zuid europa | italie

Vakantieland Italie

Italië is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië. Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.
Het land is rijk aan natuurschoon: de majestueuze Alpen in het noorden, de glooiende heuvels van Umbrië en Toscane, en het ruwe landschap van Zuid-Apennijnen. De baai van Napels, die door de Vesuvius wordt overheerst, is één van de beroemdste baaien van de wereld. Naast de beroemde vulkaan de Vesuvius, die in het jaar 79 verwoestend uitbarstte, heeft Italië nog een aantal actieve vulkanen: de Etna op Sicilië, Stromboli, Vulcano en andere. De hoofdstad en grootste stad van Italië is Rome.
Italië is zeer bekend om zijn pasta's, ijs en pizza en verder om zijn goede tomaten (=pomodori) en olijven. Tevens wordt er veel koffie en wijn gedronken. Elke streek heeft zijn bijzondere culinaire specialiteiten en wijnen waarvan die van Toscane het bekendst zijn. Het eten van Italië valt onder de mediterrane keuken.
Het Italiaanse ontbijt is doorgaans eenvoudig en bestaat vaak uit koffie of koffie met melk met daarbij brood, boter en jam. Zowel in de middag als de avond eet men warm, het avondeten wordt, afhankelijk van de regio, vaak rond een uur of acht gegeten.

Hotel Giglio Dell Opera

Eenvoudig hotel met een zeer goede prijs en ligging. Op steenworp afstand van het treinstation Termini.

EUR: 23.00


Hotel Do Pozzi

Dit zeer centraal gelegen hotel is echt een aanrader, met name door het vriendelijke personeel. Op een steenworp afstand van het bekende San Marcoplein!

EUR: 26.00

Bungalowpark Bleu Village

Terrasvormig bungalowpark met 3 zwembaden en animatie, kinderen zullen zich hier absoluut vermaken!

EUR: 26.00

Hotel Donatello

Elegant hotel gelegen in een rustige buitenwijk van Florence.

EUR: 28.00

Hotel Donatello

Elegant hotel gelegen in een rustige buitenwijk van Florence.

vanaf EUR: 28.00

iH Hotel Milano Regency

Sfeervol hotel, gevestigd in een 19e-eeuwse woning, met het openbaar vervoer om de hoek.

EUR: 29.00

Gallipolli resort

Gallipolli resort is mooi gelegen en heeft een luxe uitstraling. Een ideale bestemming om heerlijk tot rust te komen.

vanaf EUR: 31.00

Hotel Califfo

Groot hotel gelegen in het zuiden van Sardiniƫ.

vanaf EUR: 32.00

Park Hotel Villaferrata

Prima 3-sterrenhotel met een gunstige ligging ten opzichte van Rome.

vanaf EUR: 32.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 28 volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname

vakantieland, italieitali, zuideuropa., noorden, grenst, itali, frankrijk, zwitserland, oostenrijk, sloveni, wordt, omringd, tyrreense, middellandse, ionische, adriatische, eilanden, sicili, sardini, aantal, kleinere, eilanden, behoren, itali, grootste, itali, heeft, mediterraan, klimaat, warme, zomers, zachte, winters.het, natuurschoon, majestueuze, alpen, noorden, glooiende, heuvels, umbri, toscane, landschap, zuidapennijnen., napels, vesuvius, wordt, overheerst, beroemdste, baaien, wereld., naast, beroemde, vulkaan, vesuvius, verwoestend, uitbarstte, heeft, itali, aantal, actieve, vulkanen, sicili, stromboli, vulcano, andere., hoofdstad, grootste, itali, rome., itali, bekend, pastas, pizza, verder, goede, tomaten, pomodori, olijven., tevens, wordt, koffie, gedronken., streek, heeft, bijzondere, culinaire, specialiteiten, wijnen, waarvan, toscane, bekendst, zijn., itali, onder, mediterrane, keuken.het, italiaanse, ontbijt, doorgaans, eenvoudig, bestaat,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties