noord america | canada

Vakantieland Canada

Canada is een land in het noorden van Noord-Amerika. In het zuiden wordt het door de Verenigde Staten begrensd en in het oosten door de Atlantische Oceaan. De westelijke grens wordt gevormd door de Amerikaanse staat Alaska en de Grote Oceaan, en in het noorden ligt de Noordelijke IJszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa en de grootste steden zijn Toronto, Montréal en Calgary.

Klimaat
Grote delen van Canada kennen zeer koude winters met temperaturen die in het noorden en op de prairies regelmatig onder de -40° Celsius duiken. Een uitzondering zijn de kustgebieden in Brits-Columbia waar milde en regenachtige winters voorkomen.

Zomers kunnen in grote delen van Canada, vooral het zuiden, opvallend warm zijn en vaak vochtig. De gemiddeld warmste steden in Canada zijn Vancouver, Victoria en Windsor, de meest zuidelijk gelegen stad. Een klein woestijngebied bevindt zich in de wijnstreek Okanagan, in het zuiden van Brits-Columbia. Een deel van zuidelijk Alberta dat in de schaduw van de Rocky Mountains ligt kent een semi-aride, oftewel vrij droog, klimaat. Hier komen onder meer Badlands voor. Het uiterste zuiden van Ontario is een uitloper van de zogenaamde Tornado alley vanuit de Verenigde Staten, een gebied waar vaak tornado’s voorkomen.

Natuur
Omdat het land dunbevolkt is zijn er veel natuurlijke gebieden relatief onaangetast door menselijk ingrijpen. Het land kent vele beschermde Provinciale en Nationale Parken. Het Canadian Botanical Conservation Network (CBCN) is een netwerk dat zich in Canada bezig houdt met het behoud van zeldzame en bedreigde inheemse plantensoorten, wilde habitats en ecosystemen.
Fly & Drive Toronto

Bij deze Fly & Drive zijn geen hotelovernachtingen inbegrepen. Beleef de bijzondere omgeving van Toronto met een huurauto van Avis. Dit Fly & Drive pakket is gebaseerd op een middenklasse auto ('Intermediate') met het Super Plus verzekeringspakket.

EUR: 482.00


Fly & Drive Vancouver

Beleef de bijzondere omgeving van Vancouver met een huurauto van Avis. Dit Fly & Drive pakket is gebaseerd op een middenklasse auto ('Intermediate') met het Super Plus verzekeringspakket.

EUR: 590.00

Toronto (international airport)

Vlucht vertrekt op 16-03-2020 van Schiphol, Amsterdam naar Lester B Pearson International, Toronto (international airport) met Icelandair.

vanaf EUR: 597.00

Toronto (international airport)

Vlucht vertrekt op 16-03-2020 van Schiphol, Amsterdam naar Lester B Pearson International, Toronto (international airport) met Icelandair.

vanaf EUR: 597.00

Vancouver

Vlucht vertrekt op 11-03-2020 van Brussels National, Brussel Zaventem naar Vancouver International, Vancouver met Delta Air Lines. Op 16-03-2020 vertrekt de terugvlucht van Vancouver International, Vancouver naar Brussels National, Brussel Zaventem.

vanaf EUR: 615.00

Vancouver

Vlucht vertrekt op 11-03-2020 van Brussels National, Brussel Zaventem naar Vancouver International, Vancouver met Delta Air Lines. Op 16-03-2020 vertrekt de terugvlucht van Vancouver International, Vancouver naar Brussels National, Brussel Zaventem.

vanaf EUR: 615.00

Heart of the New West

Deze route is ideaal voor reizigers die weinig tijd hebben maar wel zoveel mogelijk hoogtepunten van West Canada willen zien. In slechts een week bezoekt u o.a. Calgary, Banff National Park, de Canadese Rockies en Jasper National Park.

vanaf EUR: 661.00

Noord-Amerika Fly Drive Toronto

Kies voor een Fly Drive Toronto om in uw eigen tempo deze prachtige bestemming te ontdekken! U profiteert van veel flexibiliteit om uw route naar eigen idee in te delen. Zo weet u zeker dat u het maximale uit uw reis naar Toronto haalt.

vanaf EUR: 667.50

London (Municipal)

Vlucht vertrekt op 22-03-2020 van Brussels National, Brussel Zaventem naar London Municipal, London (Municipal) met Lufthansa. Op 29-03-2020 vertrekt de terugvlucht van London Municipal, London (Municipal) naar Brussels National, Brussel Zaventem.

vanaf EUR: 677.00

1 2 3 4 5 6 7  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, canadacanada, noorden, noordamerika., zuiden, wordt, verenigde, staten, begrensd, oosten, atlantische, oceaan., westelijke, grens, wordt, gevormd, amerikaanse, staat, alaska, grote, oceaan, noorden, noordelijke, ijszee., hoofdstad, canada, ottawa, grootste, steden, toronto, montr, calgary.klimaatgrote, delen, canada, kennen, koude, winters, temperaturen, noorden, prairies, regelmatig, onder, celsius, duiken., uitzondering, kustgebieden, britscolumbia, milde, regenachtige, winters, voorkomen.zomers, kunnen, grote, delen, canada, vooral, zuiden, opvallend, vochtig., gemiddeld, warmste, steden, canada, vancouver, victoria, windsor, meest, zuidelijk, gelegen, stad., klein, woestijngebied, bevindt, wijnstreek, okanagan, zuiden, britscolumbia., zuidelijk, alberta, schaduw, rocky, mountains, semiaride, oftewel, droog, klimaat., komen, onder, badlands, voor., uiterste, zuiden, ontario, uitloper, zogenaamde, tornado, alley, vanuit, verenigde, staten, gebied,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties