west europa | zwitserland

Vakantieland Zwitserland

Zwitserland is een land in het midden van Europa met als buren Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten.
Er zijn diverse soorten klimaten in Zwitserland van een poolklimaat in het hooggebergte tot een mediterraan klimaat in Ticino. Over het algemeen is er een overgang van landklimaat naar zeeklimaat en in de hogere delen van de Alpen het hooggebergteklimaat.

De nationale en officiële talen:
Duits, als hoofdtaal gesproken door 63,7 procent van de bevolking [7]
Frans, als hoofdtaal gesproken door 20,4% van de bevolking
Italiaans, als hoofdtaal gesproken door 6,5% van de bevolking
Reto-Romaans, als hoofdtaal gesproken door 0,5% van de bevolking

Bezienswaardigheden

Abdij van Sankt Gallen
Benedictijns klooster Sankt Johann te Müstair
Oude binnenstad van Bern
Drie kastelen, stadsmuur en binnenstad van Bellinzona (Tri castelli)
Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn
Monte San Giorgio
Diverse meren zoals Bodenmeer, Meer van Genève en het Meer van Neuchâtel
Rheinfall bij Schaffhausen
Kapelbrug in Luzern

Eten en drinken
In Zwitserland zijn de gerechten vooral streekgebonden. Een bekend gerecht is rösti en kaas in bijvoorbeeld raclette of fondue. Daarnaast is de Zwitserse chocolade bekend.
Hotel Bären

Gezellig en authentiek 3-sterrenhotel met uitstekende service en een perfecte ligging in het centrum van de Jungfrau-regio.

EUR: 56.00

Manor Farm

Camping Manor Farm ligt bij Interlaken en is vanwege de prachtige ligging aan het Thunermeer zeer geliefd bij veel Nederlanders. Je loopt vanaf het strand zo het verfrissende water in.

EUR: 76.00

Surses Alpin

Het kleine Savognin ligt midden in het groene hart van het Kanton Graubünden. Bergen en bossen omringen het gemoedelijke dorp. Aan de rand van deze ideale familiebestemming liggen de keurige appartementen van Surses Alpin.

EUR: 76.00

Hotel Bellevue

Goed hotel met prachtig uitzicht over de Vierwaldstättersee!

EUR: 82.00

Romantik Hotel Stern

Uitstekend en sfeervol ambiance hotel midden in het historische centrum van Chur, bekend om de goede keuken.

EUR: 86.00

Residence Edelweiss

De authentieke houten huisjes van Residence Edelweiss bieden je een knus onderkomen voor je vakantie. Verwacht geen luxe, maar gewoon alles wat je nodig hebt. Achter je stroomt het smeltwater van de Matterhorn richting het dal.

EUR: 90.00

Basel

Vlucht vertrekt op 03-07-2019 van Schiphol Arpt, Amsterdam naar Basel Mulhouse Arpt, Basel met EasyJet Airlines . Op 05-07-2019 vertrekt de terugvlucht van Basel Mulhouse Arpt, Basel naar Schiphol Arpt, Amsterdam. Boek deze vlucht bij WTC.nl voor €94

vanaf EUR: 94.00

Basel

Vlucht vertrekt op 03-07-2019 van Schiphol Arpt, Amsterdam naar Basel Mulhouse Arpt, Basel met EasyJet Airlines . Op 05-07-2019 vertrekt de terugvlucht van Basel Mulhouse Arpt, Basel naar Schiphol Arpt, Amsterdam. Boek deze vlucht bij WTC.nl voor €94

vanaf EUR: 94.00

Zurich

Vlucht vertrekt op 07-07-2019 van Dusseldorf Arpt, Dusseldorf naar Zurich Airport, Zurich met Eurowings . Op 20-07-2019 vertrekt de terugvlucht van Zurich Airport, Zurich naar Dusseldorf Arpt, Dusseldorf. Boek deze vlucht bij WTC.nl voor €98

vanaf EUR: 98.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 30 volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, zwitserlandzwitserland, midden, europa, buren, duitsland, noorden, frankrijk, westen, itali, zuiden, oostenrijk, liechtenstein, oosten.er, diverse, soorten, klimaten, zwitserland, poolklimaat, hooggebergte, mediterraan, klimaat, ticino., algemeen, overgang, landklimaat, zeeklimaat, hogere, delen, alpen, hooggebergteklimaat.de, nationale, offici, talenduits, hoofdtaal, gesproken, procent, bevolking, 7frans, hoofdtaal, gesproken, bevolkingitaliaans, hoofdtaal, gesproken, bevolkingretoromaans, hoofdtaal, gesproken, bevolkingbezienswaardighedenabdij, sankt, gallenbenedictijns, klooster, sankt, johann, stairoude, binnenstad, berndrie, kastelen, stadsmuur, binnenstad, bellinzona, castellijungfraualetschbietschhornmonte, giorgiodiverse, meren, zoals, bodenmeer, neuch, telrheinfall, schaffhausenkapelbrug, luzerneten, drinkenin, zwitserland, gerechten, vooral, streekgebonden., bekend, gerecht, bijvoorbeeld, raclette, fondue., daarnaast, zwitserse, chocolade,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties