans oudste houten kasteel.

vanaf EUR: 218.00

Zentuinen en samurai

Prachtig bewaard gebleven samurai-en Japanse geisha-wijken, evenals één van de mooiste tuinen van het land kenmerken Kanazawa. Ook liefhebbers van vis en zeevruchten kunnen in Kanazawa hun hart ophalen!

vanaf EUR: 249.00

Het boeddhistische Koyasan

Slaap in een oude tempel in één van de meest heilige streken van Japan. Sta vroeg op en volg de boeddhistische monniken naar hun gebedsceremonie. Proef de rust en de sfeer tijdens een wandeling door de betoverende bossen.

vanaf EUR: 266.00

Veters vast in Takayama

Takayama, een charmante oude stad in de Japanse Alpen en tevens de uitvalsbasis voor schilderachtige bergdorpen als Shirakawago.

vanaf EUR: 305.00

Fietsen door verborgen straatjes

Als je aan Japan denkt, zie je oude tempels voor je, perfect onderhouden zen-tuinen en beeldschone geisha's. Precies dat is Kyoto in een notendop! De beste manier om het culturele hart van Japan te verkennen is per fiets.

vanaf EUR: 399.00

Pelgrimsroute Kumano Kodo

Trek stevige wandelschoenen aan, strik je veters en ga op pad! De Kumano Kodo is een eeuwenoude pelgrimsroute langs watervallen en oude tempels.

vanaf EUR: 449.00

1 2 3  volgende

vakantieland, japanjapan, eilandstaat, oosten, aziatische, continent., wordt, gevormd, 6.852, eilanden, grote, oceaan., grootste, eilanden, hokkaido, honshu, shikoku, kyushu, samen, totale, oppervlakte, japan, beslaan., facto, hoofdstad, grootste, japan, tokio., klimaatjapan, tussen, afstand, circa, 3.200, kilometer., langgerekte, karakter, noordzuid, richting, leidt, verschillen, klimaten., varieert, vochtig, continentaal, klimaat, noorden, vrieskoude, winters, warme, zomers, vochtig, subtropisch, klimaat, zuiden., hoofdeilanden, wordt, bepaald, landmassa, siberi, stille, oceaan., winter, waait, koude, lucht, siberie, warmere, japanse, zorgt, metershoge, sneeuw, noordwestjapan., zomer, warme, vochtige, lucht, stille, oceaan, zorgt, temperaturen, midden, zuidjapan., augustus, gemiddelde, temperatuur, tokio, nederland, gemiddelde, warmste, maand., regenval, overvloedig, tussen, 1.000, 2.500, millimeter, zomer, natuurgeweld, zoals, tyfoons, aardbevingen,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties