midden america | costa rica

Vakantieland Costa Rica

De Republiek Costa Rica is een land in Centraal-Amerika dat in het noorden door Nicaragua en in het zuiden door Panama wordt begrensd. In het westen en het oosten wordt het respectievelijk begrensd door de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee. Costa Rica, wat letterlijk Rijke kust betekent, ontbond zijn leger in 1949. Costa Rica stond in 2010 als 62ste gerangschikt in de Index van menselijke ontwikkeling en is op dat vlak een van de toplanden in Latijns-Amerika.

Geografie
Costa Rica ligt op de landengte van Centraal-Amerika. Ten westen van Costa Rica ligt de Grote Oceaan en ten oosten ligt de Caribische Zee. Ook Cocoseiland behoort tot Costa Rica. Het terrein is overwegend vlak, maar in het midden loopt een bergketen, die deel uitmaakt van de Centraal-Amerikaanse cordilleras.

Het hoogste punt is de Cerro Chirripó (3810 meter) in de Cordillera de Talamanca. In het land bevinden zich uitgestrekte nationale parken en reservaten (25% van het land is beschermd). Veel daarvan bestaan uit tropisch regenwoud. Daarnaast komen ook andere typen natuur voor in Costa Rica. De provincie Guanacaste was oorspronkelijk begroeid met droogbossen en graslanden, terwijl mangrovebossen op verschillende plaatsen langs de kust te vinden zijn.

Natuur
De dierenwereld van Costa Rica is zeer rijk en bevat zowel Noord-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse als typisch Centraal-Amerikaanse componenten.

Tot de eerste groep zijn bijvoorbeeld de wasbeer en de prairiewolf te rekenen, onder andere de apen en de miereneters behoren tot de tweede groep en tenslotte maken onder meer de quetzal en de aardbeigifkikker deel uit van de derde groep.

De meeste landdiersoorten leven in de regenwouden, terwijl koraalriffen de grootste soortenrijkdom hebben van de mariene biotopen.

In totaal leven er in Costa Rica duizenden soorten ongewervelde dieren, circa 150 soorten amfibieën, ongeveer 215 reptielensoorten, rond de 865 soorten vogels (10% van het totale aantal vogels en meer soorten dan in heel Noord-Amerika!) waarvan 75 roofvogelsoorten en meer dan 240 zoogdiersoorten.
Bouwsteen: Rincon de la Vieja

Rincon de la Vieja is een van de kleinste parken van Costa Rica en wordt vaak door het massa-toerisme overgeslagen. Dat maakt het voor u juist zo bijzonder.

vanaf EUR: 70.59


Bouwsteen: El Arenal Welness & Spa

Heerlijk ontspannen doet u zeker indien u kiest voor ons El Arenal Wellness & Spa arrangement. U verblijft in het exotische Arenal Paraiso Resort & Spa ***  met spectaculair uitzicht op de vulkaan.

vanaf EUR: 90.32

Bouwsteen: Tortuguero

Tortuguero is een van de meest bezochte parken van Costa Rica, maar daardoor zeker niet de minst aantrekkelijke! De beste manier om dit park te bezichtigen is per boot over de waterkanalen door de moerassen en de lagunes.

vanaf EUR: 260.56

Bouwsteen: Panama/Bocas del Toro

Bent op reis in Costa Rica, maar zou u toch ook wel een stukje Panama willen ontdekken. Dat kan met deze 4-daagse Bocas del Toro reis!

vanaf EUR: 362.30

Bouwsteen: Drake Bay en Corcovado

Corcovado is "Pura Vida" ten top. Het meest ongerepte natuurschoon van Costa Rica vindt u hier. In deze 4-daagse reis zult u de prachtige omgeving op diverse manieren gaan bewonderen.

vanaf EUR: 553.31

Costa Rica Impressions

Een rondreis per auto door het prachtige Costa Rica. In een vogelvlucht bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van Costa Rica.

vanaf EUR: 570.96

Midden-Amerika en Caribbean Fly Drive San Jose

Kies voor een Fly Drive San Jose om in uw eigen tempo deze prachtige bestemming te ontdekken! U profiteert van veel flexibiliteit om uw route naar eigen idee in te delen. Zo weet u zeker dat u het maximale uit uw reis naar San Jose haalt.

vanaf EUR: 853.50

Costa Rica Highlights

Tijdens deze autorondreis brengt u een kort bezoek aan de hoofdstad San José. U gaat dieren spotten in het regenwoud van Tortuguero. Geniet van alle vulkanische activiteiten bij de Arenal Vulkaan en Rincon de la Vieja.

vanaf EUR: 1188.63

Familiereis Privé Costa Rica

Tijdens deze prive rondreis door Costa Rica ontdek je de overweldigende en afwisselende natuur. Tochten door het tropische regenwoud laten je zoeken naar apen, neusbeertjes en luiaards.

vanaf EUR: 1199.00

1 2 3  volgende
Vakantiehuis in Baillestavy
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, costa, ricade, republiek, costa, centraalamerika, noorden, nicaragua, zuiden, panama, wordt, begrensd., westen, oosten, wordt, respectievelijk, begrensd, grote, oceaan, bische, costa, letterlijk, rijke, betekent, ontbond, leger, 1949., costa, stond, 62ste, gerangschikt, index, menselijke, ontwikkeling, toplanden, latijnsamerika.geografiecosta, landengte, centraalamerika., westen, costa, grote, oceaan, oosten, caribische, cocoseiland, behoort, costa, rica., terrein, overwegend, midden, loopt, bergketen, uitmaakt, centraalamerikaanse, cordilleras.het, hoogste, cerro, chirrip, meter, cordillera, talamanca., bevinden, uitgestrekte, nationale, parken, reservaten, beschermd., daarvan, bestaan, tropisch, regenwoud., daarnaast, komen, andere, typen, natuur, costa, rica., provincie, guanacaste, oorspronkelijk, begroeid, droogbossen, graslanden, terwijl, mangrovebossen, verschillende, plaatsen, langs, vinden, zijn.natuurde, dierenwereld, costa, bevat, zowel, noordamerikaanse, zuidamerikaanse, typisch, centraalamerikaanse, componenten.tot,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties