azie | india

Vakantieland India

India, officieel de Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Met 1.166.079.217 (2009) inwoners is het na China het meest bevolkte land ter wereld.

India ligt op het Indisch Subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land (van west naar oost) aan Pakistan, China (voornamelijk Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Maldiven.

De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay. India is een federale republiek onderverdeeld in 28 staten, 6 unieterritoria en 1 nationaal hoofdstedelijk territorium.

Klimaat
India heeft door zijn grootte verscheidene klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste gedeelte van India wordt ook gekenmerkt door een moessonklimaat en kent 3 seizoenen. Het koele seizoen van oktober tot februari, het hete seizoen van maart tot juni en het regenseizoen van midden juni tot september. De stad Delhi heeft een regenval van ongeveer 640 mm per jaar. De zuidwestelijke kust en het noordoosten van het land kennen veel meer regenval. In Darjeeling in het noordoosten tegen Nepal kan de regenval oplopen tot 3040 mm. Dit in tegenstelling tot de Thar-woestijn in het noordwesten waar de neerslag niet hoger is dan 50 mm. Het centrale Deccan-plateau is relatief droog.

Flora en fauna
De Bengaalse tijger is een van de vele dieren die in India voorkomen

In de noordelijke valleien zijn er voornamelijk bossen. In het noordoosten komen er veel bamboebossen voor. Het noordwesten is voornamelijk steppe en woestijn. Het centrale plateau in het zuiden kent een begroeiing van palmbomen met regenwoud naar de regenachtige zuidwestkust toe.

Er zijn diverse Nationale Parken in India zoals:
Nationaal park Sundarbans
Nationaal Park Bloemenvallei, uitbreiding van Nanda Devi
Nationaal park Kaziranga
Wildpark Manas (wildpark)
Nationaal park Keoladeo

India kent door zijn grootte, zijn verschillende klimaten en afwisselende geografie een zeer divers dierenrijk.

Bezienswaardigheden
Ajanta
Bodhgaya
Darjeelingspoorweg
Ellora
Fatehpur Sikri
Qutb Minar
Sundarbans
Taj Mahal
Grotten van Ajanta
Grotten van Ellora
Fort van Agra
Zonnetempel van Konarak
Groep monumenten bij Mahabalipuram
Kerken en kloosters in Goa
Monumentengroep bij Khajuraho
Monumentengroep bij Hampi
Monumentengroep bij Pattadakal
Grotten van Elephanta
Chola-tempels, uitgebreid in 2004
Boeddhistische monumenten bij Sanchi
Humayun's tombe, Delhi
Qutb Minar en zijn monumenten, Delhi
Bergspoorwegen in India, uitbreiding in 2005 van de Darjeelingspoorweg
Mahabodi tempelcomplex in Bodh Gaya
Rots-schuilplaatsen van Bhimbetka
Archeologisch park Champaner-Pavagadh
Het treinstation Chhatrapati Shivaji Terminus
Chinese visnetten bij Kochi
Easy going Kathmandu

Bij aankomst in Kathmandu is het een lekker gevoel dat je transfer naar je hotel en de eerste twee overnachtingen alvast geregeld zijn. Met een Easy Going startpakket regelen we dit voor je. Wel zo makkelijk.

vanaf EUR: 79.00


Easy Going Bangalore

Starten in de 'garden city of India', betekent een rustig begin van je Zuid-India reis.

vanaf EUR: 84.00

Slapen in Chittorgarh fort

Chittorgarh staat bekend om zijn grote fort met kleine straatjes, tempels en paleizen. Hier hebben we een sfeervol hotel voor je gevonden dat wordt gerund door een vriendelijke Indiase familie.

vanaf EUR: 112.00

Vorstelijk tussendoortje Rajasthan

Ver weg van India's drukke steden hebben we deze vorstelijke oase van rust gevonden. Je slaapt in een authentiek fort dat nu is ingericht als kleinschalig maar imponerend hotel.

vanaf EUR: 133.00

Van waterpot tot sari

Wissel je reis langs Indiase steden af met een bezoekje aan het platteland. Bewonder de vrouwen in kleurige sari's met potten op hun hoofd en maak een praatje met de arbeiders op het veld. Je slaapt in een historisch fort middenin het dorp Chandelao.

vanaf EUR: 135.00

Wereldwonderroute Jaipur - Agra

De Taj Mahal is een wereldwonder dat je niet mag missen. Op de route van Jaipur naar Agra is de Taj Mahal zeker niet het enige spectaculaire wereldwonder om je door te laten overweldigen.

vanaf EUR: 136.00

Kamperen in de woestijn

Breid je bezoek aan Jaisalmer uit met een nacht slapen in de woestijn. Op de rug van een kameel hobbel je door de gele zandduinen van de woestijn van Jaisalmer. In de verte doemt een klein tentenkamp op, dat speciaal voor jullie vandaag is opgebouwd.

vanaf EUR: 138.00

Delhi op de fiets

Dompel jezelf onder in Delhi's drukte en volg onze gids op de fiets door smalle straatjes en brede lanen riksja's en karren ontwijkend. De gids kent de leukste routes en de leukste plek voor een kopje chai voor een korte pauze.

vanaf EUR: 158.00

Chitwan jungle en neushoorns

Het Royal Chitwan National Park ligt in de Terai, het subtropische laagland van Nepal. Hier vind je uitgestrekte rijstvelden en authentieke boerendorpjes én een enorm nationaal park.

vanaf EUR: 186.00

1 2 3 4 5 6 7  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, indiaindia, officieel, republiek, india, zuidazi, 1.166.079.217, inwoners, china, meest, bevolkte, wereld.india, indisch, subcontinent, grootste, schiereiland, westen, zuiden, grenst, indische, oceaan, oosten, bengalen., noorden, grenst, pakistan, china, voornamelijk, tibet, nepal, bhutan, myanmar, bangladesh., zuidoosten, india, indische, oceaan, eilandstaat, lanka, zuidwesten, liggen, maldiven.de, hoofdstad, delhi, grootste, bombay., india, federale, republiek, onderverdeeld, staten, unieterritoria, nationaal, hoofdstedelijk, territorium.klimaatindia, heeft, grootte, verscheidene, klimaatzones, tropisch, klimaat, zuiden, gematigd, klimaat, noorden., grootste, gedeelte, india, wordt, gekenmerkt, moessonklimaat, seizoenen., koele, seizoen, oktober, februari, seizoen, maart, regenseizoen, midden, september., delhi, heeft, regenval, ongeveer, jaar., zuidwestelijke, noordoosten, kennen, regenval., darjeeling, noordoosten, tegen, nepal, regenval, oplopen, tegenstelling, tharwoestijn, noordwesten, neerslag, hoger,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties