afrika | mali

Vakantieland Mali

Mali, officieel de Republiek Mali, is een Afrikaans land ten zuiden van de Sahara. Het is volledig afgesloten van de zee en wordt begrensd door Mauritanië, Algerije, Niger, Burkina Faso, Ivoorkust, Guinee en Senegal. Delen van het land liggen in een gordel genaamd de Sahel.

De hoofdstad Bamako ligt in het zuidwesten van het land. Mali is een van de armste landen ter wereld en heeft ruim 12,2 miljoen inwoners waarvan meer dan 10% in en rond de hoofdstad woont.

Geografie
Mali bestaat voor 70% uit woestijn of semiwoestijn. Dit beslaat voornamelijk het noordelijke gedeelte van het land. In het zuidwesten liggen ook enkele grote rivieren, namelijk de Niger, Sénégal en de Bani. Het land is voornamelijk vlak, het hoogste land is de Adrar des Iforhas aan de grens met Algerije. Dit hoogland in de Sahara bevat veel wadi's (droge valleien) waar vroeger rivieren vloeiden. De hoogste berg van het land is de Hombori Tondo (1155 meter).

Klimaat
Het noorden van het land heeft een woestijnklimaat en er is praktisch het hele jaar geen regenval. Het zuidelijke gedeelte van het land heeft voldoende regenval om landbouw mogelijk te maken. Het regenseizoen in het zuiden is van mei tot oktober.

Natuurlijke vegetatie
In het noorden is er woestijn en is de begroeiing schaars. De droge graslanden in centraal en Zuidoost-Mali vormen onderdeel van een regio genaamd de Sahel. Het noordelijke gedeelte van deze regio droogt langzaam op en wordt langzaam onderdeel van de Sahara. Het zuidelijke gedeelte van Mali bestaat uit savanne.

vakantieland, malimali, officieel, republiek, afrikaans, zuiden, sahara., volledig, afgesloten, wordt, begrensd, mauritani, algerije, niger, burkina, ivoorkust, guinee, senegal., delen, liggen, gordel, genaamd, sahel.de, hoofdstad, bamako, zuidwesten, land., armste, landen, wereld, heeft, miljoen, inwoners, waarvan, hoofdstad, woont.geografiemali, bestaat, woestijn, semiwoestijn., beslaat, voornamelijk, noordelijke, gedeelte, land., zuidwesten, liggen, enkele, grote, rivieren, namelijk, niger, bani., voornamelijk, hoogste, adrar, iforhas, grens, algerije., hoogland, sahara, bevat, wadis, droge, valleien, vroeger, rivieren, vloeiden., hoogste, hombori, tondo, meter.klimaathet, noorden, heeft, woestijnklimaat, praktisch, regenval., zuidelijke, gedeelte, heeft, voldoende, regenval, landbouw, mogelijk, maken., regenseizoen, zuiden, oktober.natuurlijke, vegetatiein, noorden, woestijn, begroeiing, schaars., droge, graslanden, centraal, zuidoostmali, vormen, onderdeel, regio, genaamd, sahel.,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties