zuid europa | italie

Vakantieland Italie

Italië is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië. Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.
Het land is rijk aan natuurschoon: de majestueuze Alpen in het noorden, de glooiende heuvels van Umbrië en Toscane, en het ruwe landschap van Zuid-Apennijnen. De baai van Napels, die door de Vesuvius wordt overheerst, is één van de beroemdste baaien van de wereld. Naast de beroemde vulkaan de Vesuvius, die in het jaar 79 verwoestend uitbarstte, heeft Italië nog een aantal actieve vulkanen: de Etna op Sicilië, Stromboli, Vulcano en andere. De hoofdstad en grootste stad van Italië is Rome.
Italië is zeer bekend om zijn pasta's, ijs en pizza en verder om zijn goede tomaten (=pomodori) en olijven. Tevens wordt er veel koffie en wijn gedronken. Elke streek heeft zijn bijzondere culinaire specialiteiten en wijnen waarvan die van Toscane het bekendst zijn. Het eten van Italië valt onder de mediterrane keuken.
Het Italiaanse ontbijt is doorgaans eenvoudig en bestaat vaak uit koffie of koffie met melk met daarbij brood, boter en jam. Zowel in de middag als de avond eet men warm, het avondeten wordt, afhankelijk van de regio, vaak rond een uur of acht gegeten.

Hotel San Teodoro

Leuk hotel met zwembad en privé strand, waar je heerlijk kunt ontspannen.

vanaf EUR: 20.00


Appartementen Porto Corallo

Modern en zeer mooi opgezet vakantiedorp met aangename appartementen voor een aantrekkelijke prijs.

vanaf EUR: 26.00

Appartementen Reale Vacanze

Groot vakantiedorp dat bestaat uit verschillende delen. In totaal beschikt Reale Vacanze over ruim 2000 appartementen en bungalows.

vanaf EUR: 29.00

Hotel Corona

Gerenoveerd stadshotel met goede ligging, zeer vriendelijk personeel en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

vanaf EUR: 30.00

UNAWAY Hotel Forte dei Marmi

Keurig hotel niet ver van de snelweg, een perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van het noorden van Toscane.

EUR: 31.00

Residence Cristal Blu

Sfeervol appartementencomplex, verscholen achter een Mexicaanse deur in het centrum van Santa Teresa. Een echte 'hidden gem'!

vanaf EUR: 31.00

UNAWAY Hotel Forte dei Marmi

Keurig hotel niet ver van de snelweg, een perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van het noorden van Toscane.

vanaf EUR: 31.00

Appartementen Badus

Sfeervolle residentie in typisch Mediterraanse stijl. Een ideale plek voor een heerlijke vakantie!

vanaf EUR: 32.00

Appartementen Green Village

Prettig en kindvriendelijk complex omgeven door een mediterrane tuin met smalle voetpaden die de appartementen met het zwembad verbinden.

vanaf EUR: 35.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 20 volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname

vakantieland, italieitali, zuideuropa., noorden, grenst, itali, frankrijk, zwitserland, oostenrijk, sloveni, wordt, omringd, tyrreense, middellandse, ionische, adriatische, eilanden, sicili, sardini, aantal, kleinere, eilanden, behoren, itali, grootste, itali, heeft, mediterraan, klimaat, warme, zomers, zachte, winters.het, natuurschoon, majestueuze, alpen, noorden, glooiende, heuvels, umbri, toscane, landschap, zuidapennijnen., napels, vesuvius, wordt, overheerst, beroemdste, baaien, wereld., naast, beroemde, vulkaan, vesuvius, verwoestend, uitbarstte, heeft, itali, aantal, actieve, vulkanen, sicili, stromboli, vulcano, andere., hoofdstad, grootste, itali, rome., itali, bekend, pastas, pizza, verder, goede, tomaten, pomodori, olijven., tevens, wordt, koffie, gedronken., streek, heeft, bijzondere, culinaire, specialiteiten, wijnen, waarvan, toscane, bekendst, zijn., itali, onder, mediterrane, keuken.het, italiaanse, ontbijt, doorgaans, eenvoudig, bestaat,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties