west europa | ijsland

Vakantieland Ijsland

IJsland (IJslands: Ísland) is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland. IJsland wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken (tussen IJsland en Groenland) in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden.
Het noordoosten van het land ligt net onder de poolcirkel. De hoofdstad van IJsland is Reykjavík, met daaromheen enkele voorsteden.
IJsland bestaat voor het overgrote deel uit laag- en middelgebergte, al dan niet met gletsjers bedekt, van waaruit vele rivieren naar zee stromen. Sommige daarvan vervoeren zeer grote hoeveelheden water, maar ze zijn doorgaans voor schepen onbevaarbaar.

De hoogste berg is de Hvannadalshnúkur. Deze ligt met zijn 2110 meter hoogte grotendeels verscholen onder de Öræfajökull.

Bezienswaardigheden
Nationaal Park Jökulsárgljúfur, het Nationaal Park Skaftafell, het Nationaal Park Snæfellsnes en het Nationaal Park Þingvellir
Geisers o.a. Geysir, Strokkur
Watervallen o.a. Háifoss, Gullfoss, Dettifoss, Skógafoss, Goðafoss
Gletsjers o.a. Eyjafjallajökull, Mýrdalsjökull, Vatnajökull
Gletsjermeren o.a. Jökulsárlón
Vulkanen o.a. Hverfell, Kerið, Hekla
Fjorden in IJsland
Reykjavik met o.a. Hallgrímskirkja en musea
Natuurbaden zoals o.a. Blue Lagoon
Walvissafari vanuit Reykjavik en Húsavík
Landmannalaugar
Þórsmörk

5-daagse rondreis Noorderlicht Express - West

Als je in je eigen tempo wilt rondrijden en alles wat IJsland te bieden heeft wilt zien, dan is dit de perfecte reis voor jou. Snaelfellsness Nationaal Park wordt ook wel IJsland in het klein genoemd, een natuurwonder pur sang.

EUR: 731.00

5-daagse rondreis Noorderlicht Express - Zuid

Lekker in je eigen tempo alle pracht van IJsland ontdekken. Na aankomst op de luchthaven stap je in je huurauto en begint het grote genieten. De wegen in IJsland zijn zelfs in de winter prima te berijden, ook al ligt er een beetje sneeuw op.

EUR: 796.00

8-daagse Fly & Drive West & South of Iceland

Met je eigen 4WD huurauto ontdek je de westkust, de Golden Cirkel met de IJslandse geisers, watervallen en de adembenemende natuur van Nationaal Park Thingvellir. Als finale bezoek je de Eyjafjallajökull, ofwel de vulkaan die in 2010 is uitgebarsten.

EUR: 1071.00

7-daagse rondreis Reykjavik Noorderlicht Express

De Reykjavik Noorderlicht Express is een reis voor genieters. Vanuit je standplaats Reykjavik ontdek je bijna alle fantastische plekken van IJsland. Je hebt de hele week de beschikking over je eigen huurauto.

EUR: 1090.00

Groepsrondreis IJsland Winter

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland ontdek je het land van vuur en ijs van betoverende uitgestrekte landschappen, vulkanen, lavavelden, geisers en gletsjers.

vanaf EUR: 1678.00

Groepsrondreis IJsland

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland reizen we langs de gehele zuidkust met haar prachtige watervallen, betoverende uitgestrekte landschappen, vulkanen, lavavelden, geisers en gletsjers.

vanaf EUR: 1949.00

Groepsrondreis IJsland Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door IJsland. Deze jongerenreis laat je in 20 dagen het mooiste van dit ruige eiland zien.

vanaf EUR: 2564.00

Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, ijslandijsland, ijslands, sland, eilandstaat, noordwesten, europese, vasteland., ijsland, wordt, omringd, atlantische, oceaan, zuiden, straat, denemarken, tussen, ijsland, groenland, westen, groenlandzee, noordelijke, ijszee, noorden., noordoosten, onder, poolcirkel., hoofdstad, ijsland, reykjav, daaromheen, enkele, voorsteden.ijsland, bestaat, overgrote, middelgebergte, gletsjers, bedekt, waaruit, rivieren, stromen., sommige, daarvan, vervoeren, grote, hoeveelheden, water, doorgaans, schepen, onbevaarbaar.de, hoogste, hvannadalshn, meter, hoogte, grotendeels, verscholen, onder, kull.bezienswaardighedennationaal, nationaal, skaftafell, nationaal, fellsnes, nationaal, ingvellirgeisers, geysir, strokkurwatervallen, ifoss, gullfoss, dettifoss, gafoss, afossgletsjers, eyjafjallaj, rdalsj, vatnaj, kullgletsjermeren, nvulkanen, hverfell, heklafjorden, ijslandreykjavik, hallgr, mskirkja, museanatuurbaden, zoals, lagoonwalvissafari, vanuit, reykjavik,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties