noord europa | noorwegen

Vakantieland Noorwegen

Noorwegen, officieel het Koninkrijk Noorwegen, is een land in Noord-Europa. Het ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee, en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het Skagerrak. In de jaren twintig van de 20e eeuw bezette Noorwegen Jan Mayen en kreeg het - in het Spitsbergenverdrag - de soevereiniteit over de Arctische archipel van Spitsbergen. De Antarctische gebieden Bouvet, Peter I-eiland en Koningin Maudland vallen wel onder Noors bestuur maar horen niet tot het koninkrijk.

Toerisme
De handelskade Bryggen in Bergen staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst

Enkele populaire toeristische bestemmingen in Noorwegen zijn:
de Staafkerken zoals de staafkerk van Urnes (sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst) en de staafkerk van Heddal
Bryggen, de middeleeuwse haven van Bergen (sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst)
de Rotskunst van Alta (sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst)
Oslo met het Vikingskipshuset (waar opgegraven Vikingschepen worden tentoongesteld), het Munchmuseum, het Frammuseum, het Kon-Tiki Museum, de Vigelandpark-beeldentuin en het kasteel Akershus
het fjordengebied in het westen met o.a. de Geirangerfjord en de Nærøyfjord
Flåmsbana, de spoorbaan van Flåm, een van de steilste treintrajecten ter wereld
de Nidaros-domkerk in Trondheim
Preikestolen, een hoge rots boven de Lysefjord in Forsand
het openluchtmuseum Maihaugen, met 185 gebouwen het grootste openluchtmuseum van Noorwegen, waaronder de Staafkerk van Garmo uit 1150
de Noordkaap
Bergo

De comfortabele Bergo appartementen liggen direct naast hotel Bergo in het rustige Beitostølen. In de zomer, vanaf ongeveer half juni, wordt Beitostølen omgetoverd tot een ware familiebestemming.

EUR: 72.00


Beitostølen Appartementen

Mooie, moderne appartementen van privé-eigenaren. De appartementen zijn gunstig gelegen in het centrum van Beitostølen.

EUR: 111.00

Bavallstunet Appartementen

Prima appartementen op een plek met een schitterend uitzicht.

EUR: 113.00

Geilolia

Geilo, een perfecte uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes in Noorwegen. Appartementen Geilolia liggen midden in het centrum, met alle benodigdheden binnen handbereik.

EUR: 129.00

Appartementen Myrkdalen Mountain Resort

Kwalitatief hoogwaardige accommodatie in een mooie omgeving in de nabijheid van het leuke toeristendorpje Voss.

EUR: 150.00

Kvitfjell Cabins

De verschillende appartementen en cabins liggen verspreid over Kvitfjell. Ze zijn van alle gemakken voorzien en liggen niet ver van centrale voorzieningen.

EUR: 159.00

Myrkdalen Mountain Resort

Het gras lijkt altijd groener, naast het Myrkdalen Mountain Resort. Het resort is tegen de berg op gebouwd, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt op de berg vanuit je kamer of appartement.

EUR: 161.00

Havsdalsgrenda

Genieten in de prachtige appartementen van Havsdalsgrenda in Geilo, gelegen op een helling en omgeven door de indrukwekkende Noorse natuur.

EUR: 161.00

Hunderfossen

Gelegen in de rustige, bosrijke omgeving van Lillehammer vind je Hotel & Resort Hunderfossen. Verblijf in keurig ingerichte hotelkamers of kies voor een knusse houten bungalow. Ga voor een leuk dagje samen met de kinderen naar Lilleputhammer.

EUR: 171.00

1 2 3 4 5 6  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, noorwegennoorwegen, officieel, koninkrijk, noorwegen, noordeuropa., westelijk, scandinavisch, schiereiland, grenst, zweden, finland, rusland., verenigd, koninkrijk, liggen, westen, andere, noordzee, denemarken, zuiden, overzijde, skagerrak., jaren, twintig, bezette, noorwegen, mayen, kreeg, spitsbergenverdrag, soevereiniteit, arctische, archipel, spitsbergen., antarctische, gebieden, bouvet, peter, ieiland, koningin, maudland, vallen, onder, noors, bestuur, horen, koninkrijk.toerismede, handelskade, bryggen, bergen, staat, unescowerelderfgoedlijstenkele, populaire, toeristische, bestemmingen, noorwegen, zijnde, staafkerken, zoals, staafkerk, urnes, sinds, werelderfgoedlijst, staafkerk, heddalbryggen, middeleeuwse, haven, bergen, sinds, werelderfgoedlijstde, rotskunst, sinds, werelderfgoedlijstoslo, vikingskipshuset, opgegraven, vikingschepen, worden, tentoongesteld, munchmuseum, frammuseum, kontiki, museum, vigelandparkbeeldentuin, kasteel, akershushet, fjordengebied, westen, geirangerfjord, yfjordfl, msbana, spoorbaan, steilste, treintrajecten, wereldde, nidarosdomkerk, trondheimpreikestolen, boven, lysefjord, forsandhet, openluchtmuseum, maihaugen,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties