azie | cambodja

Vakantieland Cambodja

Cambodja, officieel het Koninkrijk Cambodja, is een land in Zuidoost-Azië. In het noorden heeft het een 541 kilometer lange grens met Laos. In het noordwesten en westen heeft het een 745 kilometer lange grens met Thailand en in het oosten en zuidoosten heeft het een 1228 kilometer lange grens met Vietnam. Aan de kust grenst het aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee

Vegetatie
Cambodja bestond vroeger voor een groot gedeelte uit regenwoud. Door de massale houtkap in de afgelopen jaren is dat nu nog maar 52% van het oppervlak van het land (voorheen 75%). Aan de kust komt ook veel mangrovebegroeiing voor. De rest is in gebruik als akkerland.

Klimaat
Cambodja heeft een tropisch moessonklimaat. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar door ongeveer 30 graden. De temperatuur varieert van 10 graden in de koele maanden tot 45 graden in de zomer. Cambodja kent twee moessons: de droge noordoostmoesson van november tot april, als de winden uit het noordoosten komen, en de natte zuidwestmoesson van mei tot oktober, als de winden uit het zuidwesten komen en veel regen brengen. De periode met de minste regenval is januari - februari.

Bezienswaardigheden
Wat Angkor
Preah Vihear (tempel)
Choeung Ek (beter bekend als killing fields)
stranden van Sihanoukville
Phnom-Penh
Een bezoek aan Kep Garden

Ga op bezoek bij een ontwikkelingsproject in de omgeving van Kep. Het project is gestart als een aansluiting op het standaard lesprogramma van Cambodja.

vanaf EUR: 18.00


Skyline van het Zuiden

Zwoele avonden, druk verkeer en groene parken waar mensen komen om te flaneren en te sporten na een lange werkdag.

vanaf EUR: 103.00

Watervallen in Bolovenland

Midden op het Boloven plateau, in het zuiden van Laos, bevindt zich een oase van watervallen die zich tussen de frisgroene bomen in het regenwoud een weg naar beneden werken.

vanaf EUR: 108.00

Beleef Luang Prabang

Volgens veel reizigers is Luang Prabang een van de leukste plaatsen in Laos, door de ligging aan de legendarische Mekong rivier, de Laotiaanse gastvrijheid en gezellige straatjes.

vanaf EUR: 108.00

Dobberen op Dolfijnenrivier

Kratie is een rustige, authentieke plek gelegen aan de Mekong Rivier, wat dit een goede uitvalsbasis maakt om de zeldzame zoetwaterdolfijn te spotten.

vanaf EUR: 128.00

Vive Vientiane

Vientiane is een slaperig stadje, gelegen aan de immense Mekong rivier. Je kunt hier heerlijk slenteren door de beboomde, wat rommelige straten, zonder het gevoel te hebben dat je in de hoofdstad verblijft.

vanaf EUR: 134.00

Holy crab in Kep

Kep, een rustig dorpje aan de kust van Cambodja. Hier kom je voor de krab, welke vers voor je uit de zee gevist wordt op de crab market. Je gids leid je rond en je neemt plaats op de markt aan de kust om een hapje te proeven.

vanaf EUR: 145.00

Indrukwekkend Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, is een drukke verzameling van typisch Aziatische kleurrijke markten, boeddhistische tempels en rondracende tuktuks, maar ook van café's en terrassen met een Franse sfeer.

vanaf EUR: 153.00

Easy going Bangkok op de fiets

Dit is de leukste manier om je reis door Cambodja te beginnen. Je wordt bij aankomst op de luchthaven naar je hotel gebracht aan Khao San road. Deze straat is vanwege de gezelligheid een begrip onder hen die ooit in Bangkok waren.

vanaf EUR: 162.00

1 2 3 4  volgende

vakantieland, cambodjacambodja, officieel, koninkrijk, cambodja, zuidoostazi, noorden, heeft, kilometer, lange, grens, laos., noordwesten, westen, heeft, kilometer, lange, grens, thailand, oosten, zuidoosten, heeft, kilometer, lange, grens, vietnam., grenst, thailand, zuidchinese, zeevegetatiecambodja, bestond, vroeger, groot, gedeelte, regenwoud., massale, houtkap, afgelopen, jaren, oppervlak, voorheen, mangrovebegroeiing, voor., gebruik, akkerland.klimaatcambodja, heeft, tropisch, moessonklimaat., gemiddelde, temperatuur, ongeveer, graden., temperatuur, varieert, graden, koele, maanden, graden, zomer., cambodja, moessons, droge, noordoostmoesson, november, april, winden, noordoosten, komen, natte, zuidwestmoesson, oktober, winden, zuidwesten, komen, regen, brengen., periode, minste, regenval, januari, februari.bezienswaardighedenwat, angkorpreah, vihear, tempelchoeung, beter, bekend, killing, fieldsstranden,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties