noord europa | noorwegen

Vakantieland Noorwegen

Noorwegen, officieel het Koninkrijk Noorwegen, is een land in Noord-Europa. Het ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee, en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het Skagerrak. In de jaren twintig van de 20e eeuw bezette Noorwegen Jan Mayen en kreeg het - in het Spitsbergenverdrag - de soevereiniteit over de Arctische archipel van Spitsbergen. De Antarctische gebieden Bouvet, Peter I-eiland en Koningin Maudland vallen wel onder Noors bestuur maar horen niet tot het koninkrijk.

Toerisme
De handelskade Bryggen in Bergen staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst

Enkele populaire toeristische bestemmingen in Noorwegen zijn:
de Staafkerken zoals de staafkerk van Urnes (sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst) en de staafkerk van Heddal
Bryggen, de middeleeuwse haven van Bergen (sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst)
de Rotskunst van Alta (sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst)
Oslo met het Vikingskipshuset (waar opgegraven Vikingschepen worden tentoongesteld), het Munchmuseum, het Frammuseum, het Kon-Tiki Museum, de Vigelandpark-beeldentuin en het kasteel Akershus
het fjordengebied in het westen met o.a. de Geirangerfjord en de Nærøyfjord
Flåmsbana, de spoorbaan van Flåm, een van de steilste treintrajecten ter wereld
de Nidaros-domkerk in Trondheim
Preikestolen, een hoge rots boven de Lysefjord in Forsand
het openluchtmuseum Maihaugen, met 185 gebouwen het grootste openluchtmuseum van Noorwegen, waaronder de Staafkerk van Garmo uit 1150
de Noordkaap
Bergo

De comfortabele Bergo appartementen liggen direct naast hotel Bergo in het rustige Beitostølen. In de zomer, vanaf ongeveer half juni, wordt Beitostølen omgetoverd tot een ware familiebestemming.

EUR: 72.00


Havsdalsgrenda Appartementen

Moderne appartementen met een mooie afwerking en prima ligging op de berg. U wandelt vanuit uw appartement zo naar de top voor een mooi uitzicht.

EUR: 111.00

Stolstunet

De appartementen van Stolstunet liggen in het centrum van het compacte bergdorp Beitostølen. Ze zijn modern en smaakvol ingericht en beschikken over alle faciliteiten. Op de begane grond is een supermarkt.

EUR: 116.00

Voss Resort Bavallstunet

De ligging van appartementen Voss Resort Bavallstunet is geweldig! Je kunt vanuit hier alle kanten op.

EUR: 128.00

Havsdalsgrenda

Genieten in de prachtige appartementen van Havsdalsgrenda in Geilo, gelegen op een helling en omgeven door de indrukwekkende Noorse natuur.

EUR: 145.00

Norefjell Ski & Spa

Een nacht in Norefjell Ski & Spa inspireerde DJ Tiësto ooit tot een track. En wie eenmaal voet over de drempel van dit heerlijk luxe resort zet, begrijpt direct waarom.

EUR: 184.00

Highland Lodge

Als je de grote houten deuren van de Highland Lodge opent kom je in een andere wereld. Een modern en funky hotel met smaakvolle zitjes en een fenomenaal uitzicht.

EUR: 195.00

Radisson Blu Beitostolen

Een stevige wandeling of met de auto op pad, op zoek naar de meest bijzondere plekjes dan zit je Beitostølen goed. Vanaf het grote balkon achter de lobby heb je een adembenemend en rustgevend uitzicht op de omliggende natuur.

EUR: 210.00

Beitostølen Appartementen

Mooie en gezellige appartementen van privé-eigenaren. De appartementen zijn gunstig gelegen op loopafstand van de skiliften, de winkels en restaurants.

EUR: 215.00

1 2 3 4  volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, noorwegennoorwegen, officieel, koninkrijk, noorwegen, noordeuropa., westelijk, scandinavisch, schiereiland, grenst, zweden, finland, rusland., verenigd, koninkrijk, liggen, westen, andere, noordzee, denemarken, zuiden, overzijde, skagerrak., jaren, twintig, bezette, noorwegen, mayen, kreeg, spitsbergenverdrag, soevereiniteit, arctische, archipel, spitsbergen., antarctische, gebieden, bouvet, peter, ieiland, koningin, maudland, vallen, onder, noors, bestuur, horen, koninkrijk.toerismede, handelskade, bryggen, bergen, staat, unescowerelderfgoedlijstenkele, populaire, toeristische, bestemmingen, noorwegen, zijnde, staafkerken, zoals, staafkerk, urnes, sinds, werelderfgoedlijst, staafkerk, heddalbryggen, middeleeuwse, haven, bergen, sinds, werelderfgoedlijstde, rotskunst, sinds, werelderfgoedlijstoslo, vikingskipshuset, opgegraven, vikingschepen, worden, tentoongesteld, munchmuseum, frammuseum, kontiki, museum, vigelandparkbeeldentuin, kasteel, akershushet, fjordengebied, westen, geirangerfjord, yfjordfl, msbana, spoorbaan, steilste, treintrajecten, wereldde, nidarosdomkerk, trondheimpreikestolen, boven, lysefjord, forsandhet, openluchtmuseum, maihaugen,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties