noord afrika | tunesie

Vakantieland Tunesie

Tunesië, officieel de Republiek Tunesië, is een land in Noord-Afrika grenzend aan Algerije en Libië en aan de Middellandse Zee. Het behoort tot de Maghreblanden, waartoe ook Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië worden gerekend.

Toerisme
Tunesië is voor veel Europeanen een vakantieland. Populaire vakantiebestemmingen in het land zijn het eiland Djerba, en kustplaatsen als Sousse, Hammamet en Port El Kantaoui. Het land kent verder archeologische sites als die van Carthago dicht bij Tunis en El Djem met een indrukwekkend Romeins amfitheater. Ook heeft het zeer gevarieerde soorten landschappen, van woestijnlandschap in de Sahara in het zuiden, tot bossen in het noorden op het schiereiland Kaap Bon. Een goedkope manier van reizen is de gedeelde taxi (genaamd louage), waarvoor men op goed geluk naar een taxistandplaats kan gaan: de chauffeurs zijn altijd blij als ze hun taxi vol krijgen. Minder bekend dan het eiland Djerba zijn de Kerkennah Eilanden die voor de kust van Sfax liggen.

Belangrijke oases in Tunesië zijn Tozeur en Douz. Vanuit deze plaatsen kan men de Sahara verkennen, alsmede het Sjott el-Djerid. Wie nog nooit een fata morgana heeft gezien, maakt hier een goede kans er een waar te nemen. Sidi Bou Said is een pittoreske plaats niet ver van de hoofdstad Tunis, die onder meer kunstzinnige mensen aantrekt.
[bewerken] Golf in Tunesië

De Fransen hebben de golfsport in Tunesië geïntroduceerd. Al in 1927 werd de Carthage Golf Club (par 66) opgericht, een van de oudste golfclubs in Afrika. Eind 2009 had het land tien golfclubs en twaalf 18-holesbanen.

Bezienswaardigheden
Amfitheater van El Djem
Carthago
Medina van Tunis
Nationaal park Ichkeul
Punische stad Kerkuane en haar necropolis (uitgebreid in 1986)
Medina van Sousse
Kairouan
Dougga/Thugga
Tunis

Vlucht vertrekt op 05-05-2020 van Dusseldorf, Dusseldorf naar Carthage, Tunis met Air France. Op 12-05-2020 vertrekt de terugvlucht van Carthage, Tunis naar Dusseldorf, Dusseldorf. Boek deze vlucht bij www.wtc.nl voor €175

vanaf EUR: 175.00

Enfidha

Vlucht vertrekt op 03-05-2020 van Dusseldorf, Dusseldorf naar Zine Elabidine Ben Ali, Enfidha met TUIFLY. Op 10-05-2020 vertrekt de terugvlucht van Zine Elabidine Ben Ali, Enfidha naar Dusseldorf, Dusseldorf. Boek deze vlucht bij www.wtc.nl voor €242

vanaf EUR: 242.00

Tej Marhaba Hotel & App.

Tej Marhaba Hotel & Appartementen is een 3 sterren accommodatie gelegen in Sousse in Tunesië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 5.2.

vanaf EUR: 266.00

Tej Marhaba Hotel & App.

Tej Marhaba Hotel & Appartementen is een 3 sterren accommodatie gelegen in Sousse in Tunesië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 5.2.

vanaf EUR: 288.00

Jaz Tour Khalef

Jaz Tour Khalef is een 5 sterren accommodatie gelegen in Sousse in Tunesië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 8.7.

vanaf EUR: 357.00

Djerba Sun Club

Djerba Sun Club is een 3 sterren accommodatie gelegen in Midoun in Tunesië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 6.3.

vanaf EUR: 366.00

Thalassa Mahdia

Thalassa Mahdia is een 4 sterren accommodatie gelegen in Hiboun in Tunesië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 6.4.

vanaf EUR: 370.00

Samira Club Spa & Aquapark

Samira Club Spa & Aquapark staat bekend als één van de favoriete clubs van Hammamet. Een basic hotel, maar van álles voorzien. Het ideale adres voor de actieve vakantieganger.

EUR: 374.00

Mövenpick Resort & Marine

Mövenpick Resort & Marine Spa Sousse is een 5 sterren accommodatie gelegen in Sousse in Tunesië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 9.8.

vanaf EUR: 386.00

1 2 3 4 5  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, tunesietunesi, officieel, republiek, tunesi, noordafrika, grenzend, algerije, middellandse, behoort, maghreblanden, waartoe, marokko, mauritani, algerije, worden, gerekend.toerisme, tunesi, europeanen, vakantieland., populaire, vakantiebestemmingen, eiland, djerba, kustplaatsen, sousse, hammamet, kantaoui., verder, archeologische, sites, carthago, dicht, tunis, indrukwekkend, romeins, amfitheater., heeft, gevarieerde, soorten, landschappen, woestijnlandschap, sahara, zuiden, bossen, noorden, schiereiland, goedkope, manier, reizen, gedeelde, genaamd, louage, waarvoor, geluk, taxistandplaats, chauffeurs, altijd, krijgen., minder, bekend, eiland, djerba, kerkennah, eilanden, liggen.belangrijke, oases, tunesi, tozeur, douz., vanuit, plaatsen, sahara, verkennen, alsmede, sjott, eldjerid., nooit, morgana, heeft, gezien, maakt, goede, nemen., pittoreske, plaats, hoofdstad, tunis, onder, kunstzinnige, mensen, aantrekt.bewerken, tunesi, fransen, hebben, golfsport, tunesi, ntroduceerd., carthage, opgericht, oudste,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties