noord europa | finland

Vakantieland Finland

Finland, officieel de Republiek Finland (Suomi in het Fins), is een land in Noord-Europa dat tussen Rusland in het oosten, Noorwegen in het noorden en Zweden in het noordwesten ligt. Ten zuiden wordt het van Estland gescheiden door de Finse Golf. Ten westen ligt de Botnische Golf en ten zuidwesten de Oostzee aan de overkant waarvan – wederom – buurland Zweden ligt.

De hoofdstad is Helsinki. Finland wordt wel 'het land van de duizend meren' genoemd, in werkelijkheid zijn er ongeveer 188.000 meren. Het grootste meer is het Saimaameer. In het zuidoosten is het land bespikkeld met ontelbare meren en meertjes.

Bezienswaardigheden
Oud Rauma
Fort Suomenlinna
Oude kerk van Petäjävesi
Hout- en kartonmolen van Verla
Grafveld van Sammallahdenmäki uit de bronstijd
Hoge Kust en Kvarkenarchipel (gedeeltelijk in Zweden; uitgebreid in 2006)
Geodetische boog van Struve (in Wit-Rusland, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Noorwegen, Moldavië, Rusland, Zweden en Oekraïne).
Hotel Arthur

Prima stadshotel in het hart van Helsinki en nabij het centraal station.

EUR: 48.00


Helsinki

Vlucht vertrekt op 23-07-2019 van Dusseldorf Arpt, Dusseldorf naar Helsinki Arpt, Helsinki met SAS Scandinavian Airlines . Op 29-07-2019 vertrekt de terugvlucht van Helsinki Arpt, Helsinki naar Dusseldorf Arpt, Dusseldorf. Boek deze vlucht bij WTC.

vanaf EUR: 193.00

Helsinki

Vlucht vertrekt op 23-07-2019 van Dusseldorf Arpt, Dusseldorf naar Helsinki Arpt, Helsinki met SAS Scandinavian Airlines . Op 29-07-2019 vertrekt de terugvlucht van Helsinki Arpt, Helsinki naar Dusseldorf Arpt, Dusseldorf. Boek deze vlucht bij WTC.

vanaf EUR: 193.00

Polar Star

Dit kleinschalige appartementen complex is rustig gelegen, aan de rand van het centrum van Levi, op ca. 5 minuten lopen van de winkelstraat met alle restaurants en bars. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien met o.a.

EUR: 581.00

5-dg excursiereis Shortbreak Ruka in the Spotlight

Tijdens deze 5-daagse excursiereis verken je de natuur van Finland op verschillende manieren. Je begint de reis met een husky safari, de enthousiaste honden laten je graag kennis maken met Finland.

EUR: 920.00

4-dg excursiereis Shortbreak Ruka in the Spotlight

Tijdens deze 4-daagse excursiereis verken je de natuur van Finland op verschillende manieren. Je begint de reis met een husky safari, de enthousiaste honden laten je graag kennis maken met Finland.

EUR: 950.00

4-daagse excursiereis Shortbreak Lapland

Kort maar krachtig het prachtige Fins Lapland ontdekken. Kies voor een 4-daags verblijf waarin je kennis maakt met alle hoogtepunten van dit winterwonderland. Natuurlijk ga je een husky safari maken en zit er een mooie sneeuwscootertocht in.

EUR: 966.00

5-daagse excursiereis Shortbreak Lapland

Kort maar krachtig het prachtige Fins Lapland ontdekken. Kies voor een 5-daags verblijf waarin je kennis maakt met alle hoogtepunten van dit winterwonderland. Natuurlijk ga je een husky safari maken en zit er een mooie sneeuwscootertocht in.

EUR: 1020.00

8-dg rondreis Adventure on the Ounasjärvi river

Ontdek de geboorteplaats van de Sami-cultuur en geniet van een actieve week aan de Ounasjärvi rivier. Bevroren van november tot midden mei. De geschiedenis van de Sami cultuur gaat meer dan 2.000 jaar terug.

EUR: 1063.00

1 2 3 4  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, finlandfinland, officieel, republiek, finland, suomi, noordeuropa, tussen, rusland, oosten, noorwegen, noorden, zweden, noordwesten, ligt., zuiden, wordt, estland, gescheiden, finse, golf., westen, botnische, zuidwesten, oostzee, overkant, waarvan, wederom, buurland, zweden, ligt.de, hoofdstad, helsinki., finland, wordt, duizend, meren, genoemd, werkelijkheid, ongeveer, 188.000, meren., grootste, saimaameer., zuidoosten, bespikkeld, ontelbare, meren, meertjes.bezienswaardighedenoud, raumafort, suomenlinnaoude, vesihout, kartonmolen, verlagrafveld, sammallahdenm, bronstijdhoge, kvarkenarchipel, gedeeltelijk, zweden, uitgebreid, 2006geodetische, struve, witrusland, estland, finland, letland, litouwen, noorwegen, moldavi, rusland, zweden,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties