noord afrika | tunesie

Vakantieland Tunesie

Tunesië, officieel de Republiek Tunesië, is een land in Noord-Afrika grenzend aan Algerije en Libië en aan de Middellandse Zee. Het behoort tot de Maghreblanden, waartoe ook Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië worden gerekend.

Toerisme
Tunesië is voor veel Europeanen een vakantieland. Populaire vakantiebestemmingen in het land zijn het eiland Djerba, en kustplaatsen als Sousse, Hammamet en Port El Kantaoui. Het land kent verder archeologische sites als die van Carthago dicht bij Tunis en El Djem met een indrukwekkend Romeins amfitheater. Ook heeft het zeer gevarieerde soorten landschappen, van woestijnlandschap in de Sahara in het zuiden, tot bossen in het noorden op het schiereiland Kaap Bon. Een goedkope manier van reizen is de gedeelde taxi (genaamd louage), waarvoor men op goed geluk naar een taxistandplaats kan gaan: de chauffeurs zijn altijd blij als ze hun taxi vol krijgen. Minder bekend dan het eiland Djerba zijn de Kerkennah Eilanden die voor de kust van Sfax liggen.

Belangrijke oases in Tunesië zijn Tozeur en Douz. Vanuit deze plaatsen kan men de Sahara verkennen, alsmede het Sjott el-Djerid. Wie nog nooit een fata morgana heeft gezien, maakt hier een goede kans er een waar te nemen. Sidi Bou Said is een pittoreske plaats niet ver van de hoofdstad Tunis, die onder meer kunstzinnige mensen aantrekt.
[bewerken] Golf in Tunesië

De Fransen hebben de golfsport in Tunesië geïntroduceerd. Al in 1927 werd de Carthage Golf Club (par 66) opgericht, een van de oudste golfclubs in Afrika. Eind 2009 had het land tien golfclubs en twaalf 18-holesbanen.

Bezienswaardigheden
Amfitheater van El Djem
Carthago
Medina van Tunis
Nationaal park Ichkeul
Punische stad Kerkuane en haar necropolis (uitgebreid in 1986)
Medina van Sousse
Kairouan
Dougga/Thugga
Enfidha

Vlucht vertrekt op 04-07-2019 van Zaventem, Brussel Zaventem naar Zine El Abidine Ben Ali International Airport, Enfidha met TUIfly Belgium .

vanaf EUR: 237.00

Tunis

Vlucht vertrekt op 29-06-2019 van Schiphol Arpt, Amsterdam naar Carthage Arpt, Tunis met Lufthansa . Op 14-07-2019 vertrekt de terugvlucht van Carthage Arpt, Tunis naar Schiphol Arpt, Amsterdam. Boek deze vlucht bij WTC.nl voor €277

vanaf EUR: 277.00

Djerba

Vlucht vertrekt op 06-07-2019 van Dusseldorf Arpt, Dusseldorf naar Melita Airport, Djerba met SWISS . Op 12-07-2019 vertrekt de terugvlucht van Melita Airport, Djerba naar Dusseldorf Arpt, Dusseldorf. Boek deze vlucht bij WTC.nl voor €296

vanaf EUR: 296.00

Monastir

Vlucht vertrekt op 09-07-2019 van Zaventem, Brussel Zaventem naar Habib Bourguiba Intl, Monastir met Tunis Air . Op 13-07-2019 vertrekt de terugvlucht van Habib Bourguiba Intl, Monastir naar Zaventem, Brussel Zaventem. Boek deze vlucht bij WTC.

vanaf EUR: 372.00

Samira Club Spa & Aquapark

Samira Club Spa & Aquapark staat bekend als één van de favoriete clubs van Hammamet. Een basic hotel, maar van álles voorzien. Het ideale adres voor de actieve vakantieganger.

EUR: 374.00

Samira Club Spa & Aquapark

Samira Club Spa & Aquapark staat bekend als één van de favoriete clubs van Hammamet. Een basic hotel, maar van álles voorzien. Het ideale adres voor de actieve vakantieganger.

EUR: 374.00

Marhaba Salem

Het gezellige Marhaba Salem ligt direct aan een mooi fijn zandstrand en beschikt over uitgebreide faciliteiten. Sla een balletje op de tennisbaan of doe mee aan een potje beachvolleybal.

EUR: 423.00

Marhaba Salem

Het gezellige Marhaba Salem ligt direct aan een mooi fijn zandstrand en beschikt over uitgebreide faciliteiten. Sla een balletje op de tennisbaan of doe mee aan een potje beachvolleybal.

EUR: 423.00

Riadh Palms

Ontdek het populaire Riadh Palms. Gelegen in een weelderige palmentuin, grenzend aan een prachtig zandstrand in hartje Sousse. Uniek is de lift van waar je een geweldig panoramisch uitzicht hebt over het hele complex.

EUR: 463.00

1 2 3 4 5  volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, tunesietunesi, officieel, republiek, tunesi, noordafrika, grenzend, algerije, middellandse, behoort, maghreblanden, waartoe, marokko, mauritani, algerije, worden, gerekend.toerisme, tunesi, europeanen, vakantieland., populaire, vakantiebestemmingen, eiland, djerba, kustplaatsen, sousse, hammamet, kantaoui., verder, archeologische, sites, carthago, dicht, tunis, indrukwekkend, romeins, amfitheater., heeft, gevarieerde, soorten, landschappen, woestijnlandschap, sahara, zuiden, bossen, noorden, schiereiland, goedkope, manier, reizen, gedeelde, genaamd, louage, waarvoor, geluk, taxistandplaats, chauffeurs, altijd, krijgen., minder, bekend, eiland, djerba, kerkennah, eilanden, liggen.belangrijke, oases, tunesi, tozeur, douz., vanuit, plaatsen, sahara, verkennen, alsmede, sjott, eldjerid., nooit, morgana, heeft, gezien, maakt, goede, nemen., pittoreske, plaats, hoofdstad, tunis, onder, kunstzinnige, mensen, aantrekt.bewerken, tunesi, fransen, hebben, golfsport, tunesi, ntroduceerd., carthage, opgericht, oudste,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties