west europa | zwitserland

Vakantieland Zwitserland

Zwitserland is een land in het midden van Europa met als buren Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten.
Er zijn diverse soorten klimaten in Zwitserland van een poolklimaat in het hooggebergte tot een mediterraan klimaat in Ticino. Over het algemeen is er een overgang van landklimaat naar zeeklimaat en in de hogere delen van de Alpen het hooggebergteklimaat.

De nationale en officiële talen:
Duits, als hoofdtaal gesproken door 63,7 procent van de bevolking [7]
Frans, als hoofdtaal gesproken door 20,4% van de bevolking
Italiaans, als hoofdtaal gesproken door 6,5% van de bevolking
Reto-Romaans, als hoofdtaal gesproken door 0,5% van de bevolking

Bezienswaardigheden

Abdij van Sankt Gallen
Benedictijns klooster Sankt Johann te Müstair
Oude binnenstad van Bern
Drie kastelen, stadsmuur en binnenstad van Bellinzona (Tri castelli)
Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn
Monte San Giorgio
Diverse meren zoals Bodenmeer, Meer van Genève en het Meer van Neuchâtel
Rheinfall bij Schaffhausen
Kapelbrug in Luzern

Eten en drinken
In Zwitserland zijn de gerechten vooral streekgebonden. Een bekend gerecht is rösti en kaas in bijvoorbeeld raclette of fondue. Daarnaast is de Zwitserse chocolade bekend.
Manor Farm

Camping Manor Farm ligt bij Interlaken en is vanwege de prachtige ligging aan het Thunermeer zeer geliefd bij veel Nederlanders. Je loopt vanaf het strand zo het verfrissende water in.

EUR: 50.00

Chaletpark Edelweiss

Vakantiepark met vrijstaande, scherp geprijsde chalets. De 26 km lange langlaufloipe loopt naast het chaletpark.

EUR: 76.00

Surses Alpin

Het kleine Savognin ligt midden in het groene hart van het Kanton Graub√ľnden. Bergen en bossen omringen het gemoedelijke dorp. Aan de rand van deze ideale familiebestemming liggen de keurige appartementen van Surses Alpin.

EUR: 76.00

Aclas Heinzenberg

Dit kleinschalige vakantiepark ligt op 1.600 meter hoogte in de prachtige natuur van Graub√ľnden. Het park neemt vergaande maatregelen voor het bewust omgaan met water, energie en afval.

EUR: 108.00

Solaria Serviced Apartments

Fris ingerichte appartementen, rustig en zonnig gelegen. Bij Solaria zit je gewoon in een prima en modern appartement. Aan de rand van Davos gelegen, heb je hier mooi uitzicht over de omringende bergen.

EUR: 110.00

Bellevue auf Pilatus-Kulm

Op de top van de berg Pilatus ligt het hotel Bellevue auf Pilatus-Kulm. Het is een historische berghotel dat gebouwd is in 1890. In de zomer is het hotel bereikbaar met de steilste tandradbaan ter wereld.

EUR: 113.00

Arizona

De Arizona appartementen in Saas Almagell zijn een topper in hun prijsklasse! Daarnaast kan je vanuit Saas Almagell diverse leuke excursies in het Saasdal maken.

EUR: 129.00

Arizona

De Arizona appartementen in Saas Almagell zijn een topper in hun prijsklasse! Daarnaast kan je vanuit Saas Almagell diverse leuke excursies in het Saasdal maken.

EUR: 131.00

Arizona

De Arizona appartementen in Saas Almagell zijn een topper in hun prijsklasse! Daarnaast kan je vanuit Saas Almagell diverse leuke excursies in het Saasdal maken.

EUR: 131.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 28 volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, zwitserlandzwitserland, midden, europa, buren, duitsland, noorden, frankrijk, westen, itali, zuiden, oostenrijk, liechtenstein, oosten.er, diverse, soorten, klimaten, zwitserland, poolklimaat, hooggebergte, mediterraan, klimaat, ticino., algemeen, overgang, landklimaat, zeeklimaat, hogere, delen, alpen, hooggebergteklimaat.de, nationale, offici, talenduits, hoofdtaal, gesproken, procent, bevolking, 7frans, hoofdtaal, gesproken, bevolkingitaliaans, hoofdtaal, gesproken, bevolkingretoromaans, hoofdtaal, gesproken, bevolkingbezienswaardighedenabdij, sankt, gallenbenedictijns, klooster, sankt, johann, stairoude, binnenstad, berndrie, kastelen, stadsmuur, binnenstad, bellinzona, castellijungfraualetschbietschhornmonte, giorgiodiverse, meren, zoals, bodenmeer, neuch, telrheinfall, schaffhausenkapelbrug, luzerneten, drinkenin, zwitserland, gerechten, vooral, streekgebonden., bekend, gerecht, bijvoorbeeld, raclette, fondue., daarnaast, zwitserse, chocolade,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties