azie | indonesie

Vakantieland Indonesie

Indonesië, officieel de Republiek Indonesië (Indonesisch: Republik Indonesia), is een land gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië. Andere landen die Indonesië omringen zijn Singapore, Brunei, de Filipijnen, Australië en de door India bestuurde Nicobaren.

De eilandstaat heeft een totale oppervlakte van 1.904.569 km². Met een populatie van 240.271.522 (2009)[3] is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking, hoewel de islam geen staatsreligie is. Indonesië is een republiek met een gekozen parlement en een president. De hoofdstad is Jakarta.

De Indonesische archipel is al zeer lang een belangrijke handelsregio. Reeds in de 7e eeuw waren er handelsroutes tussen het koninkrijk Srivijaya en China. De geschiedenis van Indonesië is sterk beïnvloed door sterke machten van buitenaf die werden aangetrokken door de natuurlijke rijkdommen van Indonesië. Onder invloed van India floreerden het hindoeïsme en boeddhisme in de eerste eeuwen na Christus. Islamitische handelaren brachten de islam met zich mee en Europese machten bevochten elkaar om de handelsmonopolies in de specerijenhandel tijdens de tijd van de ontdekkingsreizigers. Uiteindelijk werd het land gedurende drieënhalve eeuw een Nederlandse kolonie. Indonesië verklaarde zich onafhankelijk na de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien is de geschiedenis turbulent en die wordt gekenmerkt door natuurrampen, corruptie, afscheidingsbewegingen, democratisering en snelle economische veranderingen.

De Indonesische eilanden laten een zeer gevarieerd beeld zien wat betreft etniciteit, taal en godsdienst. De Javanen zijn de grootste en politiek gezien meest dominante etnische groepering. Als land heeft Indonesië een gemeenschappelijke identiteit verworven die vooral wordt gedefinieerd door de nationale taal, een moslimmeerderheid en een geschiedenis van kolonisatie en het verzet tegen die kolonisatie. Het Indonesische motto luidt Bhinneka Tunggal Ika (vrij vertaald; “Eenheid in diversiteit”). Echter, sektarisch geweld en separatisme zijn aan de orde van de dag en hebben tot bloedige confrontaties geleid, die de economische en politieke stabiliteit hebben ondermijnd.

Indonesië ligt in een geologisch actieve regio. Voor de kust van Sumatra via Java tot voorbij de Molukken loopt een subductiezone van de Soenda-breuklijn waar de Australische plaat onder de Eurazische plaat schuift. Dit veroorzaakt aardbevingen met vloedgolven en vulkanisme. De Toba, de Tambora en de Krakatau behoren tot de grootste en gevaarlijkste vulkanen op Aarde. Wegens het vulkanisme is op de meeste eilanden de vruchtbaarheid van de bodem zeer hoog wat samen met de hoge temperaturen en overvloedige hoeveelheid neerslag een hoge landbouwopbrengst en een hoge bevolkingsdichtheid mogelijk maakt. Indonesië heeft grote natuurgebieden en 's werelds op een na grootste biodiversiteit. Het land is rijk aan natuurlijke rijkdommen, al blijft armoede een belangrijk kenmerk van het huidige Indonesië.
Kom je bij mij eten?

Geniet van een met zorg bereide maaltijd, thuis bij een gezin nabij Ubud of Lovina. Deze culinaire ervaring geeft jou de mogelijkheid écht contact te maken met een lokale familie en om te proeven van de pure Indonesische keuken.

vanaf EUR: 15.00

Luieren in Lovina

In het noorden van Bali ligt de levendige kustplaats Lovina. Wij vinden dit een fijne plek voor een tussenstop in je rondreis over Bali. Geniet bijvoorbeeld net als wij van vers gevangen vis bij zonsondergang.

vanaf EUR: 73.00

Proef het leven op Lombok

Midden in de binnenlanden van Lombok vind je pure rust tussen de rijstvelden en watervallen.

vanaf EUR: 80.00

Tussendoortje in drijvend dorp

Deze bouwsteen is een perfecte stop op weg naar (of van) Torajaland. Je verblijft in een houten palen stadje aan de rand van het Tempemeer. In een longtailboot vaar je het spiegelende meer op naar een drijvend dorp.

vanaf EUR: 81.00

Witte stranden van de Gilis

De Gili's zijn pareltjes voor de kust van Lombok, ver genoeg van Bali om hun onbekommerde sfeer te behouden en dichtbij genoeg om gemakkelijk met Bali reizen te combineren. De eilanden hebben witte stranden en een azuurblauwe zee.

vanaf EUR: 83.00

Ongerepte oostkust van Bali

De meeste reizigers bezoeken de bekende stranden in het zuiden van Bali, maar wanneer je het authentieke eilandleven wilt ervaren dan reis je met onze bouwsteen naar de ongerepte oostkust.

vanaf EUR: 97.00

Stranden van het zuiden

Zachtgeel strand, Balinese restaurants, winkeltjes en een sfeervol hotel met zwembad: een prima plek om je reis op Bali ontspannen af te sluiten of te beginnen. Sanur is een levendige badplaats, maar minder toeristisch dan Kuta.

vanaf EUR: 102.00

Rise & shine, vulkaan Batur beklimmen

De 1.717 meter hoge vulkaan Gunung Batur is voor de Balinese Hindu's heilig.

vanaf EUR: 104.00

Laid-back en hip Canggu

Je begint of eindigt je Bali-reis in Canggu,  één van de hipste en meest chille plaatsen van Bali en misschien zelfs wel van heel Azië. Hippe restaurants, boetiekwinkels, een relaxte lifestyle en surfen: dat is Canggu.

vanaf EUR: 107.00

1 2 3 4 5 6 7  volgende

vakantieland, indonesieindonesi, officieel, republiek, indonesi, indonesisch, republik, indonesia, gelegen, zuidoostazi, bestaat, archipel, 17.508, eilanden, daarmee, werelds, grootste, eilandstaat., grenst, direct, papoeanieuwguinea, oosttimor, maleisi, andere, landen, indonesi, omringen, singapore, brunei, filipijnen, australi, india, bestuurde, nicobaren.de, eilandstaat, heeft, totale, oppervlakte, 1.904.569, populatie, 240.271.522, 20093, inwoneraantal, grootste, wereld, tevens, grootste, moslimbevolking, hoewel, islam, staatsreligie, indonesi, republiek, gekozen, parlement, president., hoofdstad, jakarta.de, indonesische, archipel, belangrijke, handelsregio., reeds, waren, handelsroutes, tussen, koninkrijk, srivijaya, china., geschiedenis, indonesi, sterk, nvloed, sterke, machten, buitenaf, werden, aangetrokken, natuurlijke, rijkdommen, indonesi, onder, invloed, india, floreerden, hindoe, boeddhisme, eerste, eeuwen, christus., islamitische, handelaren, brachten, islam, europese, machten, bevochten, elkaar, handelsmonopolies, specerijenhandel, tijdens,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties