azie | indonesie

Vakantieland Indonesie

Indonesië, officieel de Republiek Indonesië (Indonesisch: Republik Indonesia), is een land gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië. Andere landen die Indonesië omringen zijn Singapore, Brunei, de Filipijnen, Australië en de door India bestuurde Nicobaren.

De eilandstaat heeft een totale oppervlakte van 1.904.569 km². Met een populatie van 240.271.522 (2009)[3] is het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking, hoewel de islam geen staatsreligie is. Indonesië is een republiek met een gekozen parlement en een president. De hoofdstad is Jakarta.

De Indonesische archipel is al zeer lang een belangrijke handelsregio. Reeds in de 7e eeuw waren er handelsroutes tussen het koninkrijk Srivijaya en China. De geschiedenis van Indonesië is sterk beïnvloed door sterke machten van buitenaf die werden aangetrokken door de natuurlijke rijkdommen van Indonesië. Onder invloed van India floreerden het hindoeïsme en boeddhisme in de eerste eeuwen na Christus. Islamitische handelaren brachten de islam met zich mee en Europese machten bevochten elkaar om de handelsmonopolies in de specerijenhandel tijdens de tijd van de ontdekkingsreizigers. Uiteindelijk werd het land gedurende drieënhalve eeuw een Nederlandse kolonie. Indonesië verklaarde zich onafhankelijk na de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien is de geschiedenis turbulent en die wordt gekenmerkt door natuurrampen, corruptie, afscheidingsbewegingen, democratisering en snelle economische veranderingen.

De Indonesische eilanden laten een zeer gevarieerd beeld zien wat betreft etniciteit, taal en godsdienst. De Javanen zijn de grootste en politiek gezien meest dominante etnische groepering. Als land heeft Indonesië een gemeenschappelijke identiteit verworven die vooral wordt gedefinieerd door de nationale taal, een moslimmeerderheid en een geschiedenis van kolonisatie en het verzet tegen die kolonisatie. Het Indonesische motto luidt Bhinneka Tunggal Ika (vrij vertaald; “Eenheid in diversiteit”). Echter, sektarisch geweld en separatisme zijn aan de orde van de dag en hebben tot bloedige confrontaties geleid, die de economische en politieke stabiliteit hebben ondermijnd.

Indonesië ligt in een geologisch actieve regio. Voor de kust van Sumatra via Java tot voorbij de Molukken loopt een subductiezone van de Soenda-breuklijn waar de Australische plaat onder de Eurazische plaat schuift. Dit veroorzaakt aardbevingen met vloedgolven en vulkanisme. De Toba, de Tambora en de Krakatau behoren tot de grootste en gevaarlijkste vulkanen op Aarde. Wegens het vulkanisme is op de meeste eilanden de vruchtbaarheid van de bodem zeer hoog wat samen met de hoge temperaturen en overvloedige hoeveelheid neerslag een hoge landbouwopbrengst en een hoge bevolkingsdichtheid mogelijk maakt. Indonesië heeft grote natuurgebieden en 's werelds op een na grootste biodiversiteit. Het land is rijk aan natuurlijke rijkdommen, al blijft armoede een belangrijk kenmerk van het huidige Indonesië.
Bali Adventure

Dit arrangement laat u op een bijzondere wijze nader kennis maken met het eiland Bali. Het binnenland van Bali is erg groen en heuvelachtig. Op het programma staan onder meer een fietsexcursie, een raftingexcursie en een wandeling door het regenwoud.

vanaf EUR: 411.00

Bali

Vlucht vertrekt op 01-03-2020 van Brussels National, Brussel Zaventem naar Ngurah Rai (Bali), Bali met Swiss. Op 31-03-2020 vertrekt de terugvlucht van Ngurah Rai (Bali), Bali naar Brussels National, Brussel Zaventem. Boek deze vlucht bij www.wtc.

vanaf EUR: 553.00

9-daagse privé rondreis Traditioneel Bali

U maakt kennis met het 'platteland', het prachtige tempelcomplex Tirta Empul en het Batur meer. Een complete reis door bekend en onbekend Bali.

vanaf EUR: 598.00

Swiss-Bel Watu Jimbar

Swiss-Belresort Watu Jimbar is een 4 sterren accommodatie gelegen in Sanur in Indonesië. Reizigers beoordelen deze accommodatie gemiddeld met een 8.8.

vanaf EUR: 611.00

Pondok Sari

Pondok Sari is een 3 sterren accommodatie gelegen in Kuta in Indonesië. Pondok Sari beschikt over de volgende faciliteiten: airco, zwembad buiten, roomservice, kluisje, kleinschalig, wifi.

vanaf EUR: 829.00

Mercure Resort Sanur Bali

Een uitstekende plek om de unieke cultuur van Bali te ontdekken. Het schitterende resort bestaat uit lage traditionele Lumbung bungalows en staat bekend om zijn prachtige privé-strand.

vanaf EUR: 932.00

Anvaya Beach Resort

The Anvanya Beach Resort Bali is een prachtig luxe resort gelegen aan het strand in het populaire plaatsje Tuban, nabij het drukkere Kuta.

vanaf EUR: 1036.00

Griya Santrian

Eén van de eerste hotels van Bali en nog geheel in traditioneel Balinese sferen.

vanaf EUR: 1071.00

West Flores Discovery

Flores is een indrukwekkend eiland met een fascinerende cultuur en een ongerepte natuur met een hele reeks vulkanen. Tijdens deze leuke reis fietst u door het adembenemende, ruige landschap, waar de infrastructuur soms nog te wensen overlaat.

vanaf EUR: 1166.00

1 2 3  volgende

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
vakantieland, indonesieindonesi, officieel, republiek, indonesi, indonesisch, republik, indonesia, gelegen, zuidoostazi, bestaat, archipel, 17.508, eilanden, daarmee, werelds, grootste, eilandstaat., grenst, direct, papoeanieuwguinea, oosttimor, maleisi, andere, landen, indonesi, omringen, singapore, brunei, filipijnen, australi, india, bestuurde, nicobaren.de, eilandstaat, heeft, totale, oppervlakte, 1.904.569, populatie, 240.271.522, 20093, inwoneraantal, grootste, wereld, tevens, grootste, moslimbevolking, hoewel, islam, staatsreligie, indonesi, republiek, gekozen, parlement, president., hoofdstad, jakarta.de, indonesische, archipel, belangrijke, handelsregio., reeds, waren, handelsroutes, tussen, koninkrijk, srivijaya, china., geschiedenis, indonesi, sterk, nvloed, sterke, machten, buitenaf, werden, aangetrokken, natuurlijke, rijkdommen, indonesi, onder, invloed, india, floreerden, hindoe, boeddhisme, eerste, eeuwen, christus., islamitische, handelaren, brachten, islam, europese, machten, bevochten, elkaar, handelsmonopolies, specerijenhandel, tijdens,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties