zuid europa | italie

Vakantieland Italie

Italië is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië. Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters.
Het land is rijk aan natuurschoon: de majestueuze Alpen in het noorden, de glooiende heuvels van Umbrië en Toscane, en het ruwe landschap van Zuid-Apennijnen. De baai van Napels, die door de Vesuvius wordt overheerst, is één van de beroemdste baaien van de wereld. Naast de beroemde vulkaan de Vesuvius, die in het jaar 79 verwoestend uitbarstte, heeft Italië nog een aantal actieve vulkanen: de Etna op Sicilië, Stromboli, Vulcano en andere. De hoofdstad en grootste stad van Italië is Rome.
Italië is zeer bekend om zijn pasta's, ijs en pizza en verder om zijn goede tomaten (=pomodori) en olijven. Tevens wordt er veel koffie en wijn gedronken. Elke streek heeft zijn bijzondere culinaire specialiteiten en wijnen waarvan die van Toscane het bekendst zijn. Het eten van Italië valt onder de mediterrane keuken.
Het Italiaanse ontbijt is doorgaans eenvoudig en bestaat vaak uit koffie of koffie met melk met daarbij brood, boter en jam. Zowel in de middag als de avond eet men warm, het avondeten wordt, afhankelijk van de regio, vaak rond een uur of acht gegeten.

Appartementen Porto Corallo

Modern en zeer mooi opgezet vakantiedorp met aangename appartementen voor een aantrekkelijke prijs.

vanaf EUR: 20.00


Bungalowpark Bleu Village

Terrasvormig bungalowpark met 3 zwembaden en animatie, kinderen zullen zich hier absoluut vermaken!

vanaf EUR: 22.00

Gallipolli resort

Gallipolli resort is mooi gelegen en heeft een luxe uitstraling. Een ideale bestemming om heerlijk tot rust te komen.

vanaf EUR: 26.00

Hotel Anfiteatro Flavio

Comfortabel Hotel Anfiteatro Flavio is gelegen in het hart van Rome nabij diverse bezienswaardigheden zoals het Colosseum, de Spaanse Trappen en de Trevi Fontein.

EUR: 32.00

Hotel Fattoria Casagrande

De Fattoria Casagrande is één van de fraaiste landgoederen in Toscane, gebouwd in 1384.

EUR: 32.00

Hotel Domus Sessoriana

Uniek hotel! Een zijvleugel van het klooster Santa Croce is omgevormd tot een sfeervol hotel.

EUR: 33.00

Hotel Contilia

Zeer mooi ingericht stadshotel met uitstekende service en goed ontbijt.

EUR: 35.00

Grand Hotel La Chiusa di Chietri

Stijlvolle accommodatie gelegen in een groot Mediterraans park met verschillende faciliteiten.

vanaf EUR: 35.00

Hotel Galileo

Uitstekend hotel met nette kamers, vriendelijk personeel en gunstige ligging. Onze aanrader!

EUR: 38.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 18 volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname

vakantieland, italieitali, zuideuropa., noorden, grenst, itali, frankrijk, zwitserland, oostenrijk, sloveni, wordt, omringd, tyrreense, middellandse, ionische, adriatische, eilanden, sicili, sardini, aantal, kleinere, eilanden, behoren, itali, grootste, itali, heeft, mediterraan, klimaat, warme, zomers, zachte, winters.het, natuurschoon, majestueuze, alpen, noorden, glooiende, heuvels, umbri, toscane, landschap, zuidapennijnen., napels, vesuvius, wordt, overheerst, beroemdste, baaien, wereld., naast, beroemde, vulkaan, vesuvius, verwoestend, uitbarstte, heeft, itali, aantal, actieve, vulkanen, sicili, stromboli, vulcano, andere., hoofdstad, grootste, itali, rome., itali, bekend, pastas, pizza, verder, goede, tomaten, pomodori, olijven., tevens, wordt, koffie, gedronken., streek, heeft, bijzondere, culinaire, specialiteiten, wijnen, waarvan, toscane, bekendst, zijn., itali, onder, mediterrane, keuken.het, italiaanse, ontbijt, doorgaans, eenvoudig, bestaat,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties