zuid europa | frankrijk

Vakantieland Frankrijk

Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen), België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco in het zuiden. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk, alsook vele overzeese gebieden.
Frankrijk is de meest bezochte toeristische bestemming van de wereld. Parijs, de Côte d'Azur, de Atlantische kust, de Alpen, de Loirevallei, Bretagne, Normandië en de Provence zijn slechts een handgreep aan bekende trekpleisters. Het land staat ook bekend om z'n keuken (met name wijn en kaas), geschiedenis, cultuur en mode.

Het klimaat varieert aanzienlijk. Er zijn drie verschillende klimaatzones.
Vochtig zeeklimaat; met vaak frisse zomers bijvoorbeeld ten westen van de lijn Bayonne-Rijsel
Semi-landklimaat of tussenliggend klimaat met strenge winters en warme zomers. Bijvoorbeeld in de Elzas, Lotharingen, langs het Rhônedal en in de gebergten (Alpen, Pyreneeën, Centraal Massief)
Mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers in het zuiden van Frankrijk.

De Franse keuken is wereldwijd bekend en geliefd en draagt ook bij aan het zelfbeeld van de Fransen. Er zijn diverse streekgerechten. Franse gerechten zijn o.a. bouillabaisse en cassoulet. De Franse wijn (uit verschillende wijnstreken) en Franse kaas (wel 400 soorten) zijn erg bekend.
Camping Le Logis

Leuke camping, dicht bij zee

EUR: 38.00

Vakantiehuis in Baillestavy
Hotel Residence Europe

Zeer verzorgd hotel met vele faciliteiten waaronder binnenzwembad en fitness. Scherp geprijsd en uitstekend gelegen nabij Boulevard Périphérique.

vanaf EUR: 39.00

Hotel Residence Europe

Zeer verzorgd hotel met vele faciliteiten waaronder binnenzwembad en fitness. Scherp geprijsd en uitstekend gelegen nabij Boulevard Périphérique.

vanaf EUR: 39.00

Domaine de la Baie

In het hart van een prachtig bebost park ligt Domaine de la Baie. Dit kleinschalig park bestaat uit geschakelde woningen die gebouwd zijn bij een 19e-eeuws kasteel. De dag begint goed wanneer jij wakker wordt van het vrolijke vogelgezang.

EUR: 39.00

Camping La Rivière

Kleinschalige, maar gezellige camping gelegen in de Vallei van de Vézère.

EUR: 42.00

Atlantic Club Montalivet - Tohapi

Atlantic Club Montalivet is een geheel gerenoveerde camping met directe toegang tot de oceaan en het strand.

EUR: 43.00

Domaine du Golf dAlbret

Het Domaine du Golf d'Albret heeft een schitterend plattelandsomgeving in de Lot-et-Garonne. Rustig een balletje op de green slaan kan bij de 18-holes golfbaan iets verderop. Ben je meer van het blauw, dan biedt het zwembad de uitkomst.

EUR: 44.00

Le Bois Fleuri

De kindvriendelijke familiecamping Le Bois Fleuri ligt net buiten de drukte van Argèles sur Mer, Frankrijk. De camping ligt in een bosrijk gebied. Met een treintje dat heen en weer pendelt, kun je naar het centrum of de stad.

EUR: 44.00

Hotel Maison du Pré

Comfortabel hotel met verzorgde kamers en uitstekende service nabij Gare du Nord. Prima prijs/kwaliteitverhouding.

EUR: 45.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 285 volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname

vakantieland, frankrijkfrankrijk, tussen, kanaal, atlantische, oceaan, biskaje, westen, belgi, luxemburg, noorden, duitsland, zwitserland, itali, oosten, spanje, andorra, middellandse, monaco, zuiden., eiland, corsica, middellandse, behoort, frankrijk, alsook, overzeese, gebieden.frankrijk, meest, bezochte, toeristische, bestemming, wereld., parijs, dazur, atlantische, alpen, loirevallei, bretagne, normandi, provence, slechts, handgreep, bekende, trekpleisters., staat, bekend, keuken, geschiedenis, cultuur, mode., klimaat, varieert, aanzienlijk., verschillende, klimaatzones.vochtig, zeeklimaat, frisse, zomers, bijvoorbeeld, westen, bayonnerijselsemilandklimaat, tussenliggend, klimaat, strenge, winters, warme, zomers., bijvoorbeeld, elzas, lotharingen, langs, nedal, gebergten, alpen, pyrenee, centraal, massiefmediterraan, klimaat, zachte, winters, zomers, zuiden, frankrijk.de, franse, keuken, wereldwijd, bekend, geliefd, draagt, zelfbeeld, fransen., diverse, streekgerechten., franse, gerechten, bouillabaisse, cassoulet., franse, verschillende, wijnstreken,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties