afrika | namibie

Vakantieland Namibie

Namibië, officieel de Republiek Namibië (Engels: Republic of Namibia) is een land in zuidelijk Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika. Ook de Caprivistrook, een smalle strook land tussen Botswana aan de zuidkant en Angola en Zambia in het noorden behoort tot Namibië. In het noorden vormen de rivieren Kunene, Okavango en Zambezi natuurlijke grenzen met Angola en Zambia, in het zuiden is de Oranjerivier de grens met Zuid-Afrika. In het noordoosten vormt de 21ste lengtegraad en in het zuidoosten de 20e lengtegraad de grens met Botswana.

Natuur
Namibië kent verschillende biomen, waaronder woestijn, halfwoestijn, savanne en wetlands.

De bekendste woestijn van Namibië is de Namib-woestijn, die langs een groot deel van de Namibische kust loopt. Een befaamd natuurgebied in de Namib-woestijn is dat van de Sossusvlei, waarnaast ook de Dodevlei zich bevindt. De kustdelen bestaan met name uit zandwoestijn met zandduinen, terwijl meer landinwaarts grindwoestijn ligt. Korte grassen zoals duingras (Stipagrostis sabulicola) en struikachtigen zoals de potloodplant (Euphorbia tirucalli), de dollarstruik (Zygophyllum stapfii) en Welwitschia mirabilis zijn de dominante flora. Er valt slechts 10 tot 80 mm regen per jaar, met name in de zomerperiode, hoewel droge periodes van vier tot vijf jaar voorkomen. Daarnaast komt tot 50 km landinwaarts vochtige en koude mist voor, veroorzaakt door de koude Benguelastroom langs de kust.

De dominerende vegetatie van de halfwoestijn zijn grassen, lage struiken zoals de driedoring (Rhigozum trichotomum) en het bitterbos (Chrysocoma ciliata), en kleine bomen zoals de soetdoring (Acacia karroo) en de tamarisk (Tamarix usneoides). Er valt 100 tot 520 mm regen per jaar, met name in de zomerperiode.

De savanne kenmerkt zich door een onderlaag met grassen en een bovenlaag met struiken en bomen van één tot twintig meter in hoogte. Gebieden met een bovenlaag van lage struiken en kleine bomen worden aangeduid als "shrubveld", terwijl gebieden met dichte begroeiing "woodland" worden genoemd. De tussenliggende vormen, met een bovenlaag van drie tot zeven meter, staan bekend als "bushveld". Tot de algemeenste bomen van de savanne behoren de Afrikaanse baobab of apenbroodboom (Adansonia digitata), de Afrikaanse ebbenboom (Diospyros mespiliformis) en verschillende Acacia-soorten. De meeste planten zijn goed bestand tegen branden. De neerslag bedraagt 235 tot 1000 mm per jaar, wat in gematigde streken voldoende zou zijn voor een gesloten bos, maar niet in tropische gebieden met hun veel hogere verdamping. Er is afwisselend een nat en droog seizoen.

In de wetlandgebieden zijn rietachtigen als Phragmites mauritianus, cypergrassen (Cyperus sp. en Scirpus sp.) en de anaboom (Acacia albida) de dominante flora.

Bijzondere Flora & Fauna
Welwitschia
Kokerboom
Namibische woestijnolifanten (mogelijke ondersoort van de Afrikaanse savanneolifant, welke laatste op het moment mogelijk wordt gepromoveerd tot een unieke soort in plaats van een ondersoort).
Buffelen op de Waterberg

Reis je na Etosha terug naar Windhoek dan is deze bouwsteen de oplossing. Rijdt zuidwaarts door Namibië en stop voor een overnachting aan de voet van het Waterberg Plateau.

vanaf EUR: 74.00


Easy going Windhoek

Na 11 uur vliegen (geen tijdsverschil dus redelijk fit) sta je op de luchthaven van Windhoek. Onze chauffeur rijdt je naar een gezellig en handig gelegen guesthouse. Er is vandaag tijd om te voet het centrum te gaan verkennen.

vanaf EUR: 94.00

Voetjes omhoog

Wil je je reis door (Namibië en) Botswana ontspannen afsluiten? Je laatste dagen niks meer doen behalve wegdromen bij de avonturen die je beleefd hebt.

vanaf EUR: 126.00

Afrikaans toetje

Een relaxmomentje in Afrikaanse stijl aan het eind van je reis. Strijk neer op je ligbed bij het zwembad met uitzicht over de heuvels. Ga voor een laatste keer op safari en steek 's avonds je braai aan.

vanaf EUR: 129.00

Langs de kolonie

In het Duits-koloniale kustplaatsje Swakopmund, met tal van restaurantjes, terrasjes, winkels en strand, hangt een ontspannen sfeer.

vanaf EUR: 148.00

Huttendorp langs rivieroevers

Verbind je Namibië-reis met Botswana. Je laat de woestijngebieden achter je en komt in het groene en vruchtbare noorden met rivieren uit omringende Afrikaanse landen.

vanaf EUR: 156.00

Groen, groener, groenst ... Caprivi!

Wil je meer tijd doorbrengen op de Caprivistrook? In tegenstelling tot de rest van Namibië is de strook juist erg groen en een van de waterrijkste gebieden van Namibië.

vanaf EUR: 183.00

Dorstige zebras bij het kamp

Etosha National Park is voor veel reizigers één van de hoogtepunten tijdens de Namibië-reis. Met je eigen huurauto stuur je over goede gravelwegen door het National Park op zoek naar wilde dieren.

vanaf EUR: 192.00

Dus zo leven de Himbas

Een paar dagen 'off the beaten tracks'. Kaokoveld, een ruig gebied in noord-Namibië, is het leefgebied van de Himba's. Deze stam is bekend om hun met rode oker bedenkte huid en haren.

vanaf EUR: 238.00

1 2 3 4  volgende

vakantieland, namibienamibi, officieel, republiek, namibi, engels, republic, namibia, zuidelijk, afrika, atlantische, oceaan, tussen, angola, zuidafrika., caprivistrook, smalle, strook, tussen, botswana, zuidkant, angola, zambia, noorden, behoort, namibi, noorden, vormen, rivieren, kunene, okavango, zambezi, natuurlijke, grenzen, angola, zambia, zuiden, oranjerivier, grens, zuidafrika., noordoosten, vormt, 21ste, lengtegraad, zuidoosten, lengtegraad, grens, botswana.natuurnamibi, verschillende, biomen, waaronder, woestijn, halfwoestijn, savanne, wetlands.de, bekendste, woestijn, namibi, namibwoestijn, langs, groot, namibische, loopt., befaamd, natuurgebied, namibwoestijn, sossusvlei, waarnaast, dodevlei, bevindt., kustdelen, bestaan, zandwoestijn, zandduinen, terwijl, landinwaarts, grindwoestijn, ligt., korte, grassen, zoals, duingras, stipagrostis, sabulicola, struikachtigen, zoals, potloodplant, euphorbia, tirucalli, dollarstruik, zygophyllum, stapfii, welwitschia, mirabilis, dominante, flora., slechts, regen, zomerperiode, hoewel, droge,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties