zuid europa | kroatie

Vakantieland Kroatie

Kroatië is een Zuid-Europees land, begrensd door Slovenië en Hongarije in het noorden, Bosnië en Herzegovina en Montenegro in het zuiden en Servië in het oosten. In het westen ligt de Adriatische Zee, waar de Kroatische territoriale wateren grenzen aan deze van Italië. Geografisch is Kroatië gedeeltelijk gelegen op het Balkanschiereiland. Het strekt zich uit van de uiterste oostelijke hellingen van de Alpen in het noordwesten tot de Pannonische vlakte en de Donau in het oosten. Het centrale deel wordt bedekt door de Dinarische Alpen. De hoofdstad is Zagreb, andere belangrijke steden zijn onder meer Split, Osijek en Rijeka.

Bezienswaardigheden
De Eufrasiusbasiliek in het historische centrum van Porec.
Het oude centrum van Dubrovnik
Historisch complex van Split met het paleis van Diocletianus
Nationaal Park Plitvicemeren
Episcopaal complex van de Eufrasiusbasiliek in het historische centrum van Porec
Historisch centrum van Trogir
Sint-Jacobuskathedraal in Šibenik
Vlakte van Stari Grad
Het Romeinse amfitheater in Pula

Kroatische keuken
De keuken van Kroatië is veelzijdig en kent drie hoofdinvloeden. Aan de kust is de mediterraanse invloed het grootst, te vergelijken met de Italiaanse en Griekse keuken. Zo worden er veel vis en schaaldieren gebruikt en heeft Kroatië eigen pasta's en risotto's (rižot). Bekend is ook de Dalmatische vorm van gerookte ham (dalmatinski pršut), die vaak met olijven als delicatesse wordt gegeten. Daarnaast heeft Kroatië diverse soorten witte, rode en prosecco-wijnen (prošek).

In het binnenland is de keuken meer Centraal-Europees georiënteerd, te vergelijken met de Hongaarse en Oostenrijks-Weense keuken. Kenmerkend zijn de diverse variaties van goulash (gulaš) en een groot aanbod van taarten en gebak.

Daarnaast zijn ook typische Balkangerechten erg populair, deze gerechten kennen grote Turkse invloeden. Hieronder horen cevapcici (Balkanversie van kebab), vaak gegeten in een pita met ajvar of kajmak, burek en sarma. Ook wordt vaak Turkse koffie gedronken en is de lokale alcoholische drank rakija. Ook is de Kroatische keuken uit Bosnië en Herzegovina erg door de Turkse/Osmaanse keuken beïnvloed.
Camping Vranjica Belvedere

Op één van de mooiste plekjes van Dalmatië ligt Camping Vranjica Belvedere.

EUR: 54.00

Camping Bi-Village

Deze levendige en zeer goed verzorgde camping biedt een uniek uitzicht op de beroemde Brijuni eilanden.

EUR: 56.00

Camping Polidor

Hele leuke, kleine familiecamping met een rustige ligging.

EUR: 56.00

Camping Polari

Camping Polari is prachtig gelegen aan een 2km lang strand, met diverse faciliteiten en een groot zwembad.

EUR: 66.00

Aminess Maravea Camping Resort

Heerlijke camping direct aan de azuurblauwe zee.

EUR: 81.00

Camping Pine Beach Pakostane

Op zoek naar een unieke plek in Kroatië, kom naar Pine Beach!

EUR: 92.00

Camping Kazela

Schitterend gelegen aan een kristalheldere zee.

EUR: 152.00

Vranjica Belvedere

Appartementen Vranjica Belvedere is een 3 sterren accommodatie gelegen in Vranjca in Kroatië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 7.4.

vanaf EUR: 240.00

Falkensteiner Adriana

Falkensteiner Hotel Adriana is een 4 sterren accommodatie gelegen in Zadar in Kroatië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 8.3.

vanaf EUR: 304.00

1 2 3 4  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname

vakantieland, kroatiekroati, zuideuropees, begrensd, sloveni, hongarije, noorden, bosni, herzegovina, montenegro, zuiden, servi, oosten., westen, adriatische, kroatische, territoriale, wateren, grenzen, itali, geografisch, kroati, gedeeltelijk, gelegen, balkanschiereiland., strekt, uiterste, oostelijke, hellingen, alpen, noordwesten, pannonische, vlakte, donau, oosten., centrale, wordt, bedekt, dinarische, alpen., hoofdstad, zagreb, andere, belangrijke, steden, onder, split, osijek, rijeka.bezienswaardighedende, eufrasiusbasiliek, historische, centrum, porec.het, centrum, dubrovnikhistorisch, complex, split, paleis, diocletianusnationaal, plitvicemerenepiscopaal, complex, eufrasiusbasiliek, historische, centrum, porechistorisch, centrum, trogirsintjacobuskathedraal, ibenikvlakte, stari, gradhet, romeinse, amfitheater, pulakroatische, keukende, keuken, kroati, veelzijdig, hoofdinvloeden., mediterraanse, invloed, grootst, vergelijken, italiaanse, griekse, keuken., worden, schaaldieren, gebruikt, heeft, kroati, eigen, pastas, risottos, riot., bekend, dalmatische, gerookte, dalmatinski, olijven, delicatesse, wordt,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties