west europa | oostenrijk

Vakantieland Oostenrijk

Oostenrijk is een binnenstaat in Centraal-Europa. Het land grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië.
Het heuvelland, de laagvlakten en de dalen hebben een landklimaat. Boven de 1500 meter is een hooggebergteklimaat. Het westelijk deel van het land is beduidend natter dan het oosten. Gebieden aan de zuidkant van de Alpen hebben mediterrane trekjes. De föhnwind is van invloed op het temperatuur en weerverloop.

Eten en drinken
In Oostenrijk wordt veel vlees gegeten, zoals de bekende schnitzel. De Oostenrijkse keuken is in eerste instantie een boerenkeuken, vrij zwaar en weinig geraffineerd. Na een soepje (al dan niet met noedels) vooraf volgt standaard een flink stuk vlees, in het algemeen geserveerd met een eenvoudige koolsalade, tomaten, sperziebonen of gemengde salade of de bekende aardappelsalade. Ook goulash kent variaties, van vlees, kip of worst met aardappels. Ook kent Oostenrijk de bekende Wiener Kaffee met Apfelstrudel of Sachertorte.

Sporten

Favoriete sporten in Oostenrijk zijn de wintersporten zoals skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen, schansspringen, schaatsen en curling. Ook voetbal is in Oostenrijk een veelbeoefende sport. In 2008 was Oostenrijk, samen met Zwitserland, gastland van het Europese Kampioenschap Voetbal.
Arthotel Ana Enzian

Traditioneel en gezellig typisch Oostenrijks hotel met een gunstige ligging in het centrum van Wenen.

EUR: 26.00

Appartementen Ferienhof

Mooie appartementen in het door de Nederlandse gasten zo geliefde plaatsje Gerlos.

EUR: 27.00

Appartementen Im Schindlhaus

Eenvoudige, moderne appartementen in het centrum van Söll.

EUR: 36.00

Schindlhaus

Een appartementencomplex midden in het centrum van het kleine Söll. Prima appartementen in een leuk en gezellig complex. Maak prachtige wandelingen en geniet van de natuur en het magische uitzicht.

EUR: 37.00

Gasthof Brixnerwirt

Gezellig hotel in het centrum van Brixen im Thale.

EUR: 38.00

Pension Europa

Gemoedelijk en goed verzorgd pension, gerund door de gastvrije eigenaar.

EUR: 44.00

Hotel Bellevue

Uitstekend gerenoveerd 4-sterrenhotel met een prima ligging nabij alle bezienswaardigheden van Wenen.

vanaf EUR: 45.00

Hotel Bellevue

Uitstekend gerenoveerd 4-sterrenhotel met een prima ligging nabij alle bezienswaardigheden van Wenen.

EUR: 45.00

Dormio Resort Obertraun

Luxe chalets en mooie kamers in een modern resort aan de prachtige Hallstätter See en op ca. 2 km van de skilift.

EUR: 45.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 221 volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, oostenrijkoostenrijk, binnenstaat, centraaleuropa., grenst, westen, zwitserland, liechtenstein, noorden, duitsland, tsjechi, oosten, slowakije, hongarije, zuiden, itali, sloveni, heuvelland, laagvlakten, dalen, hebben, landklimaat., boven, meter, hooggebergteklimaat., westelijk, beduidend, natter, oosten., gebieden, zuidkant, alpen, hebben, mediterrane, trekjes., hnwind, invloed, temperatuur, weerverloop.eten, drinkenin, oostenrijk, wordt, vlees, gegeten, zoals, bekende, schnitzel., oostenrijkse, keuken, eerste, instantie, boerenkeuken, zwaar, weinig, geraffineerd., soepje, noedels, vooraf, volgt, standaard, flink, vlees, algemeen, geserveerd, eenvoudige, koolsalade, tomaten, sperziebonen, gemengde, salade, bekende, aardappelsalade., goulash, variaties, vlees, worst, aardappels., oostenrijk, bekende, wiener, kaffee, apfelstrudel, sachertorte.sportenfavoriete, sporten, oostenrijk, wintersporten, zoals, snowboarden, langlaufen, rodelen, schansspringen, schaatsen, curling., voetbal, oostenrijk, veelbeoefende, sport., oostenrijk, samen, zwitserland, gastland,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties