west europa | oostenrijk

Vakantieland Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Het land grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië.
Het heuvelland, de laagvlakten en de dalen hebben een landklimaat. Boven de 1500 meter is een hooggebergteklimaat. Het westelijk deel van het land is beduidend natter dan het oosten. Gebieden aan de zuidkant van de Alpen hebben mediterrane trekjes. De föhnwind is van invloed op het temperatuur en weerverloop.

Eten en drinken
In Oostenrijk wordt veel vlees gegeten, zoals de bekende schnitzel. De Oostenrijkse keuken is in eerste instantie een boerenkeuken, vrij zwaar en weinig geraffineerd. Na een soepje (al dan niet met noedels) vooraf volgt standaard een flink stuk vlees, in het algemeen geserveerd met een eenvoudige koolsalade, tomaten, sperziebonen of gemengde salade of de bekende aardappelsalade. Ook goulash kent variaties, van vlees, kip of worst met aardappels. Ook kent Oostenrijk de bekende Wiener Kaffee met Apfelstrudel of Sachertorte.

Sporten

Favoriete sporten in Oostenrijk zijn de wintersporten zoals skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen, schansspringen, schaatsen en curling. Ook voetbal is in Oostenrijk een veelbeoefende sport. In 2008 was Oostenrijk, samen met Zwitserland, gastland van het Europese Kampioenschap Voetbal.
Camping Natterer See

Een rustgevende camping net onder Innsbruck.

EUR: 37.00

Schindlhaus

Een appartementencomplex midden in het centrum van het kleine Söll. Prima appartementen in een leuk en gezellig complex. Geniet van de natuur en het prachtige uitzicht. Want de ligging is perfect en de prijs wellicht nog beter.

EUR: 37.00

NH Wien Belvedere

Mooi hotel in een prachtig pand, op steenworp afstand van het beroemde Slot Belvedere.

EUR: 38.00

Pension Europa

Gemoedelijk en goed verzorgd pension.

EUR: 42.00

Hotel Lucia

Gunstig geprijsd sfeervol familiehotel met een uitstekende ligging tussen Schönbrunn en het historische hart van Wenen.

EUR: 43.00

Hotel Baronesse

Klassiek pension met een uitstekende service, gunstige ligging en prima ontbijt.

EUR: 44.00

Appartementen Königsleiten

In Königsleiten vindt u een schitterend wandelgebied, dat grenst aan het National Park Hohe Tauern. Hier is werkelijk voor iedereen iets te beleven. Het hooggebergte nodigt u uit voor een actieve (familie)vakantie.

EUR: 44.00

Hotel Baronesse

Klassiek pension met een uitstekende service, gunstige ligging en prima ontbijt.

vanaf EUR: 44.00

Bella Austria

Camping Bella Austria in Sankt Peter am Kammersee ligt in een prachtige omgeving te midden van de ongerepte natuur waar de Steiermark zo bekend om staat. Dit Bundesland wordt niet voor niets het groene hart van Oostenrijk genoemd.

EUR: 46.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 212 volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, oostenrijkoostenrijk, binnenstaat, centraaleuropa., grenst, westen, zwitserland, liechtenstein, noorden, duitsland, tsjechi, oosten, slowakije, hongarije, zuiden, itali, sloveni, heuvelland, laagvlakten, dalen, hebben, landklimaat., boven, meter, hooggebergteklimaat., westelijk, beduidend, natter, oosten., gebieden, zuidkant, alpen, hebben, mediterrane, trekjes., hnwind, invloed, temperatuur, weerverloop.eten, drinkenin, oostenrijk, wordt, vlees, gegeten, zoals, bekende, schnitzel., oostenrijkse, keuken, eerste, instantie, boerenkeuken, zwaar, weinig, geraffineerd., soepje, noedels, vooraf, volgt, standaard, flink, vlees, algemeen, geserveerd, eenvoudige, koolsalade, tomaten, sperziebonen, gemengde, salade, bekende, aardappelsalade., goulash, variaties, vlees, worst, aardappels., oostenrijk, bekende, wiener, kaffee, apfelstrudel, sachertorte.sportenfavoriete, sporten, oostenrijk, wintersporten, zoals, snowboarden, langlaufen, rodelen, schansspringen, schaatsen, curling., voetbal, oostenrijk, veelbeoefende, sport., oostenrijk, samen, zwitserland, gastland,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties