azie | china

Vakantieland China

Volksrepubliek China (gewoonlijk China genoemd) omvat het vasteland van China en de speciale bestuurlijke regio's Hongkong en Macau. In 1950 werd Tibet door de Volksrepubliek China geannexeerd en in 1997 en 1999 werden respectievelijk de voormalige Britse kolonie Hongkong en de voormalige Portugese kolonie Macau als speciale bestuurlijke regio bij de Volksrepubliek China gevoegd.

Klimaat
China heeft een divers klimaat, gaande van warm gematigde klimaten, zoals het chinaklimaat in het zuiden tot specifieke gebergte- en woestijnklimaten in het westen en noorden. In het algemeen is het er nat in de zomer en droog in de winter. Er zijn grote regionale verschillen tussen de hooglanden van Tibet waar zich eeuwige sneeuw (E-klimaat) bevindt, de woestijn en de steppen van Sinkiang en Binnen-Mongolië (B-klimaten), en in het vasteland van China. Het noorden van China is algemeen droger dan het midden en het zuiden van het land.

Bezienswaardigheden
Chinese Muur
Heilige berg Taishan
Keizerlijke paleizen van de Ming- en Qing-dynastieën in Peking en Shenyang (uitgebreid in 2004)
Mogao-grotten
Mausoleum van de eerste Qin-keizer (Terracottaleger)
Vindplaats van de Pekingmens in Zhoukoudian
Huangshan
Jiuzhaigou-vallei
Berglandschap van Huanglong
Berglandschap van Wulingyuan
Bergresidentie en afgelegen tempels van Chengde
Tempel en begraafplaats van Confucius en het huis van de familie Kong in Qufu
Oud gebouwencomplex in de Wudang bergen
Historisch ensemble van het Potala-paleis in Lhasa (uitgebreid in 2000 en 2001)
Nationaal park Lushan
Landschap rond de berg Emei, inbegrepen het gebied van de Grote Boeddha van Leshan
Oude stad Lijiang
Oude stad Ping Yao
Klassieke tuinen van Suzhou (uitgebreid in 2000)
Zomerpaleis, een keizerlijke tuin in Peking
Tempel van de hemel, een keizerlijk offeraltaar in Peking
Wuyigebergte
Rotsgraveringen van Dazu
Qingcheng en Dujiangyan-irrigatiesysteem
Oude dorpen in zuidelijk Anhui - Xidi en Hongcun
Grotten van Longmen
Keizerlijke graven van de Ming- en Qing-dynastieen (uitgebreid in 2003 en 2004)
Grotten van Yungang
Beschermd Drie Parallelle Rivieren gebied in Yunnan
Hoofdsteden en graven van het oude koninkrijk Koguryo
Historisch centrum van Macao
Yin Xu
Reservaten van de reuzenpanda in Sichuan
Diaolou en dorpen in Kaiping
Zuid-Chinese karstlandschap
Tulou van Fujian
Nationaal park Sanqingshan
Wutai Shan
Historische monumenten van Dengfeng in het "Centrum van Hemel en Aarde"
Danxia van China
Cultuurlandschap van het Westelijke Meer van Hangzhou
Easy Going Shaxi

Wil je het platteland van China zien en beleven? Dan ben je in Yunnan op de juiste plek en wat ons betreft kun je dan het beste naar Shaxi.

vanaf EUR: 32.00


Aan de voet van de Himalaya

Wil je het Tibet gevoel ervaren, maar heb je geen tijd om naar Tibet te reizen, dan is een verblijf in Zhongdian een prima alternatief. Je reist vanuit Lijiang door de voorlopers van de Himalaya naar het Tibetaanse Zhongdian.

vanaf EUR: 75.00

Baidorpjes langs het meer

Maak kennis met kleurrijke stammen die leven in de bergen vanuit het rustig gelegen Dali. Huur een fiets en verken de omgeving waar stammen zoals de Yi en de Bai wonen in eenvoudige huizen.

vanaf EUR: 82.00

Uitrusten in Urumqi

Aan het einde van het Chinese deel van de zijderoute ligt de stad Urumqi. Een grote Chinese stad met een flinke Oeigoerse minderheid.

vanaf EUR: 82.00

Kashgars Bazaar

Ver weg in het westen van de provincie Xinjiang ligt de stad Kashgar of Kashi, in het Chinees. Hier, tussen de lemen huizen van de oude stad en de drukte op de bazaar proef je het echte Oeigoerse leven.

vanaf EUR: 95.00

Waag een gokje in Macau

Bij een bezoek aan Macau weet je misschien niet helemaal wat je kan verwachten. Macau is altijd een beetje het ondergeschoven kindje van China geweest.

vanaf EUR: 106.00

Shashlik in Almaty

Groene bomen, gezellige terrassen en een bazaar waar je U tegen zegt. Dat is Almaty in een notendop. Maar er is nog zo veel meer! Wil je skiƫn? Dan is er een prachtig skieresort. Hiken? Dat kan in de bergen rond Big Almaty Lake.

vanaf EUR: 131.00

Homestay tussen de karstbergen

Even helemaal van de wereld af. Dat kan hier in Langshi! De homestay ligt in een klein dorpje aan de overkant van de Li-rivier. Weg van de drukte van Yangshuo en weg van de toeristenmassa.

vanaf EUR: 131.00

Het klooster van Labrang

Stap van de gebaande paden op de nomadenroute tussen Xi'an en Chengdu. Weinig reizigers bezoeken deze regio vol Tibetaanse en Mongoolse invloeden. Draai aan de gebedsmolens van het Labrang klooster in Xiahe en reis per jeep over hoogvlaktes.

vanaf EUR: 139.00

1 2 3 4 5 6 7  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, chinavolksrepubliek, china, gewoonlijk, china, genoemd, omvat, vasteland, china, speciale, bestuurlijke, regios, hongkong, macau., tibet, volksrepubliek, china, geannexeerd, werden, respectievelijk, voormalige, britse, kolonie, hongkong, voormalige, portugese, kolonie, macau, speciale, bestuurlijke, regio, volksrepubliek, china, gevoegd.klimaatchina, heeft, divers, klimaat, gaande, gematigde, klimaten, zoals, chinaklimaat, zuiden, specifieke, gebergte, woestijnklimaten, westen, noorden., algemeen, zomer, droog, winter., grote, regionale, verschillen, tussen, hooglanden, tibet, eeuwige, sneeuw, eklimaat, bevindt, woestijn, steppen, sinkiang, binnenmongoli, bklimaten, vasteland, china., noorden, china, algemeen, droger, midden, zuiden, land.bezienswaardighedenchinese, muurheilige, taishankeizerlijke, paleizen, qingdynastie, peking, shenyang, uitgebreid, 2004mogaogrottenmausoleum, eerste, qinkeizer, terracottalegervindplaats, pekingmens, zhoukoudianhuangshanjiuzhaigouvalleiberglandschap, huanglongberglandschap, wulingyuanbergresidentie, afgelegen, tempels, chengdetempel, begraafplaats, confucius, familie, qufuoud, gebouwencomplex, wudang, bergenhistorisch,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties