afrika | botswana

Vakantieland Botswana

Botswana, officieel de Republiek Botswana (Engels: Republic of Botswana, Tswana: Lefatshe la Botswana) is een geheel door land omgeven land in het zuiden van Afrika met bijna 2 miljoen inwoners. Het grenst aan Namibië, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika. Het vroegere Britse protectoraat Bechuanaland nam de huidige naam aan na de onafhankelijkheid in 1966. De Botswanese economie – een van de meest robuuste van Afrika – wordt gedomineerd door de diamantindustrie. De hoofdstad en grootste stad van het land is Gaborone.

De vele wildparken trekken veel toeristen en zijn daarmee een niet te onderschatten inkomstenbron. Met name de Okavangodelta is internationaal bekend, een rivier die doodloopt in de Kalahariwoestijn waardoor een enorm groot en uniek natuurgebied is ontstaan.
Vakantiehuis in Baillestavy
vakantieland, botswanabotswana, officieel, republiek, botswana, engels, republic, botswana, tswana, lefatshe, botswana, geheel, omgeven, zuiden, afrika, bijna, miljoen, inwoners., grenst, namibi, zimbabwe, zambia, zuidafrika., vroegere, britse, protectoraat, bechuanaland, huidige, onafhankelijkheid, 1966., botswanese, economie, meest, robuuste, afrika, wordt, gedomineerd, diamantindustrie., hoofdstad, grootste, gaborone.de, wildparken, trekken, toeristen, daarmee, onderschatten, inkomstenbron., okavangodelta, internationaal, bekend, rivier, doodloopt, kalahariwoestijn, waardoor, enorm, groot, uniek, natuurgebied,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties