noord europa | finland

Vakantieland Finland

Finland, officieel de Republiek Finland (Suomi in het Fins), is een land in Noord-Europa dat tussen Rusland in het oosten, Noorwegen in het noorden en Zweden in het noordwesten ligt. Ten zuiden wordt het van Estland gescheiden door de Finse Golf. Ten westen ligt de Botnische Golf en ten zuidwesten de Oostzee aan de overkant waarvan – wederom – buurland Zweden ligt.

De hoofdstad is Helsinki. Finland wordt wel 'het land van de duizend meren' genoemd, in werkelijkheid zijn er ongeveer 188.000 meren. Het grootste meer is het Saimaameer. In het zuidoosten is het land bespikkeld met ontelbare meren en meertjes.

Bezienswaardigheden
Oud Rauma
Fort Suomenlinna
Oude kerk van Petäjävesi
Hout- en kartonmolen van Verla
Grafveld van Sammallahdenmäki uit de bronstijd
Hoge Kust en Kvarkenarchipel (gedeeltelijk in Zweden; uitgebreid in 2006)
Geodetische boog van Struve (in Wit-Rusland, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Noorwegen, Moldavië, Rusland, Zweden en Oekraïne).
9-daagse autorondreis Finse meren, steden en cultuur

Ontdek de Finse meren, steden en cultuur tijdens deze 9-daagse rondreis door het zuiden van Finland.

EUR: 576.00


8-daagse autorondreis Wildernis Avontuur

Een avontuurlijke en actieve rondreis waarbij u de mogelijkheid heeft om beren, wolven en lynxen te spotten in de Finse wildernis.

EUR: 871.00

9-daagse fly-drive Finse meren, steden en cultuur

Ontdek de Finse meren, steden en cultuur tijdens deze 9-daagse rondreis door het zuiden van Finland.

EUR: 1001.00

8-dg rondreis Adventure on the Ounasjärvi river

Ontdek de geboorteplaats van de Sami-cultuur en geniet van een actieve week aan de Ounasjärvi rivier. Bevroren van november tot midden mei. De geschiedenis van de Sami cultuur gaat meer dan 2.000 jaar terug.

EUR: 1121.00

8-daagse rondreis Adventure week on the Lake

Je verblijft deze week in het sfeervolle Yllas Lake Hotel. Het hotel ligt dicht bij het meer en naast het op drie na grootste nationale park van Finland. Het is kleinschalig met ca. 35 kamers, met een uitstekende -lokale- keuken.

EUR: 1198.00

8-daagse rondreis Escape to the Wilderness

Welkom boven de poolcirkel, in het kleine een authentieke Ylläsjarvi. Dit is het Lapland van je bucketlist, waar je altijd van hebt gedroomd. De actieve safari's in de besneeuwde wildernis zijn bij de reis inbegrepen.

EUR: 1402.00

8-daagse Adventure Week Inari

Je verblijft de hele week in het sfeervolle Tradition Hotel Kultahovi. Een kleinschalig hotel, gerund door broer en zus en onze favoriet in het Noorden van Finland.

EUR: 1447.00

8-daagse fly-drive Wildernis Avontuur

Een avontuurlijke en actieve rondreis waarbij u de mogelijkheid heeft om beren, wolven en lynxen te spotten in de Finse wildernis.

EUR: 1451.00

Groepsrondreis Finland Zomer Pop-Up

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Finland wandelen en fietsen we door de natuur. Ook kanoën we door prachtige wateren die ons meenemen door het uitgestrekte landschap.

vanaf EUR: 1479.00

1 2  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, finlandfinland, officieel, republiek, finland, suomi, noordeuropa, tussen, rusland, oosten, noorwegen, noorden, zweden, noordwesten, ligt., zuiden, wordt, estland, gescheiden, finse, golf., westen, botnische, zuidwesten, oostzee, overkant, waarvan, wederom, buurland, zweden, ligt.de, hoofdstad, helsinki., finland, wordt, duizend, meren, genoemd, werkelijkheid, ongeveer, 188.000, meren., grootste, saimaameer., zuidoosten, bespikkeld, ontelbare, meren, meertjes.bezienswaardighedenoud, raumafort, suomenlinnaoude, vesihout, kartonmolen, verlagrafveld, sammallahdenm, bronstijdhoge, kvarkenarchipel, gedeeltelijk, zweden, uitgebreid, 2006geodetische, struve, witrusland, estland, finland, letland, litouwen, noorwegen, moldavi, rusland, zweden,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties