midden america | ecuador

Vakantieland Ecuador

Ecuador, officieel de Republiek Ecuador, is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar (in het Spaans: ecuador), die het land doorsnijdt.

De hoofdstad van Ecuador is Quito, de grootste stad van het land is Guayaquil.

Natuur
Galápagoseilanden
Nationaal park Sangay
Nationaal park Yasuní

Bezienswaardigheden
Cuenca (Ecuador)
Galápagoseilanden
Nationaal park Sangay
Quito
Guayaquil

Geografie
Sinds 1999 is de vulkaan de Tungurahua weer actief. Regelmatig werpt hij rook en as tot 3 kilometer de lucht in.

De lengte van de landgrenzen is 2.010 kilometer (590 km met Colombia, 1420 km met Peru). De kustlijn meet 2.237 kilometer. De Chimborazo in de Andes meet 6.310 meter, en is het hoogste punt van het land. Het land heeft een totale oppervlakte van 283.561 km². Daarvan bestaat 258.608 km² uit land en 24.953 km² uit water.

Het land wordt in vier zones verdeeld: de kust (Costa), de Andes (Sierra), het Amazonebekken (Oriente) en de Galápagoseilanden.

De kust bestaat uit vruchtbare grond die voor landbouw wordt gebruikt. Het gebied bevindt zich slechts enkele meters boven de zeespiegel en bijgevolg zijn de temperaturen er hoog (tot 40 °C). In dit gebied ligt de grootste stad van het land: Guayaquil. De grootste in de Grote Oceaan uitmondende rivier van Zuid-Amerika, de Guayas, heeft hier haar monding.

De Andes loopt door het midden van het land van noord naar zuid. In het hooggebergte liggen de hoofdstad Quito en de derde stad Cuenca, op een hoogte van 2.500 meter. Het klimaat is daar mild. In het gebergte liggen ook enkele vulkanen die een hoogte van 5.000 tot 6.000 meter bereiken. Een aantal daarvan is nog actief.

Het Amazoneregenwoud ligt in het oosten van het land. Het klimaat is er tropisch: warm en vochtig. De vele rivieren in dit gebied zijn allemaal vertakkingen van de Amazone.

De Galapagoseilanden worden als vierde zone van Ecuador beschouwd. Op deze eilanden hebben zich een unieke flora en fauna ontwikkeld.
Rondreis Ecuador met optioneel Galapagos

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Ecuador ontdek je dit prachtige en veelzijdige land! Je reist in 25 dagen langs besneeuwde bergen, regenwoud en vulkanen.

vanaf EUR: 2398.00


Familiereis Ecuador

Tijdens deze familiereis in Ecuador kom je Indianenmarkten, besneeuwde vulkanen, koloniale steden en tropische regenwouden tegen. Een familievakantie naar Ecuador is telkens anders! Men noemt het niet voor niets Latijns-Amerika in één land.

vanaf EUR: 2598.00

Familiereis Ecuador

Tijdens deze familiereis in Ecuador kom je Indianenmarkten, besneeuwde vulkanen, koloniale steden en tropische regenwouden tegen. Een familievakantie naar Ecuador is telkens anders! Men noemt het niet voor niets Latijns-Amerika in één land.

vanaf EUR: 2689.00

Rondreis Amazone en Galapagos Pop Up

Deze comfortabele natuurreis is de perfecte once-in-a-lifetime combinatiereis voor natuurliefhebbers. Je bezoekt namelijk twee wereldberoemde natuurparadijzen: het weelderige Amazoneregenwoud en de vulkanische Galapagoseilanden.

vanaf EUR: 4628.00

Rondreis Galapagoseilanden

Tijdens deze avontuurlijke rondreis over de Galapagos eilanden vaar je langs de ultieme natuurlijke dierentuin, waar zonder angst voor de mens allerlei bijzondere dieren en vogelsoorten leven.

vanaf EUR: 4748.00


noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, ecuadorecuador, officieel, republiek, ecuador, noordwesten, zuidamerika., grenst, noorden, colombia, oosten, zuiden, westen, stille, oceaan., genoemd, evenaar, spaans, ecuador, doorsnijdt.de, hoofdstad, ecuador, quito, grootste, guayaquil.natuurgal, pagoseilandennationaal, sangaynationaal, yasun, bezienswaardighedencuenca, ecuadorgal, pagoseilandennationaal, sangayquitoguayaquilgeografiesinds, vulkaan, tungurahua, actief., regelmatig, werpt, kilometer, lucht, in.de, lengte, landgrenzen, 2.010, kilometer, colombia, peru., kustlijn, 2.237, kilometer., chimborazo, andes, 6.310, meter, hoogste, land., heeft, totale, oppervlakte, 283.561, daarvan, bestaat, 258.608, 24.953, water.het, wordt, zones, verdeeld, costa, andes, sierra, amazonebekken, oriente, pagoseilanden.de, bestaat, vruchtbare, grond, landbouw, wordt, gebruikt., gebied, bevindt, slechts, enkele, meters, boven, zeespiegel, bijgevolg, temperaturen, gebied, grootste, guayaquil., grootste, grote, oceaan, uitmondende, rivier, zuidamerika, guayas, heeft, monding.de, andes,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties