zuid america | peru

Vakantieland Peru

Peru is een land aan de westkust van Zuid-Amerika. Het wordt begrensd door Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten, Bolivia in het oosten en zuiden, Chili in het zuiden en de Grote Oceaan in het westen. De bewoners heten Peruanen of Peruvianen.

De Peruaanse keuken wordt beschouwd als een van de meest gevarieerde van de wereld, en heeft een record van grootste variëteit aan typische gerechten (491).

Peru beschikt over een gastronomie van vier continenten in één land. Het heeft ongeveer 2000 verschillende soepgerechten en 250 traditionele desserts.

Bezienswaardigheden
Door zijn rijke geschiedenis en afwisselende landschap heeft Peru vele bezienswaardigheden te bieden, waarvan enkele wereldberoemd zijn. Vlakbij de kust van Peru liggen de Ballestaseilanden. Deze eilanden worden veelvuldig bezocht door vele soorten vogels, zeeleeuwen en pinguïns.

De ruïnestad Chan Chan kenmerkt zich door de overblijfselen van negen grote lemen paleizen. Te bezoeken is alleen het paleis van het Tschudi-complex, bestaande uit een plein en meerdere zalen. Chan Chan staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO, maar wel als bedreigd erfgoed. Van de negen paleizen is alleen het zogenaamde paleis van Tschudi goed bewaard gebleven.

De piramiden van Caral is de oudste vandaag bekende stad van Amerika. Het is gelegen in een vallei, 200 km ten noorden van de hoofdstad Lima. Het oudste bouwwerk van de ruïnes van Caral is een piramide die dateert uit de 27ste eeuw voor Christus.


Cuzco was de vroegere hoofdstad van de Inca's. De oorspronkelijke plattegrond had de vorm van een poema met als kop de tempels van Sacsayhuamán. De Spanjaarden hebben de Incagebouwen grotendeels vernield, maar veel fundamenten worden nog gebruikt voor moderne doeleinden. Intrigerend is, dat de Inca's grote ongelijkvormige rotsblokken gebruikten, die zij naadloos en zonder gebruik van cement op elkaar stapelden.

In de nabijheid van Cuzco zijn vele oude heilige plaatsen, waarvan Sacsayhuamán (sexy woman voor toeristen) de bekendste is. Dit tempelcomplex zou geheel met goud bekleed zijn geweest.

De hoogvlakte van Peru is zo'n vier à zes kilometer hoog. Hierdoor is de lucht een stuk ijler en het is er ook niet zo warm. Tegen de hoogteziekte kauwen de Peruanen cocabladeren. Deze cocabladeren kunnen overigens ook gebruikt worden als basis voor de drug cocaïne. OOp sommige plaatsen zijn, met een beetje geluk, condors te zien.

Als hoofdstad van Peru heeft Lima uiteraard veel interessante musea die bezocht kunnen worden. Een bekend museum is het goudmuseum, waarin diverse voorwerpen van oude indianenculturen en vele gouden objecten te zien zijn.

Machu Picchu is een stad van de Inca's die de Spanjaarden nooit gevonden hebben en daardoor niet is vernietigd. Er is in deze stad nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden. De naam Machu Picchu betekent letterlijk Oudeman Hoogte, in het Quechua. Toeristen kunnen via de oude echte inca trail in vier dagen in Machu Picchu aankomen. Er wordt een pas van 4200m gepasseerd.

De Nazcalijnen zijn een aantal midden in de woestijn gelegen eeuwenoude figuurtekeningen in het zand. Deze figuren zijn alleen vanuit de lucht goed te zien. Er zijn veel verschillende theorieën over het ontstaan van de figuren. Er is nog geen duidelijkheid over.

Het Titicacameer is op ca 3800 m het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Vroeger woonden op dit meer de Uros op rieten eilandjes, tegenwoordig verblijven zij daar voornamelijk voor de toeristen. Ook liggen er in het meer enkele bewoonde eilandjes, o.a Amantani, waar voornamelijk Aymara-indianen wonen. Toeristen kunnen tijdens een georganiseerde toer voor een nacht bij deze mensen verblijven en ervaren hoe het leven hier is.

Peru kent een zeer afwisselend landschap. Enerzijds is er de woestijn aan de kust, anderzijds zijn er de hoogvlaktes, maar ook heeft Peru tropische regenwouden. Het regenwoud kan op enkele plekken in Peru bezocht worden. Bepaalde gebieden zijn uitgeroepen tot nationaal park.
Bouwsteen: Startpakket Lima

Tijdens deze trip maakt u kennis met de verschillende hoogtepunten van Lima. U heeft een stadstour onder begeleiding van een Engels sprekende gids.

vanaf EUR: 211.77


Bouwsteen: Combi Lima & Arequipa

Combineer de steden Lima en ‘de witte stad’ Arequipa met elkaar om zo een goede start te hebben voor uw reis door Peru. De hotels zijn voor u geboekt zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

vanaf EUR: 234.61

Bouwsteen: Arequipa, Colca Canyon en Puno

Tijdens deze korte rondreis ziet u een aantal echte hoogtepunten van Peru. U brengt een bezoek aan het op 4000 meter hoog gelegen Titicacameer met de drijvende Indianeneilanden, Uros en Taquile eilanden.

vanaf EUR: 377.87

Bouwsteen: Combinatie van Peru en Bolivia

Deze bouwsteen is ideaal om de landen Peru en Bolivia met elkaar te combineren. U brengt een bezoek aan het op 4000 meter hoog gelegen Titicacameer met de drijvende Indianeneilanden, Uros en Taquile eilanden.

vanaf EUR: 524.24

Bouwsteen: Cuzco & 4-daagse Inca trail

Hetgeen wat u niet mag missen in Peru is absoluut Machu Picchu. Een unieke manier om dit te doen is met een 4-daagse trekking, de Inca trail. Deze trail is een van de meest bekendste wandeltochten ter wereld.

vanaf EUR: 674.77

Bouwsteen: Combi Puno & Cuzco

Met deze bouwsteen brengt u een bezoek aan het op 4000 meter hoog gelegen Titicacameer met Indianenmarkten en de mooie Uros en Taquile eilanden. U verblijft 2 nachten in de oude Inca hoofdstad Cuzco.

vanaf EUR: 748.47

Bouwsteen: Veelzijdig Cuzco

Cuzco een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. De oude hoofdstad van het Inca-rijk. Ontdek deze dagen al het moois van de stad en hetgeen de omgeving rijk is met als hoogtepunt een bezoek aan Machu Picchu.

vanaf EUR: 876.16

Impressions of Peru

Peru is een land vol met prachtige woeste landschappen en mooie steden. Tijdens deze rondreis ontdekt u de highlights van dit prachtige land.

vanaf EUR: 1199.01

Highlights of Peru

Peru is een land vol mysteries met prachtige woeste landschappen. Tijdens deze rondreis ontdekt u dit prachtige land. U brengt een bezoek aan het op 4000 meter hoog gelegen Titicacameer met de drijvende Indianeneilanden,  Uros en Taquile eilanden.

vanaf EUR: 1695.23

1 2  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, peruperu, westkust, zuidamerika., wordt, begrensd, ecuador, colombia, noorden, brazili, oosten, bolivia, oosten, zuiden, chili, zuiden, grote, oceaan, westen., bewoners, heten, peruanen, peruvianen.de, peruaanse, keuken, wordt, beschouwd, meest, gevarieerde, wereld, heeft, record, grootste, typische, gerechten, 491.peru, beschikt, gastronomie, continenten, land., heeft, ongeveer, verschillende, soepgerechten, traditionele, desserts.bezienswaardighedendoor, rijke, geschiedenis, afwisselende, landschap, heeft, bezienswaardigheden, bieden, waarvan, enkele, wereldberoemd, zijn., vlakbij, liggen, ballestaseilanden., eilanden, worden, veelvuldig, bezocht, soorten, vogels, zeeleeuwen, pingu, ns.de, nestad, kenmerkt, overblijfselen, negen, grote, lemen, paleizen., bezoeken, alleen, paleis, tschudicomplex, bestaande, plein, meerdere, zalen., staat, werelderfgoed, lijst, unesco, bedreigd, erfgoed., negen, paleizen, alleen, zogenaamde, paleis, tschudi, bewaard, gebleven.de, piramiden, caral, oudste,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties