zuid america | suriname

Vakantieland Suriname

Suriname, officieel de Republiek Suriname, is een republiek aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het land grenst in het oosten aan Frans-Guyana, in het westen aan Guyana (voormalig Brits-Guiana), in het zuiden aan Brazilië en in het noorden aan de Atlantische Oceaan. Suriname heeft zowel met Guyana als met Frans-Guyana een grensgeschil. Het land is 163.820 km² groot en heeft een kustlijn van 386 km.

Suriname heeft een tropisch regenwoudklimaat, met een grote- en kleine regentijd, alsook twee droge tijden. De temperatuur schommelt tussen 24 en 36 graden Celsius.

Het heeft twee monumenten op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. Het Natuurreservaat van Centraal-Suriname werd in 2000 toegevoegd als natuurerfgoed. Het is het grootste natuurreservaat van Suriname en één van 's werelds grootste beschermde tropische regenwouden. Sinds 2002 staat ook de historische binnenstad van Paramaribo op de lijst, als cultuurerfgoed.

Enkele andere bezienswaardigheden zijn het museum Fort Zeelandia, de plantage Laarwijk en de dierentuin Paramaribo Zoo.
Martinus

De hotelmanager verwelkomt je met een hartelijk 'hoe gaat het, heeft u een goede reis gehad?' Een vertrouwd begin. Je appartement heeft alles wat je nodig hebt voor een zonnig verblijf.

EUR: 799.00

Eco Torarica

Serene rust in hartje Paramaribo. Alle kamers van dit hotel hebben een klein-maar-fijn balkon, met uitzicht over tropisch groen. Wie die typisch Surinaamse gastvrijheid wil ervaren, logeert in het Eco Torarica (voormalig Eco Resort Inn).

EUR: 830.00

Het Bastion

In dit kleinschalige, gastvrije 'bastion' sta jij als gast centraal. Ook is het dé plek voor kunst- en cultuurevenementen.

EUR: 849.00

Boutique Hotel Peperpot

Wakker worden op de oudste plantage aan de Suriname rivier. Boutique hotel Peperpot is dé plek om nieuwe herinneringen te maken. Via smalle weggetjes, langs oude sluizen en over een zandpad bereik je 'Plantage Peperpot'.

EUR: 849.00

9-daagse rondreis Kleurrijk Suriname

Kennismaking met een in alle opzichten kleurrijk, levendig en tropisch land. Een land doorspekt met verhalen, een indrukwekkende geschiedenis en oneindige ongerepte regenwouden. Aan Nederlandse invloeden ontkom je niet in Suriname.

EUR: 849.00

Joah Inn

Een vrij nieuw, kleinschalig complex midden in het levendige centrum van Paramaribo. De historische binnenstad, het welbekende uitgaanscentrum, restaurants en winkels liggen op loopafstand.

EUR: 892.00

Krasnapolsky

Downtown Paramaribo ligt aan je voeten. In de directe omgeving shop je in de nieuwe mall en eet je roti op z'n Surinaams. In Krasnapolsky zorgen ze voor een serene sfeer in je kamer en relaxte loungestoelen aan het zwembad op de derde verdieping.

EUR: 899.00

Martinus

De hotelmanager verwelkomt je met een hartelijk 'hoe gaat het, heeft u een goede reis gehad?' Een vertrouwd begin. Je appartement heeft alles wat je nodig hebt voor een zonnig verblijf.

EUR: 924.00

Martinus

De hotelmanager verwelkomt je met een hartelijk 'hoe gaat het, heeft u een goede reis gehad?' Een vertrouwd begin. Je appartement heeft alles wat je nodig hebt voor een zonnig verblijf.

EUR: 924.00

1 2 3 4 5 6  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, surinamesuriname, officieel, republiek, suriname, republiek, noordoostkust, zuidamerika., grenst, oosten, fransguyana, westen, guyana, voormalig, britsguiana, zuiden, brazili, noorden, atlantische, oceaan., suriname, heeft, zowel, guyana, fransguyana, grensgeschil., 163.820, groot, heeft, kustlijn, km.suriname, heeft, tropisch, regenwoudklimaat, grote, kleine, regentijd, alsook, droge, tijden., temperatuur, schommelt, tussen, graden, celsius.het, heeft, monumenten, unescowerelderfgoedlijst, staan., natuurreservaat, centraalsuriname, toegevoegd, natuurerfgoed., grootste, natuurreservaat, suriname, werelds, grootste, beschermde, tropische, regenwouden., sinds, staat, historische, binnenstad, paramaribo, lijst, cultuurerfgoed.enkele, andere, bezienswaardigheden, museum, zeelandia, plantage, laarwijk, dierentuin,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties