afrika | kenia

Vakantieland Kenia

Kenia of Kenya, officieel de Republiek Kenia of de Republiek Kenya, is een staat in Oost-Afrika. Het land grenst in het noorden aan Ethiopië, in het oosten aan Somalië, in het zuidoosten aan de Indische Oceaan, in het zuiden aan Tanzania, in het zuidwesten aan het Victoriameer, in het westen aan Oeganda en in het noordwesten aan Zuid-Soedan.

Flora en fauna
De fauna en flora in Kenia zijn zeer gevarieerd, zo zijn er meer dan 80 wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogels. De vele natuurparken hebben een grote aanwezigheid van leeuwen, zebra’s, giraffes, nijlpaarden, olifanten en luipaarden. In de nabijheid van het Victoriameer zijn er veel flamingo’s en leven er nog vele neushoorns.
1rightarrow.png Zie ook de lijst van parken en reservaten in Kenia.

Klimaat
Kenia heeft een tropisch klimaat. Dit wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de dichte locatie op de evenaar. Daardoor is het praktisch even lang donker als licht, en zijn de dagen bijna het hele jaar door even lang. Aan de kust is er dag en nacht een constante hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Naarmate men verder het binnenland in trekt, wordt de lucht droger en de nachten kouder.
Easy Going Nairobi

De meeste vluchten naar Nairobi komen 's avonds aan. Dan is het wel zo prettig dat je airport transfer en hotelovernachting aan het begin van je Kenia-reis alvast geregeld zijn. Je slaapt in een kleinschalig stadshotel.

vanaf EUR: 115.00


Easy going Tanzania

Veel vluchten naar moshi Tanzania komen 's avonds aan. Dan is het wel zo prettig dat je airport transfer en je eerste hotelovernachting alvast geregeld zijn.

vanaf EUR: 125.00

Easy going Kilimanjaro

Als je naar Tanzania reist vlieg je op Kilimanjaro airport om je reis te beginnen. Meestal arriveer je laat op de avond dus regelen wij een ontspannen begin aan de voet van de Kilimanjaro in Moshi.

vanaf EUR: 295.00

De Kili verkennen

De Kilimanjaro, je kunt hem niet missen wanneer je een reis naar Tanzania maakt. Verken deze omgeving rondom de Kilimanjaro op een actieve manier, maar je hoeft niet helemaal naar de top.

vanaf EUR: 299.00

Op de trappers langs Kilidorpjes

Een bouwsteen voor reizigers die voor of na de safari graag wat actiefs willen doen en interesse hebben in de lokale cultuur van Tanzania.

vanaf EUR: 410.00

Lake Chala en de Masai

Lake Chala ligt op de grens met Kenia in Masai gebied en van de gebaande paden waar je kunt kayakken, wandelen en vissen. Slaapt in een comfortabele safaritent met uitzicht op Lake Chala en de Afrikaanse savanne.

vanaf EUR: 450.00

Maji Moto - Dus zo leven de Masai...

Deze cultuur bouwsteen neemt je mee in het leven van de Masai, het trotse herdersvolk van de Afrikaanse savanne. Ze laten je zien hoe ze leven en hoe ze in het leven staan. Slapen doe je in een ruime koepeltent in ons eco camp, gerund door de Masai.

vanaf EUR: 455.00

Flamingos en neushoorns - Lake Nakuru

Met deze bouwsteen zie je de neushoorns en knorrende nijlpaarden maar ook een enkele flamingo's van Lake Nakuru. Deze 2-daagse reis is een totaalervaring waar we je opwarmen voor safari met gamedrives.

vanaf EUR: 475.00

Peddelen langs wildlife

Bekijk het wildlife eens vanuit een ander perspectief. Op safari in een kano door het Arusha National Park heb je de kans om al peddelend ├ęcht dicht bij buffels, giraffen en veel vogels te komen.

vanaf EUR: 495.00

1 2 3 4  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, keniakenia, kenya, officieel, republiek, kenia, republiek, kenya, staat, oostafrika., grenst, noorden, ethiopi, oosten, somali, zuidoosten, indische, oceaan, zuiden, tanzania, zuidwesten, victoriameer, westen, oeganda, noordwesten, zuidsoedan.flora, faunade, fauna, flora, kenia, gevarieerd, wilde, diersoorten, duizend, verschillende, vogels., natuurparken, hebben, grote, aanwezigheid, leeuwen, zebra, giraffes, nijlpaarden, olifanten, luipaarden., nabijheid, victoriameer, flamingo, leven, neushoorns.1rightarrow.png, lijst, parken, reservaten, kenia.klimaatkenia, heeft, tropisch, klimaat., wordt, nvloed, indische, oceaan, dichte, locatie, evenaar., daardoor, praktisch, donker, licht, dagen, bijna, lang., nacht, constante, temperatuur, luchtvochtigheid., naarmate, verder, binnenland, trekt, wordt, lucht, droger, nachten,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties